İstanbul’un yanı başında: Eşsiz manzara, bol oksijen

İstanbul’un yanı başında: Eşsiz manzara, bol oksijen

GÜNDEM 12.11.2023 13:24:34 0
İstanbul’un yanı başında: Eşsiz manzara, bol oksijen
Dört mevsim farklı güzellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Sakarya’nın Akyazı ilçesindeki Acelle Yaylası, sonbaharda büründüğü renk cümbüşüyle kendine hayran bırakıyor.
Akyazı’da yaklaşık bin 200 rakımlı Acelle Yaylası’nda sonbahar esintisi yaşanıyor. Çevre iller başta olmak üzere Ankara, İstanbul ve Bursa gibi birçok ilden yüzlerce misafirini ağırlayan yayla oluşan renk cümbüşüyle kendine hayran bırakıyor. Dağ yürüyüşü, kampçılık gibi etkinliklere de ev sahipliği yapan yaylanın her bir noktası ayrı ayrı kartpostallık görüntülere oluşturuyor. Sonbaharın en güzel renklerini görmek isteyen doğaseverler de bölgede o anının tadını çıkarıyor. İstanbul’dan tatil için Kuzuluk kaplıcalarına gelen ve yaylaya sonbahardaki renk cümbüşünü görmeye geldiklerini ifade eden Sibel Bostancı, "İstanbul’dan Sakarya’ya tatile geldik. Gelmişken de Acelle Yaylası’nı görmek istedik. Burası eşsiz doğa harikası. Tertemiz orman havası alıyoruz. Az bir zaman uyusanız bile enerji depoluyorsunuz. Yeşil ve mavinin birleşimi ile birlikte sonbaharın eşsiz renkleri çok harika bir görüntü sunuyor" dedi.

"Sonbahar ziyareti için İstanbul’dan geldim"
Eşiyle göl kenarında sonbaharın esintilerini görmek için geldiklerini ifade eden İlker Bostancı, "Sonbahar ziyareti için İstanbul’dan geldim. Akyazı’da bulunan Kuzuluk Kaplıca Evleri’ne geldik ve buraya kadar gelmişken de araştırmalarımız üzerine Acelle Yaylası’nı tercih ettik. Ve çok doğru bir tercih yaptığımızın farkına vardık. Sonbahar iklimini yaşıyoruz, hava çok güzel. Burada olduğumuz için mutluyuz, seneye bir daha gelmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

"Renklerin her tonu mevcut"
Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan ise, "Dört mevsim ayrı güzellikler sunan Akyazı’mızın Acelle Yaylası’ndayız. Hanyatak, Taşyatak ve Boztepe Mahallemizin yaylası. İlçemizde; Çiğdem, Karapınar, Davlumbaz ve Sultanpınarı Yaylası gibi birçok yaylamız mevcut ve bu yaylalarımız da dört mevsim ayrı güzellik yaşanıyor. Şuanda sonbaharda turuncunun her tonunu görmek mümkün. Bu yaylamızda mesire alanımız da var. Normalde yaylada yaşayan vatandaşlarımız mahallelerine geri döndüler. Ama hafta sonları yaylalarımız da yoğunluk oluşuyor. Renklerin her tonu mevcut şuanda yaylalarımızda. Ülkemizdeki bütün herkese bu yaylalarımızı görmelerini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

"Bu proje Sakarya belki de Türkiye’de de ilk olabilir"
Yayla doğasına uygun şekilde doğaseverlere hizmet için bungalov projesini hayata geçireceklerini ifade eden Soykan, "Bu yaylamızda önümüzdeki yıl hayata geçireceğimiz bir projemiz var. 14 bungalov ev ve sosyal tesis. 19 bin metrekarelik alanın tahsisini aldık, proje aşamasında. Bu proje Sakarya belki de Türkiye’de de ilk olabilir. Bir yaylada belediyenin tesisi olma özelliğini taşıyacak inşallah. Biz hem misafirlerimizi ağırlayacağız hem de dışarıdan gelen vatandaşlarımız kullanabilecek. Doğanın yapısına uygun, yaylanın dokusunu bozmayacak şekilde ahşaptan inşa edeceğiz inşallah bungalov evlerimizi. Yaylalarımızda Sakarya dışından da çok yoğun şekilde misafir ağırlıyoruz. Tanınır ve bilinir yayla olduğu için il dışından misafirlerimiz de geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Yalova’da 2 otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Bisikletle Longoz'da kaybolan kişi 4,5 saat sonra bulundu

Yolda yürüyenleri sebepsiz yere korkutup saldırmışlardı, tutuklandılar

İşçi Bayramı’nda çalışırken demirlerin altında kaldılar: 3 yaralı

1 Mayıs Sakarya’da yürüyüş, konser ve tiyatro gösterisi ile kutlandı

Bursaspor’da ilk aday Avukat Levent Dönertaş

1 araba 2 motosiklet çalan hırsızlar yakalandı

Ayvacık açıklarında 20 kaçak göçmen kurtarıldı

Bursa'da 1 Mayıs coşkusu iki farklı yerde yaşandı

Ayvalık açıklarında lastik bot içinde sürüklenen 36 düzensiz göçmen kurtarıldı

Yalova’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

Dünyanın en önemli savunma sanayi buluşmalarından IDEF, 2025 yılında düzenlenecek

1 Mayıs Bandırma’da kutlandı

Başkan Şehirli 1 Mayıs’ta emekçilerle birlikte yürüdü

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

Beşiktaş’ta, Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları devam etti

Ayvalık’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkusu

Tarladan su motoru çalan hırsızlar yakalandı

İnşaat işçileri ekmek parası için 1 Mayıs’ta taş kırdı

1 Mayıs’ı zirvede kutladılar

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

Yolcu otobüsünün bagajında 50 koli makaron ele geçirildi

Kırklareli’nde 1 Mayıs kutlamaları

1 Mayıs kutlamalarına çizgi film ve sinema kahramanı Zoro kıyafeti ile katıldı

Çanakkale’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Yücel Paşmakçı'ya Vefa Konseri

Mudanya'da çürüyen duvar tehlike saçıyor

Bilecik’te 1 Mayıs’ı provoke etmeye çalışan 1 kişi yakalandı

Bursa'da 1 Mayıs coşkusu: Binlerce işçi meydanlarda!

Yükleniyor