Mosso konseri sonrası Başkandan açıklama: “Farklı polemiklere zemin hazırlayacağı düşüncesiyle etkinliğe devam etme kararı aldık”

Mosso konseri sonrası Başkandan açıklama: “Farklı polemiklere zemin hazırlayacağı düşüncesiyle etkinliğe devam etme kararı aldık”

GÜNDEM 13.06.2023 15:42:21 0
Mosso konseri sonrası Başkandan açıklama: “Farklı polemiklere zemin hazırlayacağı düşüncesiyle etkinliğe devam etme kararı aldık”
Tekirdağ’daki Melek Mosso konseri sonrasında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel açıklamada bulundu. Yüksel açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonunda önemle üzerinde durduğu ‘Milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği’ vurgusunu göz önünde bulundurarak, konseri iptal etmenin, toplumsal ayrışmayı körükleyen bir eylem olacağı, farklı polemiklere zemin hazırlayacağı düşüncesiyle etkinliğe devam etme kararı aldık” dedi.
Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 57’nci Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nin son gününde Melek Mosso sahne aldı. Şarkıcı Melek Mosso, attığı tweet ve geçmiş konserlerinde sahnede kullandığı ifadeler sebebiyle vatandaşlardan özür dilemişti. Sosyal medyada tepkiye neden olan konser sonrasında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel yazılı bir açıklama yaptı.
Yüksel açıklamasında, “Kamuoyunda yer alan yanlış anlaşılmayı düzeltmek için bir açıklama yapma zaruriyetim doğmuştur. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, hiçbir zaman inandığım mukaddes değerlerime ve davama söz söyletmedim; söyletmeyeceğim. Festivalimizde sahne alan Melek Mosso ile ilgili olarak, şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki, sanatçının yaptığı paylaşım ve açıklamaları asla tasvip etmedim, etmem de. Mosso’nun yayınladığı ilk özür açıklamasından sonra kendisiyle görüştüm. Yapılanı yanlış bulduğumu, kendisinden çok daha içten ve samimi özür bekleyen büyük bir kitle olduğunu, konseri iptal etmenin doğru olacağını ifade ettim. Kendisi de, yaptığının hata olduğunu, bu nedenle çok üzgün olduğunu, halkın karşısına çıkıp, sahneden net bir şekilde özür dilemek istediğini; yapılacak konseri ’milletimizle kucaklaşma ve özür fırsatı’ olarak gördüğünü söyledi. Bu görüşmeden sonra; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonunda önemle üzerinde durduğu ‘Milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği’ vurgusunu göz önünde bulundurarak, konseri iptal etmenin, toplumsal ayrışmayı körükleyen bir eylem olacağı, farklı polemiklere zemin hazırlayacağı düşüncesiyle etkinliğe devam etme kararı aldık. Konser gecesi, sahne alan Mosso, ilk şarkısından sonra yüzbinlerce kişinin önünde, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek özür dilemiştir. Ayrıca bilinmesini isterim ki, özür sonrasında sahnede yaşananlar, sahne öncesindeki duygu yoğunluğunun yansımasıdır. Bundan dolayı üzdüğüm veya kırdığım teşkilat mensuplarımız varsa her birinden özür diliyorum. Lütfen hakkınızı helal edin. Değerli Hemşehrilerim, 2 milyondan fazla misafiri ağırladığımız şehrimizde, 57. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nin, birlik, beraberlik ve huzur ikliminde en ufak bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanması en büyük tesellimizdir. Saygılarımla” dedi.

Etiler’de Nusret’e silahlı saldırı: Kurşun bankaya isabet etti, polisler kovalayıp ateş açtı

Lastiği patlayan otomobil bariyerlere çarptı

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta yapılacak

Ünlü sanatçılar Altıeylül ve Balıkesir’in tanıtımı yapıldı

Esenyurt’ta veteriner hekimler unutulmadı

Ayvalık turizm sezonuna hazırlanıyor

Beşiktaş’ta feci kaza: 8 araç birbirine girdi, 8 yaralı

Beşiktaş Büyükdere Caddesi’nde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kazaya müdahalesi sürüyor.

İBB çukurunda hayatını kaybeden minik Edanur’un acılı annesi konuştu

Bozüyük Belediye Tiyatrosu 2023-2024 tiyatro sezonunda 11 bini aşkın seyirciye ulaştı

Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor

Türk kadın boksörlere Arnavutluk’tan teklif geldi

Ailenin yaşadığı baraka yanarak kül oldu

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Hicham Amghar, kadınlar Sheila Chelangat kazandı

Minikler ata binmenin keyfini yaşıyor

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu İstanbul etabı nötralize edildi

Tekirdağ’da şiddetli yağış sokakları dereye çevirdi

Kadıköy’de sürücü ortalığı birbirine kattı

Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler

Elbistan’da tarlada vurularak ölen Bülent öğretmenin ailesi, fail ya da faillerin yakalanamamasından şikayetçi

Kafa kafaya çarpışan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

Kalkınma Yolu Projesi masaya yatırıldı

’Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi’ ile ’Veri Bilimi ve Analitiği’, BTÜ müfredatına girdi

Sahillerde yaz hazırlığı

Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı

Kadıköy’de bir apartmanın otoparkında bulunan araç alev topuna döndü

Bursa’da eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı

Bandırma’da şiddetli rüzgar ve dolu yağışı etkili oldu

Polise silah çeken şüpheli vurularak yakalandı

Hayat kurtaran hastane çalışanları, sesleriyle mest etti

Yükleniyor