Maltepe Belediyesi Muharrem ayında bir ilke imza atacak

Maltepe Belediyesi Muharrem ayında bir ilke imza atarak, Anadolu yakasında her gün bir cemevinde ?Muharrem Sohbetleri? gerçekleştirecek.

GÜNDEM 13.10.2015 10:31:15 0
Maltepe Belediyesi Muharrem ayında bir ilke imza atacak

 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İstanbul´un Anadolu yakasındaki Alevi- Bektaşi kurumlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, yaklaşan Muharrem ayı kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kılıç ilk defa bu sene, Muharrem orucu boyunca Anadolu yakasında her gün bir cemevinde akademisyen, araştırmacı ve dedelerin konuşmacı olarak katılacağı ?Muharrem Sohbetleri? yapılacağını açıkladı.

?TARİH, MÜCADELENİZİ YAZACAK?
Maltepe Belediyesi Küçükyalı Kültür Merkezi´nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Anadolu yakasındaki Alevi-Bektaşi kurumlarının dergah, cemevi, vakıf ve derneklerinin yöneticileri ile inanç önderleri katıldı. Konuşmasına Kerbela olayının sıradan bir olay olmadığının altını çizerek başlayan Kılıç, ?İmam Hüseyin ve yoldaşlarının o dönem gösterdiği insancıl ve zalime karşı dik duruşun, bundan sonraki nesillere de aktarılmasını bir insanlık görevi olduğunu düşünüyoruz. Bu duygularla haksızlığın nereden ve kimden gelirse gelsin ırk, dil, din ve mezhep farkı gözetmeksizin insanım diyen herkesin zalime karşı direnmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye´de sivil toplum örgütlerimizin, Alevi örgütlerinin liderlerinin ve dedelerinin, bu topraklar üzerinde asırlardan bu yana sadece sevgiyi, barışı şiar edinmeleri, insanlık tarihine Kerbela´dan sonra ayrıca not olarak düşülecektir. Bugün yaptıklarınız sizi çok yoruyor olabilir, birileri tarafından takdir görmüyor olabilir, mücadeleniz sindirilmek istenebilir ama inanın ki tarih, bugün verdiğiniz mücadeleyi altın harflerle kitabına yazacaktır? dedi.

MUHARREM SOHBETLERİ
Maltepe Belediyesi olarak dayatan değil danışan belediyecilik anlayışıyla ilçe genelindeki her inanca, ayırım gözetmeksizin hizmet verdiklerini ifade eden Kılıç, geçen yıl Muharrem ayı nedeniyle ilçe genelinde düzenledikleri çalışmaların bu yılda belediye bünyesinde faaliyet gösteren İnanç Hizmetleri Birimi´nce yürütüleceğini söyledi. Anadolu yakasında bulunan 40 cemevine bakliyat ve aşurelik ürün yardımı yapılacağını kaydeden Kılıç, ilk defa bu sene Muharrem orucu boyunca Anadolu yakasında Şahkulu Dergahı´nda, Karacaahmet´te, Kartal Cemevi´nde, Sarıgazi Cemevi´nde, Darıca Cemevi´nde, Ümraniye Cemevi´nde, Kazım Karabekir Cemevi´nde, Aydınlı Cemevi´nde, Kartal Pir Sultan Abdal Derneği´nde, Adalar Cemevi´nde akademisyenlerin, araştırmacıların ve dedelerin konuşmacı olarak katılacağı ?Muharrem Sohbetlerini? gerçekleştirileceklerini de ifade etti.

TÜRBE ZİYARETLERİ YAPILACAK
Cemevlerinin ?10 Muharrem?de türbe ziyaretleri için araç taleplerini olanaklar ölçüsünde karşılayacaklarını aktaran Başkan Kılıç, 26 Ekim pazartesi günü Maltepe Meydanı´nda farklı inançlardan din adamları ve şehit aileleriyle beraber aşure dağıtacaklarını, Gülsuyu ve Gülensu mahallerindeki vatandaşlara da aynı gün aşure ikramında bulunacaklarını söyledi. Kılıç´ın konuşması sonrası, toplantıya katılan Alevi-Bektaşi kurumlarının temsilcileri görüş, istek ve önerilerini paylaştı. Soruları yanıtlayan Kılıç, toplantıdan sonra katılımcılar ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi. 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor