Kemerburgaz Üniversitesi yeni akademik yıla coşkulu bir açılış töreniyle başladı

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı coşkulu bir açılış töreni ile gerçekleşti.

EĞİTİM 30.09.2015 15:45:16 0
Kemerburgaz Üniversitesi yeni akademik yıla coşkulu bir açılış töreniyle başladı

 

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi´nin 2015-2016 akademik yıl açılış töreni üniversitenin Mahmutbey yerleşkesinde gerçekleşti. Törene, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı, İKBU Rektörü Prof. Dr. Erhan Çağrı, İKBU Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, akademik ve idari kadro, öğrenciler ve davetliler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından cübbe giyme töreniyle devam eden açılışta, yeni öğretim yılında bölümlerini birincilikle kazanan öğrencilere de Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından gönderilen tebrik belgeleri takdim edildi.
Açılış konuşmasında ?´İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, uluslararası bir eğitim kurumu olmaya doğru hızla ilerliyor. İKBU Eczacılık Fakültesi Türkiye´nin ilk ulusal aşı üretimini gerçekleştirmek için çalışıyor´´ diyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, üniversitelerinde eğitim gören öğrenci sayısının 5 bin 438´e ulaştığını ve 42 ülkeden 492 yabancı uyruklu öğrenci bulunduğunu ifade etti. Okullarının uluslararası bir eğitim kurumu olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Erhan, ?´90 üniversite ile Erasmus, 100 üniversiteyle de çeşitli programlarla işbirliğimiz bulunuyor. Hedefimiz bu işbirliğini 150 üniversiteye çıkarmaktır? dedi.
KÖLN ÜNİVERSİTESİ İLE ÇİFT DİPLOMA PROGRAMI
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi´nde bugün itibarıyla yedi fakültesinde 22 lisans programının devam ettiğini, önlerindeki akademik yıllarda Diş Hekimliği Fakültesine de öğrenci almaya başlayacaklarını aktaran Prof. Dr. Çağrı Erhan, konuşmasını ?İKBU Hukuk Fakültemizin, Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile yürüttüğü lisans çift diploma programı ülkemizde tek örnektir. Buradan mezun olan öğrencilerimiz hem Almanca hem Türkçe dersleri alarak, Türkiye ve Almanya´da geçerli birer hukuk diplomasına sahip olacaklar. Diğer yandan Eczacılık Fakültemizin Amerika Birleşik Devletleri´ndeki Colorado Üniversitesi ile yürüttüğü lisans ders programı sayesinde ABD´den gelen hocalarımız üniversitemizde ders veriyorlar. Bunun da ileride bir çift diploma programına dönüşmesini çok arzu ediyoruz? şeklinde sürdürdü. İKBU´ da ilkleri başarmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Erhan, ´´Eczacılık Fakültemizin öncülük ettiği kalkınma ajansı tarafından desteklenen bir ulusal aşı üretimi projemiz var. Bunun ilk aşaması tamamlandı. Son derece destek gören bir proje bu. Eğer ikinci aşamada da başarılı olursak İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Türkiye´de bir ilke imza atacak. Ekonomik kaynaklarımızın yurt dışına akmasını engelleyerek, Türkiye´nin uzun yıllardır büyük ihtiyaç duyduğu ilk ?ulusal aşımızı? Eczacılık Fakültemiz bünyesinde üreteceğiz´´diye konuştu.
Açılışta konuşan İKBU Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Şıpka, ?´Hukuk Devleti, Adalet ve Barış´´ konularına değindi ve devletlerin insan haklarına saygılı adil bir hukuk düzenini sağlaması gerektiğini söyledi. ?´Hukuka uygun davranmak, adaleti sağlamak, insan haklarını korumak ve özellikle ihlal etmemek devletin vatandaşlarına bir lütfu değildir. Devlet bu şekilde davranmak zorundadır; çünkü kendi varlığı buna bağlıdır? diyen Prof. Dr. Şükran Şıpka, ?´Barış, adaletin ikiz kardeşidir, kendi varlığını sürdürebilmek için adalete olduğu kadar barışa da muhtaçtır. Barış hakkı tanınmadıkça, bu hakkın gereği yerine getirilmedikçe adaletin de sağlanması mümkün olmaz´´ açıklamalarında bulundu. ?´Altınbaş Ailesi ve grubumuzun hayali, öğrencilerimizin kendisine, ailesine ve insanlığa katkı sağlayabilmeleri için gerekli donanımları kazanarak üniversitemizden mezun olmalarıdır? diyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş ise, ?Siz gençlerden beklentimiz iyi eğitim almış, sosyal yönü güçlü bireyler olmanızdır? dedi.
Cübbe giyme töreniyle devam eden açılışta, yeni öğretim yılında bölümlerini birincilikle kazanan öğrencilere de Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından gönderilen tebrik belgeleri takdim edildi.


Hentbol Erkekler 1. Ligi’nde Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu

Eyüpsultan’daki trafik kazasında ölen zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

Otomobil köprü ayağına çarptı: 1 Yaralı

Ambarlı Liman Yolu’nda oluşan tır kuyruğu havadan görüntülendi

Ümraniye’de iki katlı ev alev alev yandı

Yalova’ya 2024’ün ilk 3 ayında 233.8 milyon liralık yatırım

Vize’de kavga ihbarına giden polis uyuşturucu buldu

Yeni Türkiye Partisi il ve ilçe kongreleri için start verdi

Galatasaray, 5 futbolcusu ile sözleşme yeniledi

Başkan Özdemir şehit yakınlarını ve gazileri ziyaret etti

İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

Paycell’den yerli ödeme yöntemi TROY kart

Babaeski’de trafik denetimi: 6 motosiklet trafikten men edildi

Bozüyük Belediyesi ilaçlama çalışmalarına hız verdi

Büyükçekmece’de yağmurda kayan İETT otobüsü bariyerlere çarptı

Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti

Esenler’de amatör radyocular mikrofon başına geçti

Balıkesir’de tefecilik iddiasına operasyon

Başkan Hakan Şehirli’nin misafirleri Erasmus öğrencileri oldu

Bursa’da feci kaza: 1’i çocuk 5 yaralı

Gülşen 12 Mayıs’ta Volkswagen Arena sahnesinde

Köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı

Fenerbahçe, Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı

Çocuklarını dilendiren ailelere operasyon

BUTEKOM tarafından yürütülen BUTEXCOMP projesi tamamlandı

Çanakkale’de kontrolden çıkan araç takla attı: 1 ölü, 1 yaralı

Galatasaray’da, Pendikspor maçı hazırlıkları devam etti

Define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi

Edremit’te ’dur’ ihtarına uymayan şahıslardan uyuşturucu çıktı

Başarılı çocuklar ödüllendirildi

Yükleniyor