KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ YILDIRIM´DA KURULUYOR

Edebali, Muş ve ilçelerinden Bursa´ya gelen 50 öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

GÜNDEM 15.04.2018 15:46:24 0
/kanal16haber.com/2018-4/15/155400318b.mp4
KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ YILDIRIM´DA KURULUYOR

TÜRKİYE´NİN BATISI İLE DOĞUSU ARASINDAKİ MESAFELERİ DOSTLUK KÖPRÜLERİYLE KISALTAN YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, MUŞ VE İLÇELERİNDEN BURSA´YA GELEN 50 ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.

Anadolu´nun, Balkanlar´ın, Kafkasya´nın ve birçok farklı kültür yelpazesinin buluştuğu, üç kıtaya hoşgörü ve adalet götüren Osmanlı İmparatorluğu´nun temellerinin atıldığı Yıldırım´da, misafirleriyle bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Edebali, Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi´nde ağırladığı konuklarıyla yakından ilgilendi. Yıldırım Belediyesi´nin konuğu olarak ilçenin ve Bursa´nın, tarihi, kültürel, doğal ve turistik zenginliklerini yakından tanıma imkanı bulan öğrencilerin, gelecekte hatırlayacağı güzel anılarla evlerine dönmelerini temenni eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, ?Ülkemiz, Anadolu ve Trakya coğrafyamızda birbirinden güzel şehirleri bünyesinde barındırıyor. Bu güzel şehirlerimizden biri de, üç kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu´na ilk başkent olarak hizmet eden, Allah´ın tüm güzellikleri bahşettiği Bursa şehrimizdir. Bizler de Bursa´nın önemli bir parçası olan Yıldırım´da sizleri ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz? dedi.

?KÜLTÜRLERİN YOĞRULDUĞU ŞEHİR´

Yıldırım´ın sahip olduğu insan yapısıyla kültür mozaiği değerinde bir zenginlik barındırdığını vurgulayan Başkan Edebali, ?Yeni yerler görmek, farklı şehirleri gezmek, tarihi ve kültürel mirası yerinde incelemek insana yeni zihin kapıları açar. Yıldırım ilçemiz de sizlere yabancı bir şehir değil. İlçemizde, Balkanların, Kafkasların, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın tüm bölgelerinden olduğu gibi, Muş´tan gelerek artık Yıldırımlı olan çok sayıda hemşehrimiz de yaşıyor. İlçemiz adeta küçük bir Türkiye mozaiği ve kültürlerin bir arada yoğrulduğu bir şehir. Gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimizde, bir arada yaşama kültürünü daha da geliştirecek, herkesin kendi kültürünü, değerlerini, alışkanlıklarını şehirlilik kültürüyle birleştirerek dayanışmayı sağlayacağı sosyokültürel projelere imza atıyoruz" diye konuştu.



?BİRLİKTE TÜRKİYE´YİZ´

Gelecek nesillerin değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesini önemsediklerini işaret eden Başkan Edebali, ?Bizler bu memleketin çocuklarının ülkemize, değerlerimize, inancımıza bağlı olmalarını arzu ederken, şehirlerimiz arasındaki kardeşlik köprülerini, gönül bağlarını kurmayı ve güçlendirmeyi istiyoruz. Çünkü bizler bütün unsurlarımızla birlikte Türkiye´yiz. Gerçekleştirdiğiniz seyahatten uzun yıllar unutmayacağınız hatıralarla ve yeni dostluklarla ayrılacağınızı temenni ediyorum? ifadelerini kullandı. Öte yandan Yıldırım Belediyesi, ağırladığı misafirlerini 4 gün boyunca Yıldırım ile Bursa´nın doğal ve tarihi zenginlikleriyle buluşturarak aradaki mesafeyi kardeşlik bağıyla yakınlaştırmayı sürdürdü. Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Emirsultan Cami ve Türbesi, Yeşil Türbe ve Yeşil Cami, Ulucami, Hanlar Bölgesi ve Hünkar Köşkü´nü ziyaret eden kafile, Yıldırım ve Bursa´nın tarihteki önemi ve zengin mirası hakkında bilgi aldı. Yeşil Bursa´nın mavi yüzü olan Mudanya´yı da gezen misafirler denizle tanışma fırsatı bulurken, Uludağ´a da çıkan konuklar, ?beyaz cennet´in eşsiz manzaralarıyla buluşma fırsatı buldu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Yükleniyor