JANDARMA’DAN TARİHİ HIRSIZLIK OPERASYONU!

Bursa Jandarma Dedektifleri Jasat, Orhangazi Jandarma Komutanlığı ekipleri ile çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen Hırsızlık Şebekesini çökertti.

BURSA HABER 10.02.2022 17:02:00 0
JANDARMA’DAN TARİHİ HIRSIZLIK OPERASYONU!

Zanlıların çaldıkları VİP minibüsün plakalarının bazı harf ve rakamlarını değiştirerek bu araçla hırsızlık yaptıkları tespit edilirken, zanlıların 47 ayrı adresten çaldıkları tespit edilen 233 parça eşyayı da ele geçirdi. Gözaltına alınan 5 kişi Jandarmadaki ifadelerinin ardından Adliyeye sevkedildi. 

Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Orhangazi ve İznik’de Ocak 2022 yılı içerisinde 25 ayrı Faili Meçhul Evden Hırsızlık, Kamu Kurum ve Kuruluşundan Hırsızlık, Bağ Bahçe ve Tarladan Hırsızlık , Haberleşme Enerji ve Nakil Kablo Hırsızlığı  ve İş Yerinden Hırsızlık olaylarının meydana gelmesi üzerine, meydana gelen olayların aydınlatılması amacıyla Jandarma Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı 1 ve 2’nci JASAT’lar ve İstihbarat Şube Müdürlüğüne bağlı unsuru ve Orhangazi İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan oluşan özel ekip kurularak  olaylara müdahale edilmiş ve gerekli araştırmalara başlandı.

Hırsızlık olayları ile ilgili olarak hırsızlık olaylarının olduğu bölgelerden sorumlu personel ile gerekli görüşmeler yapılmış ancak olayların meydana geldiği alanların kırsal kesimde olması, çevrelerinde herhangi bir güvenlik kamerası veya görgü tanığı bulunmaması nedeniyle olayı gerçekleştiren şahıslar ve hırsızlık olayında kullanılan araç veya araçlar ile ilgili herhangi bir tespit yapılamadığı, Olay Yeri İnceleme Timi tarafından yapılan incelemelerde de olayın aydınlatılmasına katkı sağlayacak herhangi bir iz ve emareye rastlanılmadığı öğrenilmesine rağmen, detaylı çalışmalar yapılmış, şüphelilerinin tespit edilmesi amacıyla istihbarı çalışmalara başlandı. 

Çalışmalar 3 kişi üzerinde yoğunlaştı
Jandarma ekiplerinin yaptıkları çalışma kapsamında 9 ayrı suç kaydı olan S.Ç. (29), 11 ayrı suç kaydı olan Ö.A. (24) ve yine 9 ayrı suç kaydı olan V.B. (30) üzerinde araştırmalarını yoğunlaştırdı. 

1 milyon TL değerinde VİP minibüsün çalındığı 
Jandarma ekiplerinin çalışması esnasında Orhangazi’ye bağlı Cihanköy mahallesinde bir Fransız vatandaşına ait 1 milyon TL değerindeki VİP minibüsün çalındığı ihbarı gelince, çalışmalar bu yönde yoğunlaştırıldı. Bahse konu aracı takibe alan Jandarma ekipleri S.Ç., Ö.A. ve V.B.’yi takibe aldılar. Jandarma ekipleri 3 şahsı gözaltına aldıktan sonra minibüsü de kendilerinin çaldığını beyan etmeleri üzerine bu konuda çalışmalar yönlendirildi.

Bahse konu aracı V.B. ve Ö.A. isimli şahısların çaldıklarının tespit edilmesi üzerine şahısları yakalamak amacıyla araştırmalar yapılmış, yapılan araştırmalarda V.B. ve Ö.A.’nın çaldıkları aracın plakasını bant ile değiştirerek Bursa ili Yıldırım ilçesine götürdükleri burada aracı 40.000 TL karşılığında parçalanması amacıyla şahıslara sattıkları öğrenildi. 

Çalınan malzemelerin deposu tespit edildi
Jandarma ekiplerinin yaptığı çok yönlü araştırma neticesinde S.Ç. isimli şahsa ait evde bir depo olduğu tespit edildi. Deponun öğrenilmesi üzerine Cumhuriyet Savcısından arama ve el koyma kararı alınarak S.Ç. isimli şahsa ait evde bulunan depoya baskın yapıldı. Depoda çok sayıda Televizyon, birden fazla cep telefonu, birden fazla laptop ve cep telefonları, bir çok elektronik malzeme, birçok ev eşyası, enerji nakil kabloları, vb, toplam 233 Kalem çeşitli hırsızlık malzemesi ve 26 gram Metanfetamin. 30 Adet Kenevir tohumu ele geçirildi. 

Villayı da soymuşlar
    Şüpheliler V.B. ve Ö.A. isimli şahısları hakkında yapılan araştırmalar neticesinde Orhangazi’ye bağlı Ortaköy Mahallesinde Ş.C. isimli şahsa ait villayı soydukları öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Orhangazi Asayiş Timleri ile bahse konu villaya gidilerek düzenlenen operasyonda şüpheli şahıslar V.B. ve Ö.A. isimli şahısları villanın çatı katında gizli bir bölmede saklandıkları esnada yakaladılar. 

Minibüsü parçalatmak üzere satmışlar
Zanlıların ifadesinde Bursa ili Yıldırım İlçesi Şirinevler Mahallesinde bulunan cezaevi arkadaşları Y.Y. (33) ve Y.Y. (22) isimli şahıslara aracı parçalatıp satmaları amacıyla teslim ettiklerini karşılığında da 40.000 TL para aldıkları bilgisine ulaşıldı. İki şahıs da Yıldırım’da yakalanarak gözaltına alındı. 

Organize suç örgütü çökertildi
Şahısların Orhangazi Jandarma Komutanlığında yapılan işlemleri ve ifadelerinin tamamlanması ile birlikte alınan ifadelerde S.Ç. isimli şahsın Orhangazi ve İznik ilçelerinde hırsızlık yapılacak ev, iş yeri ve bağ evlerini tespit ederek V.B. ve Ö.A. isimli şahısları Hırsızlık yaptırdığı, kendisinin de zaman zaman olaylara katıldığı, çalınan malzemelerin S.Ç. isimli şahsa ait depoda toplandığı, S.Ç. isimli şahsın bu malzemeleri sattığı, paraları şahıslara paylaştırdığı, çoğu zaman ise V.B. ve Ö.A. isimli şahsa para yerine uyuşturucu madde verdiği, S.Ç. isimli şahsın V.B. ve Ö.A. isimli şahısları yönlendirerek onlara liderlik ettiği, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yılında Orhangazi ve İznik ilçelerinde meydana gelen toplam 47 Adet Faili Meçhul Hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi. 

Adliyeye sevkedildiler
Şahıslar Jandarmadaki işlemlerinin ardından 47 Adet Hırsızlık Suçu, 1 Adet Uyuşturucu İmal ve Ticaret Suçu ve 2 adet  Kullanmak için Uyuşturucu  Madde Bulundurma suçlarından tahkikat hazırlanmış olup, bütün olaylar birleştirilerek şahıslar hakkında Toplam 50 Olaydan   ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ KURMAK TCK 220, ÖRGÜT FAALİYETİ KAPSAMINDA NİTELİKLİ HIRSIZLIK  suçlarından dolayı Orhangazi Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarıldılar.


Edirne’de Bulgarların alışveriş mesaisi sürüyor

Tescilli Osmaneli karpuzunun üreticisi fideleri toprakla buluşturdu

Kocaeli'de freni boşalan kamyon, 2 araca ve evin duvarına çarptı

Tescilli "Beyaztrak" bitkisi kuraklıktaki verimiyle sevindirecek

Kırklareli'nde Yıldız Dağları'nın eteklerinde açan gelincikler doğayı renklendirdi

Kol çantasına yapıştırılan oyuncağın içindeki uyuşturucu kadın polislerin dikkatinden kaçmadı

Küçükçekmece'de caminin abdesthanesini sağanaktan dolayı su bastı

Minik Edanur’un ölümüne ilişkin 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı

Van Spor FK, Bursaspor maçından çekildi

Yenişehir’de rota turizme çevrildi

Park halindeki kamyon 2 otomobile ve duvara çarparak durabildi

6 tane aynı araçtan çaldı, sevgilisini görmeye gidince yakalandı

Yaya geçidinde küçük kız çocuğuna çarptı

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

Keşan’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu

Dev iş makinası Erdek’te caddeye sığmayınca kamu malını parçalayarak yol aldı

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Sigara fiyatlarına yeni zam: Cep yakacak artışlar devam ediyor

Başakşehir ile Kasımpaşa 20. randevuda

Uludağ'da mevsim dışı kar sürprizi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görevini bırakacak

İstanbul - Sivas YHT ilk seferini yaptı

Sultangazi’de kaldırımda yürüyen gence bıçaklı saldırı

Balık tutmak için açıldıkları denizde mahsur kalanlar kurtarıldı

Masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 33 kişi yakalandı

Galatasaray ile Sivasspor 36. randevuda

Yükleniyor