Liderlerden Paris saldırısına kınama

Fotoğraflı Haber

DÜNYA 14.11.2015 11:06:26 0
Liderlerden Paris saldırısına kınama

Almanya Başbakanı Angela Merkel Paris´te meydana gelen saldırılarıya ilişkin yaptığı açıklamada ?Sarsıldım? dedi. Merkel, Fransa ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da saldırıları dehşet ve yaşanılanları endişe içerisinde izlediği belirterek, olaylarda hayatını kaybeden ve yaralananların masum insanlar olduklarını ifade ederek, Fransız halkının yanında olduğunu söyledi.

Fransa ile Almanya arasında oynanan dostluk maçı esnasında gerçekleştirilen terör eylemlerinde maçı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile stadyumda izleyen Federal Dışisleri Bakan Frank-Walter Steinmeier de açıklama yaptı. Alman Bakan, ?Almanya olarak Fransa´nın yanındayız Saldırlar karşısında dehşete düştüm. Şok oldum. Almanya olarak Fransa´nın yanındayız? diyerek yaşadığı dehşeti anlattı.
Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Paris´te meydana gelen saldırıların ardından Fransız mevkidaşını arayarak Almanya´nın her sahada Fransa´ya yardımcı olmak için hazır olduklarını bildirdi.

OBAMA: ?BU SALDIRI TÜM İNSANLIĞA KAŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ?
ABD Dışişleri Bakanı Barack Obama da saldırıyı kınayarak, Fransız yetkililerle işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. ?Bir kez daha terör oluşturmak için yapılan korkunç saldırıların masum insanları hedef aldığını gördük. Bu sadece Paris´e, Fransız halkına karşı yapılmadı. Bu saldırı, tüm insanlığa ve paylaştığımız evrensel değerlere karşı gerçekleştirildi? diyen Obama, ABD´nbin gerekli tüm yardımdı bulunmaya hazır olduklarını ifade etti. Teröristleri adalete teslim etmek üzere Fransız yetkililerle ve diğer liderlerle çalışmaya da hazır olduklarını kaydeden ABD Başkanı, ?Fransız halkı yine ABD ile omuz omuza verdi. Ve biz de terörizmle mücadelede onlarda birlikte durmak istiyoruz? dedi. Obama, Fransa´nın ABD´nin en eski dost ülkelerinden biri olduğunu kaydetti.

?RUSYA TERÖR SUÇLARININ ARAŞTIRILMASI İÇİN YARDIMA HAZIR?
Kremlin´den yapılan açıklamada ?Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve terör saldırından etkilenen tüm Fransa halkına en derin başsağlığı dileklerini iletiyor. Rusya, acımasız saldırıyı kınıyor ve terör suçlarının araştırılması için tüm desteği sağlamaya hazır ? denildi.

?TERÖRİZM, DEMOKRASİ KARŞISINDA GALİP OLAMAYACAK?
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de çirkin, kötü olarak tanımladığı saldırının insanlığa karşı yapıldığını kaydederek, ?ABD´nin Paris Elçiliği, ABD vatandaşlarının güvenliği ile ilgili bilgileri toplamaya çalışıyor? dedi. Kerry, Washington´un Fransız hükümetine gerekli tüm yardımı vermeye hazır olduklarını ifade etti.
İngiltere Başbakanı David Cameron ise ?Paris´tan gelen haberler karşısında şok oldum. Düşünce ve dualarımız Fransız halkı ile birlikte. Elimizden geleni yapmaya hazırız? dedi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında saldırıyı kınadı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, Paris saldırısı karşısında yaşadığı şaşkınlığını ifade ederek, ?Fransız halkının yanındayız. Terörizm, demokrasi karşısında galip olamayacak? dedi. 

JAPONYA BAŞBAKANI ABE, PARİS´TEKİ SALDIRIYI KINADI

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Fransa´nın başkenti Paris´te çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısını kınayarak, ?Nedeni ne olursa olsun teröre izin vermeyeceğiz? dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Japon bahçesini ziyaret etti. Abe Fransa´nın başkenti Paris´te çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısını kınadı.

Abe, saldırıyı kınayarak, ?Paris´te meydana gelen zalim ve acımasız terör saldırısında hayatını kaybedenlerin çok fazla olması çok acı verici olup üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Nedeni ne olursa olsun teröre izin vermeyeceğiz. Japonya olarak terör olayının meydana gelmesini önlemek için Uluslar arası toplum ile dayanışma içinde çalışacağız. Japonya olarak insanlar arasındaki değişimi, kültürler arasındaki değişimi dahada derinleştirerek ilişkilerimizi daha da derinleştirmek istiyoruz? dedi


Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı: 1 ölü

Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı

Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar

Kadıköy’de narkotik köpeği "Giz" ile ’Huzur ve Güven İstanbul’ uygulaması yapıldı

Ayvacık açıklarında 29 kaçak göçmen yakalandı

Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu)

Beşiktaş 5 maç sonra galibiyetle tanıştı

Beşiktaş’a teknik direktör değişiklikleri yarıyor

Muleka 5 ay sonra golle tanıştı

Ernest Muçi 3. golünü attı

Beşiktaş’ta Svensson, Fenerbahçe derbisinde yok!

Tayyip Talha Sanuç 3 ay sonra geri döndü!

Önce kardeşleri sonra kendisi: Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

Sadettin Saran: "Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız"

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı)

İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO görevine Selahattin Bilgen atandı

Hakan Şehirli’den Mansur Yavaş’a ziyaret

Yaralı leyleğe jandarma şefkati

Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi

Emine Erdoğan: "Şifanın arandığı en kadim kaynaklardan biri hiç şüphesiz hala keşfedilmemiş bitkiler alemidir"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “101 milyar 745 milyon TL yatırım yaptık”

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç devam ediyor)

Serdar Topraktepe’den 4 değişiklik

İstanbul Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı

Hentbol Erkekler 1. Ligi’nde Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu

Eyüpsultan’daki trafik kazasında ölen zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

Otomobil köprü ayağına çarptı: 1 Yaralı

Ambarlı Liman Yolu’nda oluşan tır kuyruğu havadan görüntülendi

Yükleniyor