İNŞAAT VE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN KALBİ BURSA´DA ATIYOR

İnşaat ve Dekorasyon Fuarı ile Rising City Gayrimenkul Fuarı Kapılarını Açtı

SPOR 11.04.2018 17:21:06 0
/kanal16haber.com/2018-4/11/213728182b.mp4
İNŞAAT VE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN KALBİ BURSA´DA ATIYOR

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık öncülüğünde gerçekleştirilen Bursa İnşaat ve Dekorasyon Fuarı ile Bursa Gayrimenkul Fuarı kapılarını açtı. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün kalbinin attığı fuara, 30´u aşkın ülkeden 300´den fazla yabancı alıcı geldi.

 

Bursa´yı fuarcılıkta Türkiye´nin merkezi yapma yolunda rol model çalışmalara imza atan BTSO ile TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen Bursa İnşaat ve Dekorasyon Fuarı ile Bursa Gayrimenkul Fuarı, 195 firmanın katılımıyla, 6 ayrı salonda ve 35 bin m2 alanda ziyaretçileriyle buluştu. 15 Nisan´a kadar TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi´nde ziyaretçilerini ağırlayacak fuarın açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 2 milyondan fazla insana istihdam sağlayan, kendisine bağlı 200´den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturan bir konumunda bulunan inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin büyümesine büyük güç kattığını söyledi.

YABANCILARIN GÖZÜ BURSA´DA

BTSO Başkanı Burkay, Türkiye ekonomisine duyulan güvenin ve cazibe merkezi kimliğinin yabancı yatırımcıların da ilgisini çektiğini vurguladı. 2017 yılında yabancılara yapılan konut satışlarında Bursa´nın yaklaşık 1.500 konut satışıyla İstanbul ve Antalya´nın ardından 3. sırada tamamladığını belirten İbrahim Burkay, ?Ülkemiz inşaat ve gayrimenkul sektöründe dünyanın da kabul ettiği bir başarıya sahip. Ülke ekonomimizin dinamosu olan sektörümüzün gelecek yıllarda da başarılı grafiğini sürdüreceğine inanıyorum. Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-Bursa-İzmir yeni otoyolu ile Marmara havzasının kuzey-güney aksının oluşturulması, kentimizi bölgenin önemli bir merkezi konumuna getiriyor? dedi.

 

BURSA´YA  YENİ FUAR MERKEZİ

Üretimden ihracata; istihdamdan ticarete kadar kabuğunu kıran bir kent olan Bursa´nın yılda 750 bin fuar ziyaretçisini ağırladığını kaydeden Burkay, eş zamanlı düzenlenen fuarların sektörün iş hacmini artıran bir misyon üstlendiğini de dile getirdi. Bursa´da inşaat sektöründe ciddi fırsatlar bulunduğunu ifade eden Burkay, şimdiye kadar 16 bine yakın yabancı iş insanını ağırladıkları Ticari Safari Projesi kapsamında yeni bir alım heyetine daha imza attıklarını belirtti. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar gibi 30´a yakın ülkeden 300´den fazla önemli yatırımcıyı sektör temsilcileriyle buluşturduklarını söyleyen Başkan Burkay, ?Üyelerimizin ortak iradesi ve kararlılığla Bursa´mızın vizyonunu yansıtan projelerimize yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Yeni dönemde de iş dünyamızın ihtiyaçları doğrultusunda dünya standartlarında yeni bir fuar merkezini kentimize kazandırmayı istiyoruz. Fiziki alt yapısı ve şirketlerimizin uluslararası anlamda gereksinimini karşılayacak modern fuar merkezimizle sektörlerimiz ve kentimiz büyümesini daha hızlı bir şekilde sürdürecek? şeklinde konuştu.

 

?İYİ BİR ŞEHİR KURMAK LAZIM?

BTSO seçimlerinde iş dünyasının güvenini tazeleyen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve ekibini kutlayan Bursa Valisi İzzettin Küçük, BTSO öncülüğünde kentin fuarcılık çalışmalarına yeni bir vizyon kazandırıldığını söyledi. 80 milyonluk nüfusa sahip Türkiye´de nüfus artışından dolayı 15-20 yıl boyunca konut ihtiyacının olacağını kaydeden Vali Küçük, ?Bursa´mız bu nüfus artışında yüksek bir potansiyele sahip sürekli milli gelirini artıran bir şehir. TEKNOSAB gibi yatırımlarla kentimizde nüfus artışı daha da artacak. Artık konutlar daha kaliteli bir hale geliyor. Şehir değerlenirse evler de değerlenir. O yüzden kentsel dönüşüm çok önemli bir konu. Bunu fırsata çevirmeliyiz? diye konuştu.

 

SEKTÖRÜN KALBİ BURSA´DA ATIYOR

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarların 6 holde gerçekleştirildiğini ve sektörün tüm dinamiklerini kapsayan ürünlerin ve projelerin sergilendiği bir organizasyon olduğunu söyledi. Bursa Gayrimenkul Fuarı´nın ilk yılından beri BTSO organizasyonunda, İMSİAD ve BEMO işbirliği ile düzenlendiğini ve sektörden gördüğü ilgi ile marka haline geldiğini belirten İlhan Ersözlü, ?Salon 2, 3 ve 4´de hazırlanan ve hızla gelişen, kapsamında müteahhitlik firmaları ve gayrimenkul danışmanlık şirketlerini ağırlıklı bulunduran Bursa Gayrimenkul Fuarı, tüketim amaçlı konut taleplerinin yanı sıra ev, ofis, arsa, dükkân gibi gayrimenkullere yatırım yapmak ve birikimlerini doğru değerlendirmek isteyen kişilere, aradıkları her bütçeye hitap edecek fırsatlar sunuyor. Konutların proje maketleri ile yer aldığı fuarımız ziyaretçilerin inşa edilecek konutların planlarını görmelerine, yapılacak lansmanlar ile her bütçeye hitap eden cazip fiyatlı yatırım fırsatlarını yakalamalarına olanak sağlıyor? ifadelerini kullandı.

 

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, BTSO´nun ve TÜYAP´ın katkılarıyla önemli alıcıların fuara geldiğini belirterek, ?Bu fuar sektörümüzün birlik ve beraberliğinin bir sonucudur? dedi. Açılışın ardından protokol üyeleri stantları ziyaret ederek, gayrimenkul projeleri hakkında bilgiler aldı. Fuarın açılış törenine ayrıca BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Nemli ve Alparslan Şenocak da katıldı.


Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Bursa'da emeklilere bayram müjdesi

Bursa'da freni boşalan otobüs kazaya karıştı

Mudanya'ya Kent Tiyatrosu ve Kültür Merkezi müjdesi

Hanlar Bölgesi'nde çalışmalar devam ediyor

Yükleniyor