Küçükçekmece’de 4 yılda 2 milyon sıcak yemek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Küçükçekmece’de 4 yılda 2 milyon sıcak yemek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

GÜNDEM 18.12.2023 10:06:33 0
Küçükçekmece’de 4 yılda 2 milyon sıcak yemek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı
Küçükçekmece Belediyesi sosyal yardım hizmetlerini sürdürürken 4 buçuk yılda 2 milyon 46 bin 290 porsiyon sıcak yemeği başta yaşlılar olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Kentte kadın, genç, çocuk, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların toplumsal rollerinin güçlendirilmesi, paylaşma, dayanışma ve yardımlaşmanın artırılması hedefleriyle çalışmalarına devam eden Küçükçekmece Belediyesi; sıcak yemek, nakdi yardım, ulaşım, halk market, gıda bankası, kıyafet yardımı, evde bakım, eşya yardımı ve daha pek çok hizmetle ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

4 buçuk yılda 2 milyon porsiyon sıcak yemek
Vatandaşların ihtiyaçlarını gözeterek, onlara hassasiyet ve özveri ile yaklaşan Küçükçekmece Belediyesi, 4 buçuk yılda 2 milyon 46 bin 290 porsiyon sıcak yemeği başta yaşlılar olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 57 bin 397 farklı aileye ise 189 bin 509 adet gıda yardım kolisi ulaştırıldı. Yardıma ihtiyacı olan 392 farklı aileye ise nakdi yardım yapıldı. Dar gelirli vatandaşların kıyafet ihtiyacını da karşılayan Küçükçekmece Belediyesi, 57 bin 293 kişiye, 497 bin 724 parça kıyafet yardımı yaptı.
Halk Market ve Gıda Bankası binlerce kişiye ulaştı
İlçede ihtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirilen ‘Halk Market’ projesinin 3.’sünü Fevzi Çakmak ve Mehmet Akif Mahallelerinin ardından İstasyon Mahallesi’ne kazandıran Küçükçekmece Belediyesi, 6 bin 17 farklı aileye Halk Market yardımı yaptı. Belediyenin dayanışmayı ve paylaşmayı güçlendirmek için Aralık 2020’de hayata geçirdiği Gıda Bankası’ndan ise 11 bin 154 farklı aileye ise gıda, giysi, temizlik, yakacak ve hijyen ürünleri ulaştırıldı.
Evde bakım, tadilat, tamirat ve öz bakım hizmetleri devam ediyor
Kentte; yaşlı, engelli, hasta ve bakıma ihtiyacı olan yurttaşların yaşam kalitesini artırmak için evde bakım hizmeti de sürüyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ekipler; yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların aileye ve başkalarına bağımlılığını azaltmak, kendi evlerinde daha temiz ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak amacıyla evlerinin belirli aralıklarla günlük temizliklerini yapıyor. Evlerindeki bakım, onarım, tadilat-tamirat işlerini de gerçekleştiriyor. Ekipler ayrıca engelli, yaşlı vatandaşlar ile yatağından kalkamayan hastaları kendi evinde ziyaret ederek, kuaförlük ve tıraş gibi öz bakımlarını da yapıyor. Küçükçekmece Belediyesi tarafından 4 buçuk yılda, 2 bin 129 ailenin evini belirli periyotlarla temizlenerek, bin 739 aileye de kişisel bakım hizmeti verildi.
Öğrenci dostu projeler, yüzleri güldürüyor
Öğrenci dostu projelerle de adından söz ettiren Küçükçekmece Belediyesi, ilçedeki üniversite öğrencilerini 4 buçuk yıl boyunca yalnız bırakmadı. İlçede bulunan üniversitelerde eğitim görenlerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti veren belediye, aşevini de öğrencilere açarak üniversite öğrencilerinin bütçelerine katkı sağladı. Hizmetlerden binlerce üniversiteli faydalandı.
Engelli vatandaşlar için fiziki engelleri kaldıran projeler hayata geçiyor
Engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik pek çok projeyi hayata geçiren Küçükçekmece Belediyesi, 282 vatandaşa ulaşım desteği sunarak, bin 705 kez hastane ulaşımlarını sağladı. 68 vatandaşa da tekerlekli sandalye tamiratı hizmeti verdi. Fiziki engellerin kaldırılmasıyla ilgili birçok düzenleme ile engelli bireylerin hayata tutunmalarına imkan sağlayan Küçükçekmece Belediyesi, engelli vatandaşlardan büyük ilgi gören alafranga tuvalet ve tutunma barı projesini hayata geçirdi. Projeyle, vatandaşların talebi doğrultusunda evlerindeki alaturka tuvaletleri, alafranga tuvaletlere çevirerek, tutunma barı monte edilecek.

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 0 (Maç devam ediyor)

Tekirdağ’da silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Aşere, Takrip ve Tayyibe İcazetnamesini alan kursiyer hocalar, kurra hafız oldu

CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı

Bisikleti ile Moğolistan’a giden İtalyan fizyoterapist Havran’da kayboldu

İsmail Yüksek’in ayak bileği bağında kopma tespit edildi

İstanbul Havalimanı 15-21 Nisan tarihlerinde Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

Türkiye oynayarak büyüyecek

Şampiyon Inter, Torino’yu Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle mağlup etti

Korhan Berzeg’e ait yeni bulgular dere yatağında aranıyor

Ticari taksi ile motosikletin çarpıştı: 4 yaralı

Yükleniyor