Kılıçdaroğlu Avrupa turuna başlıyor

CHP Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun 23-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceği Avrupa turunun detaylarını açıkladı.

POLİTİKA 22.09.2015 12:03:58 0
Kılıçdaroğlu Avrupa turuna başlıyor

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, yaptığı açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım Genel Seçimleri kampanyası kapsamında Avrupa´da yaşayan Türk vatandaşlarıyla buluşacak. Kurban Bayramı´nı da vatandaşlarımızla birlikte kutlayacak olan Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun 23 Eylül´de İsviçre´nin Bern kentinden başlayacak Avrupa turu, 27 Eylül´de Avusturya´nın başkenti Viyana´daki programla sona erecek" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´na gezisi boyunca kendisinin ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer´in eşlik edeceğini söyleyen Bingöl, İsviçre´nin ardından Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya´ya geçecek olan Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun sırasıyla Bern, Strasbourg, Brüksel, Amsterdam, Köln, Mannheim, Stuttgart, Münih ve Viyana´da vatandaşlarla bir araya geleceğini kaydetti.

GÜNDEMDE MÜLTECİ SORUNU DA VAR
Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun ziyaretleri kapsamında gündemdeki başlıklarının mülteciler sorunu ve Türkiye-AB ilişkileri olacağını ifade eden Bingöl, şöyle devam etti:
"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu mültecilerin yaşadığı trajedinin Türkiye- AB ülkeleri arasında geliştirilecek ortak stratejiyle sona erdirilmesinin insani bir zorunluluk olduğunu AB siyasetinin önemli isimlerine aktaracak. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Suriye´de yaşanan iç savaşın sona erdirilmesinde AB´nin üstlenebileceği role ilişkin de önerilerde bulunacak. Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Strasburg´da Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ile ayrı ayrı görüşecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Brüksel´de ise Avrupa İlerici Çalışmalar Vakfı (FEPS) çalışma kahvaltısında bir konuşma yapacak. Kahvaltıya, Avrupa Parlamenterleri, Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri, akademisyenler, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler Demokratlar Grubu Başkan Yardımcıları ve AB yetkilileri katılacak. Kılıçdaroğlu, kahvaltının ardından Brüksel temasları çerçevesinde AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AP Yeşiller Grubu Başkanı Rebecca Harms ve Brüksel Başkent Bölgesi Başbakanı Rudi Vervoort ile bir araya gelecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun Brüksel temaslarının da ana gündem maddesi ´mülteciler sorunu´ olacak. Genel Başkan Kılıçdaroğlu Strasburg ve Brüksel ziyaretlerinde de vatandaşlarımızla iki ayrı buluşma gerçekleştirecek.?

HOLLANDA, ALMANYA VE VİYANA TEMASLARI
Avrupa turu kapsamında Kılıçdaroğlu´nun Brüksel´den Amsterdam´a geçeceğini belirten Bingöl, ?Kılıçdaroğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Hans Spekman´ın da katılacağı etkinlikte vatandaşlarımıza seslenecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun Almanya´daki durakları ise Köln, Mannheim, Stuttgart, Frankfurt ve Münih olacak. Frankfurt´ta SPD Genel Başkan Yardımcısı Thorsten Schäfer-Gümbel ile buluşacak olan Kılıçdaroğlu, Münih´te de Belediye Başkanı Dieter Reiter, Bavyera Eyaleti SPD Başkanı Florian Pronold, Bavyera Eyaleti Parlamento Sekreteri ve SPD Federal milletvekillerinin katılacağı toplantıda vatandaşlarımıza hitap edecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun Avrupa turu programı Viyana´da gerçekleşecek vatandaş buluşmasıyla sona erecek" dedi.  


İnegöl artık 7/24 bu merkezden izlenecek

Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Yükleniyor