Kestel ve Çirişhane hatları BURULAŞ sistemine dahil edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle BURULAŞ sistemine dahil edilen Kestel ve Çirişhane hatlarında çalışan minibüslerin açılış töreni Kestel Yeni Mahalle pazar yerinde gerçekleşti.

BURSA HABER 26.04.2023 13:38:00 0
Kestel ve Çirişhane hatları BURULAŞ sistemine dahil edildi

Kestel Çirişhane hatları BURULAŞ sistemine dahil edildi. Açılış töreni Kestel ilçesi Yeni Mahalle Pazar yerinde gerçekleşti.

Törene, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır,  BESOB Başkan Vekili Bahattin Korkmaz, Kestel Şoförler Oda Başkanı Meysun Ayva  da katıldı.

"BEKLEME SÜRELERİ 4 DAKİKAYA DÜŞÜYOR"

Açılışta konuşan  Kestel Şoförler Oda Başkanı Meysun Ayva, "Bu oluşum çok sancılı bir süreçle geçmesine rağmen tatlı bir sonla bitirilmiştir. Geçmiş dönemlerden farklı bir anlayış sağlayan belediyemiz, sorunlarımızı göz önünde bulundurarak bir çalışma başlattı. Otobüsle 15 - 20 dakika da arabaların hareket etmesi gerekirken üç dört dakikaya düşüyor. Vatandaşlarımız dolu araçlara binmesinler. Arkadan üç dört dakika sonra yeni araç gelecektir. Dolu araçlara binilmezse sorun çözülmüş olacaktır. Birlik başkanımız Ankara'da olduğu için gelememiştir. Sizlere saygı ve selamlarını iletmiştir" dedi.

Konuşmasında Tüm şoförlerin sisteme dahil olması gerektiğini vurgulayan BESOB Başkan Vekili Bahattin Korkmaz,da  "Sayın başkanımız Alinur Aktaş, İnegöl'de belediye başkanlığı yaptığı sırada  biz bu sisteme geçmiştik. Sistemi yıllardan beri İnegöl'de sürdürüyoruz  en kötü sistem sistemsizlikten iyidir. 60 aracımızla Kestel'e hizmet vereceğiz. Çok yakın zamanda Kestel'de 70 araçlı sistem kuracağız. Şoför arkadaşlarımızın sisteme dahil olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha Şimdiden toplu taşımayı kullanan vatandaşların sayısında artış olduğunu belirten Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, söyle konuştu: "İlçeme ve bu açılış törenine hoş geldiniz. Yerel bir ilçe belediyesi olarak ilimizde de büyükşehir belediyesi olarak, hayat kalitemizi arttığı günleri yaşıyoruz. Bu tören vesilesi ile de görmüş olduğunuz araçlar ile kalite bir kat daha artıyor. Toplu taşımayı kullanan hemşerilerimizin sayısı iki kattan fazla artmış vaziyettedir. Çevre kirliliğinin ve trafikteki olumsuzlukların kalktığı bir yöne doğru ilerleyeceğiz. Bu Pazar saat 16.00 da sayın bakanımız Mustafa Varank'ın katılımıyla dört büyük hizmetimizin açılış törenini gerçekleştireceğiz. Katılımlarınızdan dolayı emeği geçen esnaf arkadaşlarımıza ve odalarımıza da teşekkür ediyorum" 


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

"Yıllardır uğraşılan ancak başarılamayan bir şeyin startını verdik. 1970'li yıllarda nüfusu 500 bin olan Bursa'dan nüfusu 8 kat büyüyen bir şehir haline geldik. Biz bundan şikayetçi değiliz. Ticari aktivitesi çok yüksek bir şehiriz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde köprüler ile birlikte İstanbul bizim hemen yanı başımızda ki bir şehir oldu. Eskiden İstanbul'a gidip gelmek mümkün değildi. Bir gece kalmanız gerekirdi. Biz Sabiha Gökçen Havalimanı'na 50 dakika önce yola çıkarak yetişebiliyoruz. Dönüşüm zor iştir. Değiştirmek zor iştir. Olmayan bir şeye sıfırdan hat vermiyoruz, vatandaş istediği yerde durup kalkan, 65 yaş üstünü almayan durumlardan şikayetçi. Bu ana güzergah üzerinde trafik toparlanmış durumdadır. BURULAŞ genel müdürüm ve ekip arkadaşlarım ile birlikte biz günlerdir uğraş veriyoruz. Onlara 2009 yılındaki hikayemi de anlattım. Zamanında kavga edenler şimdi kardeş oldular. Aynı firma içerisinde mücadele edenler, şimdi kendi ekmeklerini kazanmak adına mücadele ediyorlar. 

2020'de Paris'e tekstil fuarına gittik gece saatlerinde olmasına rağmen otele 2 saatte gittik. Trafik konusunda ciddi önlemler alıyoruz. Taksileriyle, araçlarıyla, yayalarla beraber hepsini bir bütün halinde değerlendirmemiz gerekiyor. Bununla alakalı her geçen gün yeni katılımlarla ciddi çalışmalar yapıyoruz."Biz TOGG ile beraber kendimizi tüm Türkiye'ye duyurduk. Bursa'da nüfus artıyor. Altyapı, trafik gibi sorunlar sürekli gündemimizde, dün açtığımız Adliye Kavşağı milyonlara mal oldu.

BURULAŞ 2491 araç ile hizmet vermiş olacak. Göreve başladığımızda bu sayı ,1087'idi. Araçlarımız modern ve konforlu hale geldi. Vatandaşlarımız Bursakart ile bu araçlara binebilecek. Biz, en ekonomik ulaşımı sunan bir şehiriz. Yolcu sayısı günlük turumuz 56 dan 194 tura çıktık.20 dakikada bir değil 4 dakikada bir hal geldik." 

"TÜRK BELEDİYECİLİK TARİHİNDE BİR MARKA"

Konuşmasında Bursa'nın AK Parti için önemini anlatan  AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, "Bursa, AK Parti belediyeciliğinin en büyük belediyesi olarak, muhteşem hizmetlerine devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir. Cumhurbaşkanımız Türk belediyecilik tarihi içerisinde bir markadır. 20 yıldır sürekli oylarını yükselterek hizmetlerine devam ediyor. Büyük ve güçlü Türkiye'nin dünya da lider olacak bir dönemin başlangıcındayız. Tarihte olduğu gibi özgürlüğün, güzelliğin bir numunesi olarak kendisini göstermiştir"  şeklinde konuştu.



Törende söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise "Bursa'da yaşadığım dönemde, toplu ulaşım bir sorundu Şimdi ,bu 20 yıllık süre içerisinde en çokta insana verilen değer değişti. Başından beri AK Parti'de çalışma yapan bir kardeşinizim. Bir sürü programlara katıldım. İki program beni çok heyecanlandırdı. Togg ile beraber bu törenler yeni bir seyir haline geldi. Onu hayal eden ekibin heyecanına şahitlik etmek, beni inanılmaz duygulandırdı. 23 Nisan günü meclisteydik. Meclis'e gelen Togg'u deneyimleme şansına eriştik.  Bu bizi çok mutlu etti. Ben,  halen  Tokat Milletvekiliyim Tokat'a gelmesini de ayarlamaya çalışıyoruz. Türkiye'nin ortak meselesinde, ortaklaşmayı bu durum gösteriyor. İkinci bir konu da; mucize diyebileceğimiz bir süre de doğal gaz bulundu. Bunlar Türkiye için muazzam şeyler" dedi.

 


İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

Yükleniyor