KURAN-I KERİM`İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

YARIŞMANIN BİRİNCİSİ YALOVA İHL`DEN ÇIKTI.

6.05.2008 00:11:38 0
KURAN-I KERİM`İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

İnegöl`ün ev sahipliğinde düzenlenen Kur`an-ı Kerim Okuma Bölge Yarışmasının birincisi Yalova`dan Oğuzhan Kılıçöz oldu

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Liseleri arasında düzenlediği 2008 yılı Kur`an-ı Kerim Okuma Bölge Yarışması, dün İnegöl İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünün ev sahipliğinde, İmer düğün salonunda gerçekleştirildi. Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile ev sahibi olarak İnegöl`ün katıldığı, 9 öğrencinin yarıştığı 8. Bölge Yarışmasında, Fussilet Suresinin 30-36. Ayetlerini okuyan Yalova İmam Hatip Lisesi öğrencisi Oğuzhan Kılıçöz 8. Bölge Birinciliğini aldı. Kılıçöz, Yalova`da yapılacak Türkiye finalinde yarışacak.

Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz`ün Başkanlığında, Çanakkale Biga İmam Hatip Lisesinden İsmail Çolak, Kırklareli İmam Hatip Lisesinden Bekir Canan, Balıkesir İmam Hatip Lisesinden Metin Yıldız, İnegöl İmam Hatip Lisesinden Ali Akçakaya, İzmit İmam Hatip Lisesinden Kadir Dalca, Edirne İmam Hatip Lisesinden Aziz Yasir Boz, Tekirdağ İmam Hatip Lisesinden  Hüseyin Ertaş, Yalova İmam Hatip Lisesinden Akif Akçalar ve Bursa Nilüfer İmam Hatip Lisesinden Basri Türlin`den oluşan Jürinin nezaretinde yapılan Kur`an-ı Kerim Okuma Bölge Yarışmasını, Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkan Vekili Yusuf Şen, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Muhittin İşsiz, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülser, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İnegöl Müftü Sıddık Kuyumcu, İznik Müftüsü Ahmet Yücer ile bazı parti temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, dernek başkanları ve kalabalık vatandaşlar izlediler.

İnegöl İmam Hatip Lisesinin tanıtımı ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından konuşan İnegöl İmam Hatip Lisesi Müdürü Fatih Bilican, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Türkiye genelindeki İmam Hatip Liselerinin iller bazında 10 Bölge olarak gruplandırıldığını belirterek,  Bursa`nın, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile birlikte 8. Grupta yer aldığını, ev sahibi olarak İnegöl İmam Hatip Lisesinden de bir öğrencinin katılmasıyla, toplam 9 öğrencinin yarışacağını söyledi. Kur`an Kerim`in Zumer Suresinin 23. Ayetinde "Allah sözün en güzelini, birbiriyle  uyumlu ve bıkılmadan tekrar tekrar okunan bir kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, bu kitabın etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri ve hem de gönülleri Allah`ın zikrine ısınıp yumuşar. İşte bu kitap, Allah`ın dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz" diye buyurulduğunu, Hz. Muhammed`in ise "Kur`an okuyunuz. Çünkü Kur`an kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaatçi olarak gelecektir" dediğini hatırlatan Müdür Fatih Bilican, yarışmanın hazırlanmasında emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür edip, yarışmaya katılan öğrencilere başarılar diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise konuşmasında, İnegöl`de manevi havası güzel, anlamlı bir yarışmanın yapıldığını,  Allah`ın güzel kitabı Kur`an-ı Kerim`i güzel okumak için yarışıldığını belirterek, "İnegöl`de 1990 yılında da Bölge yarışması yapılmıştı. 18 yıl sonra yeniden yapılıyor. Biz İnegöl olarak finallerin burada yapılmasına da talibiz" dedi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Muhittin İşsiz`de, din öğretiminin önemi ve hassasiyetinin bilenen bir husus olduğunu söyledi. Hz. Peygamber`in "Sizin en hayırlınız Kur`an öğrenen ve öğretendir" sözünü hatırlatan İşsiz, "Kur`an`ın getirdiği ilahi mesajları insanlığın anlaması, bize düşen bu ışığı yarınlara götürmek, barış ve hoş görü ortamında birlikte yaşamak, Kur`an`ın bize verdiği en önemli öğütlerdendir" diye konuştu.

Kaymakam Durmuş Gençer`de kısa konuşmasında, bu tür yarışmaların çocukları sosyal etkinliklere hazırladığını, cesaretlendirdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından sırasıyla İnegöl İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muharrem Keskin Ali İmran Suresi 16-20. Ayetleri, Kırklareli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şendoğan Kısa Furkan Suresi 61-76. Ayetleri, Çanakkeli Biga İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sefer Demirkol Fetih Suresi 27-29. Ayetleri, Balıkesir İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Hakkı Atış Nisa Suresi 136-140. Ayetleri, Kocaeli İzmit İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrullah Birge Vaka Suresi 75-96. Ayetleri, Bursa Nilüfer İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilal Yeşilyurt Enfal Suresi 20-25. Ayetleri, Tekirdağ İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Erhan Eren Ali İmran Suresi 144-148. Ayetleri, Edirne İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gökhan Arda İbrahim Suresi 35-41. Ayetleri ve Yalova İmam Hatip Lisesi öğrencisi Oğuzhan Kılıçöz Fussilet 30-36. Ayetleri okudular.

Kur`an Okuma Bölge Yarışmasının Jüri tarafından değerlendirmeleri yapılırken, Meslek Dersleri öğretmeni Hüseyin Güleç yönetimindeki  İnegöl İmam Hatip Lisesi İlahi Grubu ilahiler eslendirdi. Son üç yılın Kur`an Okuma Türkiye Birincisi İzmit İmam Hatip Lisesinden Hikmet Akça`nın Kur`an tilavetinin ardından, Kur`an-ı Kerim Okuma  8. Bölge Yarışmasının sonuçları açıklandı.

Yalova İmam Hatip Lisesi öğrencisi Oğuzhan Kılıçöz birinci olurken, ikinciliği Kocaeli İzmit İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrullah Birge, Üçüncülüğü Bursa Nilüfer İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilal Yeşilyurt aldılar.

Yarışmanın birinci ve ikincisine birer adet Cumhuriyet altını ile plaket, saat, takım elbise, ayakkabı, gömlek, üçüncüye yarım Cumhuriyet altını ve diğer hediyeler verildi. Ayrıca ilk üçe giren öğrencilere İnegöl Belediyesi tarafından tam, yarım ve çeyrek altın ile birer kalemlik, İnegöl Müftülüğü tarafından Kur`an Tefsiri, İslam İlmihali hediye edildi. Yarışmaya katılan diğer 6 öğrenciye ise Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce birer çeyrek altın,  takım elbise, saat, gömlek ve ayakkabı verildi.


Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar

Kadıköy’de narkotik köpeği "Giz" ile ’Huzur ve Güven İstanbul’ uygulaması yapıldı

Ayvacık açıklarında 29 kaçak göçmen yakalandı

Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu)

Beşiktaş 5 maç sonra galibiyetle tanıştı

Beşiktaş’a teknik direktör değişiklikleri yarıyor

Muleka 5 ay sonra golle tanıştı

Ernest Muçi 3. golünü attı

Beşiktaş’ta Svensson, Fenerbahçe derbisinde yok!

Tayyip Talha Sanuç 3 ay sonra geri döndü!

Önce kardeşleri sonra kendisi: Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

Sadettin Saran: "Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız"

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı)

İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO görevine Selahattin Bilgen atandı

Hakan Şehirli’den Mansur Yavaş’a ziyaret

Yaralı leyleğe jandarma şefkati

Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi

Emine Erdoğan: "Şifanın arandığı en kadim kaynaklardan biri hiç şüphesiz hala keşfedilmemiş bitkiler alemidir"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “101 milyar 745 milyon TL yatırım yaptık”

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç devam ediyor)

Serdar Topraktepe’den 4 değişiklik

İstanbul Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı

Hentbol Erkekler 1. Ligi’nde Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu

Eyüpsultan’daki trafik kazasında ölen zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

Otomobil köprü ayağına çarptı: 1 Yaralı

Ambarlı Liman Yolu’nda oluşan tır kuyruğu havadan görüntülendi

Ümraniye’de iki katlı ev alev alev yandı

Yalova’ya 2024’ün ilk 3 ayında 233.8 milyon liralık yatırım

Vize’de kavga ihbarına giden polis uyuşturucu buldu

Yükleniyor