KÖYLÜ PAZARI VE KATLI OTOPARKIN TEMELİ ATILDI

Fotoğraflı Haber

GÜNDEM 23.12.2015 13:07:08 0
KÖYLÜ PAZARI VE KATLI OTOPARKIN TEMELİ ATILDI

 

İnegöl belediyesi tarafından Merkez Pazaryeri´nin yan taraftaki alınan yapılacak olan Köylü Pazarı ve Katlı Otopark projesinin temel atma töreni yapıldı. Bu yatırımın İnegöl Belediyesine 3 Milyon 600 bin liraya mal olacağı öğrenildi.

Temel atma törenine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, bazı meclis üyeleri ile davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş tüm İslam âleminin mevlid kandilini kutlayarak, ?Göreve geldiğimiz ilk günden beri halkımıza daha iyi şartlarda hizmet vermek adına ilk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaç ve yönetim anlayışı sayesinde bugüne kadar birçok ilke imza attık. İnegöl´ümüzü yeniliklerle buluşturduk. İlk kent müzesi, ilk mobilya müzesi, ilçe bazında ilk Mobilya İhtisas OSB, tarım sektöründe ilk marka tescili yine ?İnegöl Alası´ bu ve buna benzer birçok ilki geride bıraktığımız 11 yıl içerisinde sizlerle birlikte yaşadık. 2008 yılında esnafımızın daha rahat ortamda kaliteli hizmet vermesini, vatandaşlarımızın daha rahat, daha nezih ortamda hizmet almasını sağlamak amacıyla Mer-pa dediğimiz Merkez Pazar alanımızı halkımızın hizmetine sunduk. Ancak Pazar alanımızda geçtiğimiz yılın son günü yani 31 Aralık 2014 tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle bir çökme yaşandı. Yaşanan bu talihsiz olaya esnafımız kadar bizler de üzüldük ancak can kaybının olmaması da en büyük tesellimiz oldu. Bu olayın akabinde gerek yetkililerle gerekse esnaf odalarımızla bir dizi görüşmeler yaparak hem yeni bir pazar alanı oluşturulması hem de esnafımızın yaralarının bir an önce sarılmasını sağlamaya çalıştık. Yıkılan Pazar alanının yerine yenisinin yapılması için başlattığımız çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürütüyoruz. Mer-pa pazar alanımız 3 bloktan oluşacaktır. Bir blokta ana Pazar alanımız, bir blokta köylü pazarı ve katlı otopark alanımız, 3. Blokta ise mescid, kafeterya, zabıta noktası gibi hizmet noktaları olacaktır. Geçtiğimiz Ekim ayında temelini attığımız, ön tarafta bulunan 13 bin m2´den oluşan ana pazar alanımızı Büyükşehir Belediyemiz, bugün temelini atacağımız Köylü Pazarı ve Katlı Otopark alanını ise İnegöl Belediyesi olarak biz inşa ediyoruz.? dedi.

3 MİLYON 649 BİN TL´LİK YATIRIM
Başkan Aktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Köylü Pazarı ve Katlı Otopark alanının bulunduğu bölümde; Zemin kat: 3 bin 166 metrekare, 536 adet tezgâh kapasiteli köylü pazarı alanı, 1. kat: 2 bin 754 metrekare 93 araç kapasiteli kapalı otopark alanı, 2. kat: 2 bin 754 metrekare 93 araç kapasiteli kapalı otopark, çatı katı ise: 2 bin 754 metrekare 93 araç kapasiteli kapalı otopark olarak projelendirilmiştir. Pazar alanımızın etrafını kapsayacak şekilde 100 adet cep otopark planlanmıştır. İlçe halkımız alışverişlerini yaparken bu otopark alanlarından yararlanabilecektir. Projenin yapım süresi 300 gün olarak planlamış olup köylü pazarı ve katlı otopark bölümünün belediyemize maliyeti 3 milyon 649 bin TL´dir. Yeni Pazar alanımızın şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum"

İKİ YAKAYI BİRBİRİNE BAĞLAYAN BOĞAZLARI DA AÇMIŞ OLACAĞIZ
Aktaş son olarak, "Milletvekilimiz de daha önce duyurdu. Kozluca alt geçidi ile alakalı Mesudiye alt geçidi ile alakalı bildiğim kadarıyla ihaleler iptal oldu. Tekrar ihale edilecek. Burada tabii kamulaştırmalar da yapılacak. Bize sorular geldiği için bunu söylüyorum. Kozluca yolu diye tabir ettiğimiz Hamzabey Caddemiz İnegöl´ün en popüler caddelerinden bir tanesi olacak. Bizim eskiden o yolla müthiş bir bağlantımız vardı fakat Bursa-Ankara karayolunun geçişi ile beraber açıkçası bu irtibat kesildi. Mesudiye altgeçidini yapanlara teşekkür ediyorum ama şuan gerçekten ilkel şartlarda hizmet veriyor. Yeni kamulaştırmalarla beraber açılacak olan altgeçit ile beraber deyim yerindeyse iki yakayı birbirine bağlayan boğazları da açmış olacağız" dedi.

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM İNSANLAR İÇİN
Kaymakam Ali Akça ise tüm İslam aleminin mevlit kandilini kutlayarak ?Güzel bir günün akşamının gündüzünde İnegöl ilçemize yapılan hayırlı bir hizmetin temelini atıyoruz. İnegöl belediyemizin insanların hayatını kolaylaştırmaya yönelik yapmış olduğu bir dizi güzel hizmetler var. Bu güzel hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayatın en temel kaidesidir değişim, dönüşüm? Değişim ve dönüşümden pay almayan hiç kimse olmadığı gibi kurumda yoktur. İnsanlar değiştiği gibi kurumların yönetim anlayışları da değişir. Kurumların yönetim anlayışları değiştiği gibi fiziki mekanlar da değişir. Bu kaçınılmaz bir süreçtir. Pazaryerleri de değişecektir. Yeri geldiğinde şehirler de değişecektir. Tek bir amaç için değişim ve dönüşüm olacaktır o da insana hizmettir, insan merkezli yönetimi esas kılmak. Amacımız hem kültürel zenginlik üretmek hem maddi zenginlik üretmek üretilen bu zenginlikleri de insanlarla paylaşmak. İnegöl belediyesinin de yaptığı budur. Hayırlı uğurlu olsun? dedi.

Konuşmaların ardından temsili olarak temel atma töreni gerçekleştirildi. Katılanlar cağ kebap ikram edildi.


Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar

Kadıköy’de narkotik köpeği "Giz" ile ’Huzur ve Güven İstanbul’ uygulaması yapıldı

Ayvacık açıklarında 29 kaçak göçmen yakalandı

Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu)

Beşiktaş 5 maç sonra galibiyetle tanıştı

Beşiktaş’a teknik direktör değişiklikleri yarıyor

Muleka 5 ay sonra golle tanıştı

Ernest Muçi 3. golünü attı

Beşiktaş’ta Svensson, Fenerbahçe derbisinde yok!

Tayyip Talha Sanuç 3 ay sonra geri döndü!

Önce kardeşleri sonra kendisi: Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

Sadettin Saran: "Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız"

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı)

İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO görevine Selahattin Bilgen atandı

Hakan Şehirli’den Mansur Yavaş’a ziyaret

Yaralı leyleğe jandarma şefkati

Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi

Emine Erdoğan: "Şifanın arandığı en kadim kaynaklardan biri hiç şüphesiz hala keşfedilmemiş bitkiler alemidir"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “101 milyar 745 milyon TL yatırım yaptık”

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç devam ediyor)

Serdar Topraktepe’den 4 değişiklik

İstanbul Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı

Hentbol Erkekler 1. Ligi’nde Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu

Eyüpsultan’daki trafik kazasında ölen zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

Otomobil köprü ayağına çarptı: 1 Yaralı

Ambarlı Liman Yolu’nda oluşan tır kuyruğu havadan görüntülendi

Ümraniye’de iki katlı ev alev alev yandı

Yalova’ya 2024’ün ilk 3 ayında 233.8 milyon liralık yatırım

Yükleniyor