İNEGÖLÜN TÜRKİYE`YE AÇILAN KAPISI

ŞEHİRLER ARASI TERMİNAL BİNASI GÖRKEMLİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

DÜNYA 23.04.2008 00:12:39 0
İNEGÖLÜN TÜRKİYE`YE AÇILAN KAPISI

Cazibe Merkezinin ilk adımı yeni Terminal, Grup Tuşkilidi konseri ve havai fişek gösterileri ile hizmete açıldı

"AK Partinin hızını kimse kesemez"

Belediye tarafından Cazibe Merkezi Projesi kapsamında, eski Tahıl ve Sebze halinin yerinde, 19 Kasım 2006 tarihinde temeli Ulaştırma Bakanı Faruk Nafiz Özak`ın da katılımı ile atılan yeni Terminal, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 19.30 da düzenlenen coşkulu törenle hizmete açıldı. Siyasi konuşmaların ağırlık kazandığı törene, Grup Tuşkilidi`nin konseri ve yapılan havai fişek gösterileri ayrı bir coşku kattı. Terminal İşletmecileri adına Turgut Cilo Başkan Alinur Aktaş`a çiçek ve şükran plaketi vereret teşekkür etti.

Grup Tuşkilidi`nin konseri ile başlayan törene, AK Parti Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı ve Ali Kul, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Y. Doç. Dr. Yahya Işık, Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve Şube Müdürleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Anavatan Partisi Bursa İl Başkanı Ahmet Kömbe, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Burhan Alıcı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, Belde Belediye Başkanları, AK Parti İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, bazı okul müdürleri, muhtarlar, Belediyenin birim amirleri ile çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu vatandaşlar katıldılar.

MEVCUT İNEGÖL`Ü YENİLİYOR, YENİ İNEGÖL`Ü KURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Törenin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl`ün sürekli büyüyen, sürekli gelişen ve yenilenen, ekonomik potansiyeli ve nüfus gücü ile Türkiye`nin sayılı kentlerinden  olduğunu belirterek, belediye olarak kentin geleceğini dikkate aldıklarını, geleceğe yatırım yapan bir belediyecilik anlayışı ile İnegöl`ü yenilediklerini ve Yeni İnegöl`ü kurmaya çalıştıklarını söyledi.

İnegöl`ün Köfte, Mobilya ve Oylat`tan ibaret olmadığını, ekonomik potansiyeli ile ülkenin bir ara lokomotifi, verimli tarım alanları ile zengin bir ürün bahçesi, geniş istihdam potansiyeli, çok renkli sosyal yapısı ve kültürel mozaiği ile Cazibe Merkezi olduğunu belirten Başkan Aktaş, Belediyecilik hizmetlerinin yanında bütün çalışmalarının kentin değerlerini ortaya çıkarmaya yönelik olduğunu, bu anlamda liderlik yapmayı kendilerine misyon edindiklerini ifade etti. İnegöl`ün ilk Belediye Başkanı Sadıkzade Süleyman Ağa`dan bu güne İnegöl Belediyesinin 138. yılını yaşadığını hatırlatan Başkan Aktaş, "Nice büyüklerimiz bu kente hizmet etti. Kendi zamanlarının gerektirdiği ve sahip oldukları imkanlar  ölçüsünde bu kentin geleceğini şekillendirmeye çalıştılar. Bizim onları şükran ve saygı ile anmaktan başka bir tutumumuz olamaz. İçinde bulunduğumuz çağ sürekli gelişim ve yeniliği gerektiriyor. Bir Belediye Başkanının yönettiği kente bırakacağı en önemli miras, yaptığı hizmetlerdir. Bu açıdan Yeni İnegöl Projesini çok önemsiyorum. Bu proje kabına sığmayan, ancak fiziksel şartlar nedeniyle  sıkışan bir kente nefes aldıracak bir proje. İnegöl`ün en azırdan gelecek 50 yılını kurtaracak bir proje. TOKİ ile gerekli protokoller imzalandı ve ihale süreci tamamlandı. İlk etapta 686 konutun inşaatına başlanacak ve gelen taleplere göre ikinci etap inşaat şekillenecek. Önümüzdeki günler içerisinde şartlar belirlenecek ve sonrasında halkımızın merakla beklediği TOKİ için başvurular kabul edilmeye başlanacak. 2. OSB`yi de Yeni İnegöl ile birlikte düşündük ve Belediye olarak İnegöl`de Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasına da öncülük ettik. 2. OSB, kentin yaşam alanı ve verimli tarım arazilerinin uzağında kuruluyor. Yine Yeni İnegöl Projemize bağlı olarak `Ulaşımda Dev Adım` sloganı ile başlattığımız Çevre Yolu ilerliyor. 6 bin 6650 metre uzunluğunda İnegöl`ü güneyinden çevreleyen Çevre Yolumuz bu yıl sonuna kadar bitirilerek hizmete girmiş olacak. Marmara Bölgesinin  en prestijli Kapalı Semt Pazarını önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde açacağız" dedi.

Kamyoncular garajını ile Hal ve Tahıl halini Alanyurt yolu üzerinde yaptırdıkları yeni yerlerine taşıdıklarını, Perşembe pazarını da Mayıs ayında yeni modern yerine taşıyacaklarını anlatan Başkan Aktaş, bu alanda oluşturmayı planladıkları Cazibe Merkezinin ilk etabı olan ve 1 milyon 649 YTL harcayarak yaptırdıkları yeni modern Terminal binasının ortaya çıktığını, terminali buraya oturturken, mevcuk İnegöl, Yeni İnegöl ve Alanyurt arasında, Ankara yolu üzerinde merkezi bir konuma sahip olmasını hedef aldıklarını, Cazibe Merkezi ile birlikte İnegöl`ün Türkiye`ye açılan vitrini olacağını kaydetti. Şimdi sırada kupon mağazalar, alışveriş merkezleri, mobilya marketleri yerlerin varlığıyla  zengin ticaret akışının sağlanacağı bir Ticaret Merkezi, restaurantları, bowling salonu, sinema salonları, tiyatro sahneleri ve sportif aktivitelerin yapıldığı eğlence ve dinlence tesisleri ile bir Gençlik ve Eğlence Merkezi, havuzu, yeşilliği, otoparkı ve yürüyüş alanları bir Kent Meydanını oluşturmak olduğunu anlatan Aktaş, "Bütün bunlar Türkiye`nin yükselen yıldızı İnegöl içindir. Çalışmalarımızda bize destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu.

İNEGÖL İL OLMAYI HAK ETTİ

Terminal İşletmecileri adına Turgut Cilo`nın kısa bir selamlama konuşması ve Başkan Alinur Aktaş`a bir şükran plaketi ile çiçek verip teşekkür etmesinin ardından konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, İnegöl`ün konumu, gelişmiş ekonomisi, doğal güzellikleri ve 200 bin nüfusu ile İl olmaya namzet bir ilçe olduğunu söyledi. İnegöl`ün il olmayı hak ettiğini, İl olabilmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini vurgulayan Milletvekili Ali Kul, Bursa`dan Ankara`ya giderken İnegöl`de her geçen gün yeni değişikliklerin meydana geldiğini gördüklerini, genç Belediye Başkanı Alinur Aktaş`ın büyük bir özveri ile İnegöl`e hizmet ettiğini ileri sürdü. Ülkenin her sıkıştığında yeni Atatürk, Menderes, Özal gibi liderler çıkardığını ifade eden Kul, "Şimdi de tüm halkı kucaklayan bir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Allah kolaylık versin, bir şey olacak diye çok korkuyorum" dedi. Bu ülkede özgürlüğün önüne set çekmek isteyenlerin bulunduğuna da dikkat çeken Kul, AK Partinin bu konuda herkese demokrasi dersi verdiğini belirtti.

KİM NE YAPARSA YAPSIN BİZİ ENGELLEYEMEZ

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı`da konuşmasında, İnegöl`ün doğalgazıyla, duble yollarıyla, botanik parkıyla, yeni çevre yoluyla, yeni terminaliyle günden güne yenilendiğini, yürütülen çalışmalarla daha da yenilenip, güzelleşeceğini söyledi. İl olmanın İnegöl`ün yılların özlemi olduğunu kaydeden Milletvekili Sedat Kızılcıklı, "AK Partinin İl konusundaki kriterleri bellidir. Kriterlere uyanlar il olacak. Biz de hızla bu kriterleri yakalamak için çalışıyoruz. İşimize bakıyoruz, Türkiye genelinde duble yollar, toplu konutlar, barajlar, hızlı trenler gibi bir çok  hizmetlerle halkımızın  yaşam kalitesini artırıyoruz. Kim ne yaparsa yapsın bizi engelleyemez. Bazı gruplar imtiyazı önceliğe almışlar. Ancak AK Parti döneminde imtiyazları geçerli olmadı. AK Parti onlara adalet ve eşitliği tavsiye etti. Milleti hakir görenlere demokrasiyi önerdi. Bizim için dağdaki çoban da, dini hoca da, işadamı da, fabrikatörü de, işçisi de, memuru da aynıdır ve birinci sınıf hizmete layıktır. Türkiye bu şekilde daha da güzelliklere gidiyor" dedi. İnegöl`ün 22 Temmuz seçimlerinde AK Partiye %62 oranında oy verdiğini hatırlatan Kızılcıklı, bunu helal ettirmek için uğraştıklarını, herkese, her çevreye hiçbir ayırım yapmadan hizmet götürmenin boyun borçları olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından havai fişek gösterileri eşliğinde kurdelenin kesilmesiyle yeni Terminal hizmete açılıp, gezildi.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor