MEMUR-SEN´DEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği 24 Haziran seçimlerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

SİYASET 26.06.2018 19:26:13 0
/kanal16haber.com/2018-6/26/193536079b.mp4
MEMUR-SEN´DEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 24 Haziran Seçimlerine katılımın son derece yüksek olduğuna dikkat çeken Numan Şeker, ?Sonuçlar milletin siyasetin tartışmasız tek hakemi, egemenliğin kayıtsız şartsız hakimi olduğunu bir kez daha kayıt altına almıştır? dedi. 


Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçim sonuçlarını İl Binasında gerçekleştirilen basın toplantısı ile değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere katılım oranlarının Türkiye´ye demokrasi dersi vermeye çalışan ülkelere örnek olacağını ifade eden Numan Şeker, ?Sandığa gitme oranının 86,5 gibi rekor bir düzeyde gerçekleşmesi; 15 Temmuz´da millet iradesini ve devlet idaresini korumak için alanları dolduran milletimizin demokratik tercihini sandığa yansıtmak, kendisinin onayıyla değişen yeni hükümet sisteminin kuruluşuna tercihiyle destek olmak konusundaki hassasiyetini de yansıtmaktadır? dedi.
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde oluşan tablonun, hükümet sistemi değişikliğinin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu da gösterdiğini hatırlatan Şeker, ?Memur-Sen olarak, 16 Nisan referandumunda ?Türkiye´nin koalisyon dayatmalarından kurtulması´ gerekçesinin de aralarında bulunduğu nedenlerle ortaya koyduğumuz ?Evet´ kararımızın, hem doğruluğunu hem de milletin iradesiyle uyumluluğunun bu tablo ortaya koymaktadır. Milletimiz 24 Haziran´da hür ve bağımsız bir şekilde sandığa yansıttığı iradesiyle; istikrardan vazgeçmeyeceğini ve ?Yeni, Büyük ve Güçlü Türkiye? için ter dökenlere yetki vereceğini aksi iddia edilemez bir biçimde bir kez daha göstermiştir? diye konuştu.

?TÜRKİYE HEDEFİNE HIZLA İLERLEYECEK?
24 Haziran seçimlerinin kesinleşmesiyle fiilen hayata geçecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte Türkiye´nin hedeflerine hızla ilerleyeceğine inandıklarının altını çizen Şeker sözlerini şöyle sürdürdü: ?Vesayet aparatlarından arınmış, koalisyon tehdidinden sıyrılmış, yasama ve yürütme arasındaki görev farklılıkları netleşmiş, kuvvetler ayrılığının olması gerektiği şekilde inşasını sağlamış Türkiye gerçeğinin üreteceği fırsat ve imkanları, en yüksek düzeyde ve en etkin şekilde kullanarak hem ?Yeni Türkiye´ hem de ?Dünya beşten büyüktür´ paradigmasını için ?Yeni Dünya´ hedefine doğru daha hızlı bir yolculuk gerçekleştirileceğine inanıyoruz.?
24 Haziran seçimlerinin döviz kuru, faiz oranı, ihanet tezgahı ve terör örgütlere pazarı gibi farklı şekillerde ve içeriklerle Türkiye´ye operasyon yapma peşinde olanların heveslerini kursaklarında bıraktığını iddia eden Şeker, ?Millet, Türkiye, ?Türkiye´den ibaret değildir´ gerçeğini kavramakta zorlanan ülkelerin, dış güçlerin, küresel şebekelerin ve onların tetikçilerinin haddini bildirmiş ve hakkı sahibine teslim etmiştir. 24 Haziran seçim sonuçları; FETÖ´ye destek olup, FETÖcüleri koruyanlara, PKK´ya hendek ve tünel kazdıranlara, terörü ve terör örgütlerini palazlandıranlara, sahne arkasında DAEŞ´le birlikte senaryo yazanlara ?bu kirli stratejilerden ve ikircikli taktiklerden vazgeçin´ uyarısıdır? şeklinde konuştu.

?MİLLET ERDOĞAN´A GÜVENİNİ GÖSTERDİ?
Türk milletinin son 15 yıllık süreçte birçok kazanımlarıyla Türkiye´ye önemli hizmetleri bulunan Recep Tayyip Erdoğan´a olan güvenini 24 Haziran´da bir kez daha deklare ettiğini söyleyen Numan Şeker, Türkiye´de kutuplaşmanın olduğu iddialarını da sert bir şekilde eleştirdi. Türk milletinin seçim sonuçları ışığında kutuplaşma değil, kucaklaşma birlikte yol alma ve uzlaşma iradesini sandığa yansıttığına dikkat çeken Numan Şeker, ?Siyasi partiler ve siyasi özneler, milletin sandığa yansıttığı iradenin kendisine dönük mesajlarını almalı, 25 Haziran´dan itibaren yürüteceği siyasi faaliyetlerin stratejisini, söylemlerini merkezinde millet ve iradesinin olduğu bir perspektifle belirlemeyi asli sorumluluğu olarak kabul etmelidir? dedi.
Seçim sürecinde adaylar ve siyasi partiler tarafından yayımlanan deklare edilen seçim vaatlerinin her birini genelinde millete özelde ilgili kesimlere verilen söz olarak görmek gerektiğini hatırlatan Şeker, Bu çerçevede, hem bütün kamu görevlilerine yönelik hem de bazı unvan ve görevler özelinde kamu görevlilerinin bir bölümüne verilen vaatlerin ivedilikle gerçekleştirilmesine yönelik tutum öncelikli beklentileri olduğunu sözlerine ekledi.

 


Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı: 1 ölü

Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı

Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar

Kadıköy’de narkotik köpeği "Giz" ile ’Huzur ve Güven İstanbul’ uygulaması yapıldı

Ayvacık açıklarında 29 kaçak göçmen yakalandı

Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu)

Beşiktaş 5 maç sonra galibiyetle tanıştı

Beşiktaş’a teknik direktör değişiklikleri yarıyor

Muleka 5 ay sonra golle tanıştı

Ernest Muçi 3. golünü attı

Beşiktaş’ta Svensson, Fenerbahçe derbisinde yok!

Tayyip Talha Sanuç 3 ay sonra geri döndü!

Önce kardeşleri sonra kendisi: Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

Sadettin Saran: "Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız"

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı)

İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO görevine Selahattin Bilgen atandı

Hakan Şehirli’den Mansur Yavaş’a ziyaret

Yaralı leyleğe jandarma şefkati

Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi

Emine Erdoğan: "Şifanın arandığı en kadim kaynaklardan biri hiç şüphesiz hala keşfedilmemiş bitkiler alemidir"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “101 milyar 745 milyon TL yatırım yaptık”

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç devam ediyor)

Serdar Topraktepe’den 4 değişiklik

İstanbul Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı

Hentbol Erkekler 1. Ligi’nde Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu

Eyüpsultan’daki trafik kazasında ölen zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

Otomobil köprü ayağına çarptı: 1 Yaralı

Ambarlı Liman Yolu’nda oluşan tır kuyruğu havadan görüntülendi

Yükleniyor