İş adamı spor salonunda hayatını kaybetti

İş adamı Sabri Hakkı Ulukartal´ın lüks bir spor salonunda hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi. Dosyaya ulaşan bilirkişi raporu ölüm nedeni ile sanık arasındaki bağı net bir şekilde ortaya koyamayınca yeni bir bilirkişi ra

GÜNDEM 15.09.2015 13:57:44 0
İş adamı spor salonunda hayatını kaybetti

 

İş adamı Sabri Hakkı Ulukartal´ın Bebek´te lüks bir spor salonunda hayatını kaybetmesine ilişkin, spor salonu yetkilisi hakkında ?taksirle ölüme neden olma? suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 17´inci Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmada, spor salonunun sorumlu müdürü sanık Serdar Köymen ve avukatı ile Ulukartal´ın ailesini temsilen avukat Rezzan Epözdemir hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından hakim İbrahim Topuz, 29 Haziran 2015 tarihli alınan bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını belirtti.

BİLİRKİŞİ HEYETİ NEDENSELLİK BAĞLANTILARINDA ŞÜPHEDE KALDI 
Bilirkişi heyetinin hazırladığı 14 sayfalık raporda, sanık Serdar Köymen´e yöneltilen ?taksirle ölüme neden olma? suçuna ilişkin Sabri Hakkı Ulukartal´ın ölüm sebebinin tıp verilerine uygun bir biçimde ortaya konulması gerektiği ancak bu olayın şüphede kaldığı belirtildi. Ulukartal´ın ölümü ile taksirli davranışlar arasındaki nedensellik bağlantılarının da şüphede kalındığı ifade edildi.

?ÖLÜM SEBEBİ BELLİ DEĞİLMİŞ GİBİ RAPOR DÜZENLENMİŞ? 
Ulukartal ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir, bilirkişilerden Ahmet Caner Yenidünya´nın daha önce bilirkişilikten çekilme talebi olduğunu ancak mahkemenin ısrarcı olması sebebiyle bu konunun değerlendirmeye alınmadığını kaydetti. Avukat Epözdemir, bilirkişi raporunda delillerin değerlendirilmediğini öne sürerken, Ulukartal´ın ölüm sebebinin resmi tutanaklarla belli olmasına karşın, belli değilmiş gibi rapor düzenlendiğini söyledi.

?HAKKI BEY BENİM DE ÇOK YAKIN ARKADAŞIMDI? 
Sanık Köymen´in avukatı Boğaç Tolan ise bilirkişi heyetinin 3 kişiden oluştuğunu ve bu nedenle yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulmasına gerek olmadığını savundu. Duruşmada söz alan sanık Köymen, beraatini talep ettiği ifadesinde, ?Hakkı Bey benim çok yakın arkadaşımdı. Kendisine o gün doğru müdahale yapıldı. Herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum? dedi.

?HASTANEDEN BELGE VE KAYITLAR İSTENDİ? 
Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Köymen´in spor salonunda görevinin ne olduğunun ilgili şirkete sorulmasına ve buna ilişkin herhangi bir belge veya sözleşme var ise istenmesine karar verdi. Mahkeme, Ulukartal´ın olay günü götürüldüğü hastaneye nasıl ve ne zaman getirildiği, hastaya nasıl müdahale edildiği, ne kadar sürdüğü konularından belge ve bilgi varsa kayıtlar incelenerek gönderilmesi için Başhekimliğe yazı yazılmasına hükmetti.

?YENİ BİR BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANACAK? 
Daha önce görevlendiren bilirkişilerden Caner Yenidünya´nın dosyaya ibraz ettiği çekilme talebini göz önünde bulunduran mahkeme, üniversitelerden temin edilecek 3 kişilik uzman bir bilirkişi heyetine dosyanın olayda sanığın kusuru olup olmadığın yönünde rapor hazırlanması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ 
43 yaşındaki Sabri Hakkı Ulukartal 2 Haziran 2012´de, lük bir spor salonunda spor yaparken kalp krizi geçirmiş, hastaneye götürülürken yaşamını yitirmişti. Olayın ardından Ulukartal´ın ailesi spor salonunun işletmecisi ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, ölüm olayının meydana geldiği spor salonunda Sabri Hakkı Ulukartal´ın fenalaşarak yere düşmesinden sonra spor salonunun sağlık anlaşması yaptığı hastaneden herhangi bir doktor talebinde bulunulmadığı, bu haliyle hem salon içerisinde bir doktorun olmadığı, icapçı doktorunda amacına uygun şekilde hazır olarak bulunmadığı belirtilmişti. Savcı Serdar Köymen´in ?taksirle ölüme sebep olmak? suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.  


Orhaneli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı

23 Nisan'da Osmangazi'de çocuklar makamı devraldı

Kastamonu'da taksi şoförü silahla vurularak öldürüldü

Bursaspor Divan Kurulu, önemli ziyaretler gerçekleştirdi

Bursa'da kahraman berber müşterisinin hayatını kurtardı

Mudanya’da 23 Nisan bayramı coşkusu

Yıldırım'da hayat çocuklara güzel

Bursa'da otomobil ve otobüs çarpıştı, maddi hasar oluştu

Yerli otomobil Togg Mudanya jandarmaya tahsis edildi

Bursa’da kaçak avlanan balıkçılara operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz

Bursa'da 23 Nisan coşkusu: Vali makamı Buğlem Çevik'e emanet

Bursa'da 23 Nisan Coşkusu: Zeyna Defne Kesmez makamı devraldı

23 Nisan’da yürek burkan görüntü

Uludağ Elektrik’ten çocuklara anlamlı 23 Nisan kutlaması

Beşiktaş’ta restoranda yangın paniği

Balıkesir’de motosiklet çalan hırsızlar kısa sürede yakalandı

Halil Umut Meler, EURO 2024’te görev alacak

İnegöl'de 23 Nisan coşkusu

Anıtkabir'de 23 Nisan coşkusu

Irak ve Suriye'de 19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Bursa Gemlik'te istinat duvarı çökmesi sonrası soruşturma başladı!

Maliye vergi kaçakçılığının peşinde: Kiralık IBAN sahipleri dikkat!

Meteoroloji uyarıyor: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Trafikte kurşun yağdırdı...27 yıl hapis cezası olan şahıs böyle yakalandı

Bursa ve Balıkesir'de Mahzen-31 operasyonu

Bursa'da çocuklar belediye başkanı oldu, kentin geleceğini tartıştı

Yardımsever hırsız kamerada

Zincirleme kaza kamerada

Uludağ’da vatandaş tilkiyi elleriyle besledi

Yükleniyor