MGK´DAN TERÖR AÇIKLAMASI

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

SİYASET 22.10.2015 18:26:28 0
/kanal16.com.tr/2015-10/22/184641528b.mp4
MGK´DAN TERÖR AÇIKLAMASI

 

 Toplantı öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu ve zirveye katılan MGK üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nın 3 nolu kapısından giriş yaptı. Saat 14.45´te başlayan zirvenin ekim ayı olağan toplantısı 6 saat sürdü. Toplantı sonrası yapılan basın açıklamasında, terörle mücadelede kararlılık vurgusunda bulunuldu. Açıklamada, ´´Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasına müteallik hususlar etraflıca görüşülmüştür. Ülkenin iç ve dış güvenliğine yönelik tehditler ile alınan ve alınacak olan tedbirler hassasiyetle değerlendirilmiş, güvenlik güçlerinin fedakâr ve kahramanca mücadelesi takdirle karşılanmıştır´´ ifadelerine yer verildi.

ANKARA´DAKİ SALDIRI ÇOK YÖNLÜ OLARAK ELE ALINDI

Toplantıda Ankara´da meydana gelen menfur saldırının, yürütülen adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde çok yönlü olarak ele alındığı belirtilerek, ´´Milletimizin bir arada yaşama iradesini, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içindeki örgütlerle ve uzantılarıyla mücadelenin aralıksız sürdürüleceğinin altı çizilmiştir. Milli güvenliğimizi tehdit eden ve terör örgütleriyle işbirliği içerisinde hareket eden paralel devlet yapılanmasına karşı yürütülen kararlı mücadelenin çok yönlü olarak sürdürüleceği teyit edilmiştir´´ değerlendirmesi yapıldı.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Seçim güvenliğiyle ilgili, ´´1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. dönem milletvekili genel seçiminin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşmesine yönelik tedbirler hakkında Kurul´a bilgi sunulmuştur´´ açıklamasına yer verildi.

RUSYA VE İRAN´IN BÖLGEDEKİ POLİTİKALARI

Suriye´de yaşanan ve uluslararası niteliği gün geçtikçe artan gelişmelerin etraflıca değerlendirildiği belirtilerek, ´´Güney sınırlarımıza yakın bölgelerde yaşanan hareketlilik, yapılan hava sahası ihlalleri de dâhil olmak üzere, ele alınmış ve sınır güvenlik tedbirleri gözden geçirilmiştir. Rusya ve İran´ın Suriye´deki rejimle ve bölgedeki gelişmelerle ilgili tutum ve politikaları değerlendirilmiştir´´ ifadeleri kullanıldı.

Toplantıda ayrıca, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve Terörizmle Mücadele Zirvesi´nde ele alınan konular hakkında Kurul´a bilgi sunulduğu belirtilerek, ´´Bölücü terör örgütünün Suriye´deki uzantılarının da uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescilinin gerekliliğinin altı çizilmiş, DEAŞ terör örgütüne karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır. Suriye´de sivil halka yönelik şiddet ve güç kullanımı neticesinde meydana gelen can kayıplarının ve insan hakları ihlallerinin bir an önce sona erdirilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Yurtlarını terk etmek zorunda kalmış insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için bugüne kadar yaptığımız çalışmaların, insani sorumluluk bilinci içerisinde devam edeceği belirtilmiştir. Uluslararası toplumun mülteci sorununa çözüm bulmak amacıyla daha somut ve gerçekçi adımlar atması gerektiği, bunun Avrupa ve dünya için de önemli bir problem olduğu dile getirilmiştir. Külfet paylaşımının adil ve kapsayıcı bir şekilde gerçekleştirilmesine ihtiyaç bulunduğu hususunun altı çizilmiştir. Irak´ta yaşanan son gelişmeler gözden geçrilmiş, ülkemizin ve bölge ülkelerinin Irak ile olan ilişkileri ele alınarak, Irak sınırları içerisinde varlığını sürdürmeye çalışan soydaş ve akraba toplulukların yaşadığı sorunların giderilmesi gerektiği hususu dile getirilmiştir. Yemen, Libya ve Mısır başta olmak üzere Kuzey Afrika ve Orta Doğu´da yaşanan gelişmeler hakkında Kurul´a bilgi verilmiş, İsrail´in insanlığın ortak mirası Kudüs şehri ve Mescid-i Aksa´da izlediği tahrik edici tutumun kabul edilemez olduğu belirtilmiştir.Kıbrıs´ta müzakere sürecinde meydana gelen son gelişmeler ele alınmış, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde yaşayan kardeşlerimize olan desteğimiz teyit edilmiştir" değerlendirmesi yapıldı.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor