KILIÇDAROĞLU HÜKÜMETE YÜKLENDİ

GÖRÜNTÜLÜ HABER

POLİTİKA 29.12.2015 18:08:31 0
/kanal16.com.tr/2015-12/29/193959191b.mp4
KILIÇDAROĞLU HÜKÜMETE YÜKLENDİ

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye´nin iki temel sorun alanı olduğunu bunlardan birinin ekonomi, diğerin ise toplumsal barış olduğunu savunarak, "İki konuda da Ecevit hiçbir siyasi liderin üstlenmeye cesaret edemediği kararları aldı. Ecevit, güçlü ekonomiye geçiş programı diye bir program hazırladı. Bankaların kanunu yoktu, kanunu çıkardı. Yolsuzluklarla mücadele etti ve yolsuzluğun kaynağı olan kamu ihale kanununu değiştirdi. Kamu İhale Kurumu´nu kurdu. Bütün ihaleler objektif olsun diye, işin meyvelerini toplayacakken erken seçim geldi. En sorunlu alan olan ekonomiyi düzeltti. Daha da önemlisi Merkez Bankası´na bağımsızlık hakkını verdi. AB ile uyum süreci içinde ne gerekiyorsa tamamını yaptı. Kamuya personel alımını objektif kıstaslara bağladı, çünkü Ecevit bir ülke sevdalısıydı. Toplumsal barış sorunumuz vardı, PKK terör örgütü vardı, Türkiye´nin başına belaydı. O konuda da bir devlet adamının atması gereken bütün adımları attı. Daha önemli birşey yaptı, 5 Ekim 1998, Mısır Devlet Başkanını Ankara´ya davet etti. Ecevit´in isteği üzerine, eline bir Suriye dosyası verdiler, git Hafız Esad´la konuş dediler. Bunu çıkıp medyanın önünde söylemedi, bir devlet adamı ciddiyetiyle nelerin yapılması gerektiğini söyledi. Abdullah Öcalan oradan çıkmak zorunda kaldı, işte Türkiye´nin gücü budur. Sabah akşam konuşmak değildir. Devlet adamı da budur. Abdullah Öcalan getirildi, Türkiye´de hapse atıldı. Terör sıfır, arkasından erken seçime gidildi. Neden o seçime gidildiğini hala çözmüş değiliz" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU İLE YAPACAĞI GÖRÜŞME

Türkiye´nin en temel sorun alanlarından birisinin hukuk sistemi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu gelecek hoşgeldin diyeceğiz, konuşacağız, elbette konuşacağız. Neleri söyleyeceğini doğrusunu isterseniz ben de merak ediyorum. Başkanlık sistemi ile ilgili gelecekse, nasıl bir başkanlık sistemi olacağını öğrenmiş olacağım. Nasıl bir başkanlık sistemi, herhalde bana söyleyecektir, anlatacaktır. Bu sistemle ilgili bana anlattıklarını sizinle paylaşacağım. Demesin, ben söyledim gitti anlattı diye. Baştan söylüyorum, bana söylediklerini gelip sizinle paylaşacağım. Ekonomide nereye geldiğimiz, vatandaşlarıma kendilerine şu soruyu sormak istiyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi´nin ekonomi politikası var mı?. Dünyada dolar bolken ülkeyi yönetmek kolaydı, her taraftan dolar fışkırıyordu. Ülkeyi asıl şimdi yöneteceksin. İşsizlik artıyor, ihracat geriliyor, üretimde düşme var. 15 yılda geldiğimiz nokta bu işte. Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük krizlerini yaşıyor. Ben bu grup toplantılarından birinde, Suudi Arabistan´dan 99 milyar dolar para geldiğini söylemiştim. Beni mahkemeye verdiler. Ben de makbuzun tarihini ve numarasını hakime verdik. dedik ki bankadan isteyin, gerçekten böyle bir para var mı yok mu? Vakıflar Bankası yazıyı göndermiş. TÜRGEV´in artık adı TÜRGEV değil, götürgev" dedi.

"HENDEKLERİ KİMSE SAVUNAMAZ"

"Oturdular şimdi Diyarbakır´da bir toplantı yaptılar, hendekleri savunuyorlar, olmaz hendekleri kimse savunamaz" diyen Kılıçdaroğlu, "Savunan insan özgürlükten, hukuktan, adaletten yana değildir. Şehrin ortasına hendek kazacaksın,birileri sessiz kalacak. Bilmiyor muydunuz, bu hendekler kazılırken? Anayasanın ilk dört maddesi kırmızı çizgimiz dedik. Eğitimi de biz yapalım diyorlar. Yargıyı da adalet sistemini de biz kuracağız diyorlar. Sorun bunlarda değil, sorun Türkiye´yi bu hale getirenlerde. Burada öngörülen 14 madde AKP yetkilileri ile ne zaman nerede görüşüldü, çıkıp bir anlatsınlar. Bölgeleri neye göre ayıracağız, etnik kimliğe göre. Türkiye Cumhuriyeti etnik kimlik devleti değildir. Her kimlikten insanımız var bizim. Kimliklere saygı duymaya, öyle olması gerektiğini ifade ettik. Kimlikler üzerinden siyaset yapılmaz. Yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılmaz. Bunlar üzerinden siyaset yaparsanız bunlar üzerinden Türkiye´yi Ortadoğu bataklığına sürüklersiniz dedik. Hesabı da sen soracaksın, sevgili vatandaşım" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Merak ediyorum, başkanlıkta buna dahil ´bana 400 vekil verin bu işi bitirelim´ diyordu, hangi işi bitirecekti. Tık yok. Şimdi kahraman kesiliyorlar. asarız keseriz diyorlar. oradaki çocukların hali nedir? 200 bin kişi evini terketti. Kendi ülkesinde, evinde toprağında 200 bin kişi mülteci konumuna düştü. Esnaf perişan vaziyette yazık günah değil mi? Ben iki grup toplantısında namus ve şeref üzerinde duruyorum. Onurlu herkes, namus ve şerefi üzerine yemin ettiği zaman ona sadık kalır. Namus ve şeref insan onurudur, namus ve şeref ahlakı temsil eder. Namus ve şeref üzerine yemin edilince bütün kutsallar üzerine yemin edilmiş sayılır. Ben, Sayın Erdoğan´ı eleştirdim, tarafsızlığını korumuyor. Sayın Davutoğlu da diğer siyasi partiler de tarafsız olamaz ama Cumhurbaşkanı tarafsız olmak durumundadır. Benim bu söylediklerimin neresi yanlış? Benim sözlerimden bu diktatör bozuntusu alınmış, hemen muhtarları toplamış. En sert şekilde, beni eleştiriyor. Mektup okumuş diyor, ben Muhammet adlı vatandaşın mektubunu okumuştum, perişanlığını anlatmıştım. Mektup yazın diyor, bu zatın SSK´yı nasıl batırdığını, nasıl bir çıkmaza soktuğunu sorun diyor. Ben SKK´yı batırdıysam, sen kaç yıl bu ülkede başbakanlık yaptın. Sen niye bana bunun hesabını sormadın, şimdi diyorsun vatandaşa sor. Hesabını sormak için elinden tutan mı, gelip sana yalvaran mı vardı? Ben çaldıysam, sen hesabını sormadıysan, sen o yolsuzluğun ortağı sayılmaz mısın?"

 


Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı

Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp kapıyı ateşe verdi

Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahıslar gözaltına alındı

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (Maç sonucu)

İsmail Kartal: “Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik”

Jose Mendilibar: "Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık"

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Jandarmadan huzur uygulaması: 25 kişi yakalandı

Galatasaray, Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (İlk yarı)

Aston Villa penaltılarla yarı finalde

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (Maç devam ediyor)

İsmail Kartal’dan Olympiakos maçında 3 değişiklik

Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe - Olympiakos maçını tribünden takip etti

Sakarya’da dehşete düşüren olay

Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı

A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu

Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın

Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı’na iki ödül

Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı

Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı

Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor

Sultanlar Ligi: Eczacıbaşı Dynavit: 3 - Fenerbahçe: 0

Bakırköy’de kuyumcuya silahlı saldırı: Saldırganın kaçış anı kamerada

Sarıyer’de taksiciler öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için eylem yaptı

Pendik’te hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Edirne Balkanların ticaretin merkezi oluyor

Ataşehir’de tır yan yattı, cadde trafiğe kapatıldı

Yükleniyor