İTFAİYE TEŞKİLATININ 83. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

BAŞKAN AKTAŞ İTFAİYE PERSONELİNİ ZİYARET ETTİ

DÜNYA 2.10.2009 23:36:01 0
İTFAİYE TEŞKİLATININ 83. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Her yıl Eylül ayının son haftasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Alinur Aktaş, itfaiye teşkilatına dün bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Alanyurt bölgesinde görev yapan itfaiye erleri ile merkez itfaiyedeki erlerin de hazır bulunduğu İtfaiye Merkez binasına gelen Başkan Aktaş, itfaiye Müdürü Münir Kandemir tarafından karşılandı.

 

Merkez binası bahçesinde itfaiye erleriyle sohbet eden başkan Aktaş, itfaiyeciliğin tarihteki en eski mesleklerden biri olduğunu belirterek, yapılan işin çok kutsal bir iş olduğunu, bu işte yangın, deprem gibi sel felaketi ve kaza gibi her hangi bir afet ayrımı yapmadan koşturan cefalı itfaiye personelinin itfaiye haftalarını kutladı.

 

1926 yılında kurulan İnegöl İtfaiyesinin, hem makine ekipman, hem personel hem de eğitim ve teknolojiyi yakından takip eden bir donanıma sahip olması yönünden tarihinin en güçlü dönemini yaşadığını ifade eden Başkan Aktaş, “Bu güne kadar İnegöl İtfaiyesinde bir çok kişi başarıyla görev yapmış, bunların bir çoğu hakkın rahmetine kavuşmuştur. Hepsine vefa borcumuz vardır. Ebedi istirahatgahlarına çekilmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Merkez İtfaiye’den sonra Sanayi İtfaiyesine de geçen Başkan Aktaş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Tabii olarak biz insanlar isteriz ki, yaşamda hiçbir olumsuzluk yaşamayalım. Ancak aldığımız tüm önlemlere rağmen bir takım olumsuzluklarla karşılaşmamız hayatın bir gerçeğidir. İtfaiye Teşkilatı, hayatın bu gerçeğini dikkate alan insanoğlunun kurduğu, en eski teşkilatlardan biridir. İtfaiye hizmetleri, insanlık tarihinin en eski dönemlerine kadar uzanmaktadır. İnegöl Belediyesi İtfaiye Teşkilatımız 1926 yılında kurulmuştur. 83 yıldır hizmet veren İtfaiye teşkilatımız, geldiğimiz noktada tarihinin en güçlü, en donanımlı dönemini yaşamaktadır. Özellikle son 2 yılda yaptığımız araç gereç takviyeleri, eğitim ve kalite çalışmaları ile İtfaiyemiz AB standartlarında bir merkez oldu. Göreve geldiğimiz günden beri en çok önem verdiğimiz ve yatırım yaptığımız alanlardan biri de İtfaiye hizmetlerimizdir.  Öncelikle mevcut araç filomuzu yenilemeyi hedefledik. Çağın ihtiyaç ve teknolojik gelişimlerini dikkate alarak itfaiyemize üstün teknolojik donanıma sahip araçlar kazandırdık. Ahmet Türkel Çevre İmar Yolumuzun bir ucunda Merkez İtfaiye binamız, diğer ucunda Sanayi İtfaiyemiz bulunmaktadır. Olası yangın, kaza ve afetler için tam donanımlı bir hazırlığa sahip olan itfaiyemiz, ihtiyaç durumlarında müdahale ve kurtarmada çok etkin ve başarılı bir pozisyona sahiptir. 2008 yılında yapılan Yeni binası, yeterli araç ve gereç donanımı, eğitimli ve kaliteli kadrosu ile kentimize güven vermektedir. 2 bin metrekare alan üzerine kurulan Yeni İtfaiye Merkez Binamız, örnek ve model olacak bir donanıma sahiptir. İtfaiye hizmetleri için 1 milyon 300 bin TL değerle alınan 32 metrelik merdivene sahip dev araçtan, ülkemizde sadece 14 tane var. İlçe bazında Alanya itfaiyesinden sonra bu araca sahip olan Türkiye’de 2. itfaiyeyiz. Üçü yangın müdahale aracı, biri trafik kazalarına müdahale aracı ve 16 ton kapasiteli su tankeri olmak üzere yeni araçları itfaiyemize kazandırdık ki, bu araçlar ancak Büyükşehir Belediyelerinde mevcut olan araçlardır. Yine tam teşekküllü olarak donattığımız Arama Kurtarma Aracımız, hizmet işlevi açısından çok önemli bir yere sahiptir. Sanayi İtfaiyemizi, Merkez İnegöl İtfaiyesi’ne bağlı olarak özellikle Küçük Sanayi ve Mobilya fabrikalarını dikkate alarak bu bölgede planladık. Toplam inşaat alanı 1035 metrekaredir. 3 Araçlık İstasyondan oluşan Sanayi İtfaiyemizi, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulunun katkıları ile yaptık. Yine Alanyurt Bölgemiz için Belediye Ek Hizmet binamızda İtfaiyemizi ekip ve aracı ile faal hale getirdik. Binası, ekibi, donanım ve hizmetleri ile İnegöl İtfaiyesi İnegöl’ün güven kaynağı ve haklı gururu olmuştur. Ekibimle gurur duyuyorum. Tüm hizmetlerimizde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen değerli halkımıza teşekkürü borç biliyorum. Allah kentimizi, ülkemizi her türlü yangın, kaza, bela ve afetten korusun.”

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Yükleniyor