Kocaeli eğitimde atağa geçti

Kocaeli eğitimde atağa geçti

GÜNDEM 19.01.2024 14:00:51 0
Kocaeli eğitimde atağa geçti
Kocaeli’de eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle 437 bin 638 öğrenci karnelerine kavuştu. Düzenlenen törende konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Eğitim altyapımızın hazırlanması ve evlatlarımızın daha iyi ortamda eğitilmesi için Valilik olarak yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, şehrimizdeki eğitim öğretim altyapımızı yüzde 100’e çıkardık. 50 okulumuz varsa, bu dönemde 50 okul daha yaptık, 2 katına çıkardık" dedi.
Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki Ulugazi İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi. Minikler, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u okulun girişinde çiçekle karşıladı. Sınıfları gezen ve öğrencilere karnelerini takdim eden Vali Yavuz, öğretmenlere teşekkür etti.

"Şehrimizdeki eğitim öğretim altyapımızı yüzde 100’e çıkardık"
1554 okulda 29 bin 39 öğretmenin, 437 bin 638 öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti verdiğini ifade eden Yavuz, "Eğitim altyapımızın hazırlanması ve evlatlarımızın daha iyi ortamda eğitilmesi için Valilik olarak yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, şehrimizdeki eğitim öğretim altyapımızı yüzde 100’e çıkardık. 50 okulumuz varsa, bu dönemde 50 okul daha yaptık, 2 katına çıkardık. 30 okulun depreme dayanıksız olması vesilesiyle yıkımını gerçekleştirdik. Ayrıca hayırsever desteği de sağlamak suretiyle, önümüzdeki günlerde çok daha fazla okul yapacağız" dedi.

Vali Yavuz’dan 2 okul müjdesi
İlerleyen günlerde hayırseverlerin desteğiyle 2 okulun daha yapılacağının müjdesini veren Vali Yavuz, "Gölcük ilçemizdeki 32 sınıflı Donanma Okulumuzu Ford Otosan yapacak. 32 sınıflı bir okulun yapımını da İbrahim Vefa Aracı gerçekleştirecek. Bunun dışında 10 okulun daha hayırsever desteğiyle yapılması için bizzat benim yürüttüğüm görüşmeler devam ediyor. Kesinleştikçe bunları sizinle paylaşmış olacağım. Hedefimiz, ilk etapta hayırsever desteğiyle 12 okul yapmak" diye konuştu.

"Milliyetçilik, vatanseverlik bu ülke için çalışmaktır"
Eğitimin, toplumun her kesimini ilgilendiren bir husus olduğuna dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, "Kimimiz anne baba, kiminiz hala teyze, kiminiz dayı amca, kiminiz büyükanne büyükbaba ama her halükarda bir evladımızın eğitimiyle ilgiliyiz. Hiçbir şey değilsek de yüce Türkiye milletinin bir ferdiyiz. Dün ilk defa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gururu bir hadise yaşadık. Bir Türk astronotu uzaya gönderdik. Tüylerimiz diken diken oldu, gece sevinçten uyuyamadık. İşte çağdaş Türkiye Cumhuriyeti diye sürekli tekrar tekrar söylediğimiz ama bunun gerçek anlamda ne olduğunu çok konuşmadığımız hadiseler gerçekleşiyor. Artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti akıllı teknoloji konuşuyor, artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle savunma sanayii başta olmak üzere, birçok alanda önder ve lider konuma gelme ya da önder ve liderle başa başa yarışma sevdası içerisinde. İşte bütün bu yatırımlarımız yüce Türk milletinin hür ve bağımsız yaşaması için, biraz önce ifade ettiğim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu vizyondur. Milliyetçilik, vatanseverlik bu ülke için çalışmaktır. Bu ülke için kim çalışıyorsa, kim fedakarlık yapıyorsa biz ona selam dururuz" ifadelerini kullandı.

Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor

Türk kadın boksörlere Arnavutluk’tan teklif geldi

Ailenin yaşadığı baraka yanarak kül oldu

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Hicham Amghar, kadınlar Sheila Chelangat kazandı

Minikler ata binmenin keyfini yaşıyor

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu İstanbul etabı nötralize edildi

Tekirdağ’da şiddetli yağış sokakları dereye çevirdi

Kadıköy’de sürücü ortalığı birbirine kattı

Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler

Elbistan’da tarlada vurularak ölen Bülent öğretmenin ailesi, fail ya da faillerin yakalanamamasından şikayetçi

Kafa kafaya çarpışan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

Kalkınma Yolu Projesi masaya yatırıldı

’Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi’ ile ’Veri Bilimi ve Analitiği’, BTÜ müfredatına girdi

Sahillerde yaz hazırlığı

Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı

Kadıköy’de bir apartmanın otoparkında bulunan araç alev topuna döndü

Bursa’da eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı

Bandırma’da şiddetli rüzgar ve dolu yağışı etkili oldu

Polise silah çeken şüpheli vurularak yakalandı

Hayat kurtaran hastane çalışanları, sesleriyle mest etti

"Orhan Taylan Sokağın Direniş Hafızası" Sergisi Nilüfer’de

Patenli genç canını hiçe saydı

Bahçelievler’de 2 ay boyunca dükkanın önünden süt çalan hırsız kamerada

Ambulansa fermuar sistemi ile yol verdiler

Başakşehir’de 950 bin TL’lik hırsızlık kamerada

Eşi boşanmak isteyince evi ateşe verdi

Bursa’da ‘huzur’ denetimi hız kesmedi: 5 şüpheli yakalandı

Kazaya karışınca 1.41 alkollü olduğu ortaya çıktı

İnsanlar tarafından şiddete uğramışlardı, emekliliğe ayrıldılar

Bayrampaşa’da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Yükleniyor