JCI Belgesi, Hayat Hastanesine törenle takdim edildi

JCI Belgesi, Hayat Hastanesine törenle takdim edildi

GÜNDEM 24.10.2023 14:27:41 0
JCI Belgesi, Hayat Hastanesine törenle takdim edildi
Sağlık hizmetlerinde dünya standartlarını sağlayan kurumlara verilen Joint Commission International (JCI) belgesi, Hayat Hastanesi’ne törenle takdim edildi. Hayat Hastanesi, JCI akreditasyonunun 7’nci versiyonu ile akredite edilen Bursa’daki ilk hastane oldu.
Bursa’da sağlık sektöründe 45 yıldır hizmet veren, geçtiğimiz yıl İstanbul’da bir hastaneyi bünyesine katarak ulusala açılan Hayat Hastanesi, küresel sağlık hizmetlerinde altın standart olarak kabul edilen Joint Commission International’a (JCI) akreditasyon sürecini başarıyla tamamladı. Hayat Hastanesi, bir yıldır sürdürdüğü çalışmaların ardından JCI uzmanlarının yaptığı denetleme sonucunda JCI belgesini almaya hak kazandı. Belge, bizzat JCI Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Murat Küçükkaya tarafından, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul, Hayat Hastanesi Başhekimi Dr.Fatih Özkul, Genel Koordinatör Betül Kabalar ve hastane doktorlarının katıldığı törenle Hayat Hastanesi’ne takdim edildi. Törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul,’’ Hak ederek oluşan bir belge önümüze geldi. Ben, ’hayırlı olsun’ diyorum. Bu hepimizin gayretiyle oldu, bütün arkadaşlarımızın, bütün personellerimizin, bütün birimlerimizin, yönetimden, şeflerden, doktorlardan, yardımcılardan, sağlık personeline kadar fevkalade bir gayretle böyle bir şeyi hak etmişlik var. Bu hak etmişliği, Murat bey bölgenin adına Dubai’den gelerek, bizlere sunmayla bir kere daha bu kurumu ödüllendirmiş oldu’’ dedi.
Joint Commission International (JCI) belgesi standartlarının, hastaların ve çalışanların güvenli hizmet ve sağlık kalitesinin kanıtı olduğuna dikkat çeken JCI Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Murat Küçükkaya, ’’25 yıldan beri uluslararasında bu sertifikayı veriyoruz, bizim yaklaşık 1200 tane standardımız var . Bu standartları uygulayan bir organizasyon aslında şunu diyor, ’Ben, sağlıkta kaliteye ve hasta güvenliğine bağlılığını gösterdiğini’ söylüyor. Bunları uygulayarak hastanesini çok daha kalitede servis verdiğini, hasta güvenliğini ön planda tuttuğunun kanıtını sağlıyor. Aslında belgeyi almak bir şey ama o standartları uygulamak ayrı bir şey. Çünkü, standartları uyguladığınız zaman, şuna emin oluyorsunuz hastanedeki hastaların, çalışanlar güvenli bir şekilde hizmet aldığını ve hasta kalitesinin sağlıktaki kalitesinin kanıtı oluyor size. Joint Commission’un belgesi alan bir hastanenin yüksek standarda kaliteli sağlık hizmeti verdiğinin ve hasta güvenliğini ön planda tutuyor olduğunu göstermesidir’’ diye konuştu.
Hayat Hastanesi’nin uluslararası sağlık standartlarında olduğundan bahseden Hayat Hastanesi Başhekimi Dr.Fatih Özkul, ’’Hayat Hastanesi olarak sağlıkta hizmet kalitemiz Joint Commission International (JCI) akreditasyon ile tescillendi. Bir senelik süreçte hazırlığını yönettiğimiz bu süreç, bir ay önce 3 kişilik bir ekibin gelip, bir hafta boyunca hastanemizi denetlemesi sonucu neticelendi. Bir senedir yüzde doksan, doksan beş olarak JCI’ya uyumlu olarak verdiğimiz hizmetlerin yüzde yüzünü 12 bin kritere uygun hale getirdik. Bu şekilde, hem Amerika’nın, hem uluslararası sağlık camiasının kabulü olan akreditasyonu almış olduk. Ne demek JCI akreditasyon, sağlık çalışanlarının hastaların güvenliği açısından tüm prosedürlerin doğru şekilde uygulandığını gösteren bir belge bizim açımızdan. Hayat hastanesi, tüm branşlarında, tüm cerrahi işlemlerinde, Amerikan standartlarına, uluslararası sağlık standartlarına hizmet veriyor. Biz verdiğimiz sağlık hizmetinin, dünya standartlarında olmuş olduğunu gördük. Hem yurt içi hastaları açısından, hem yurt dışı hastaları açısından insanların gönül rahatlığı ile geldiği bir hastane olduğunu tescillemiş olduk’’ dedi.
Tören, konuşmaların ardından pasta kesilmesi ile sona erdi.

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseldi: Hizmetler %10, alkollü içecekler %20 kdv'ye tabi!

42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu: 321 zehir tacirine gözaltı

Bursa'da 33 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

BBP’den mazbatalarını alan başkanlara ziyaret

Bursa'da huzur ve güven operasyonu: 17 aranan şahıs gözaltına alındı

Bursa'da hurdalıktan çıkan otobüs eski ihtişamına kavuştu

Bursa’da tehlikeli halay kamerada

Bursa’da sokaklar gündüz insanlara, gece atlara kalıyor

Sinirini çöp kutusundan çıkardı

Bursa'da annesi ölen kuzuyu bebek gibi sevgiyle büyütüyorlar

100 yıllık gelenek: Uluabat'ta balık müzayedesi devam ediyor

Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Yükleniyor