Mudanya Yolu Trafik Aktarması Sona Erdi

Bursa'da Şehir Hastanesi'ne kesintisiz ulaşım için projelendirilen Emek - Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattının karayolu üzerinde devam çalışmaları nedeniyle Mudanya yolu üzerinde yapılan trafik aktarması sona erdi.

BURSA HABER 6.01.2024 13:28:00 0
Mudanya Yolu Trafik Aktarması Sona Erdi

11 Eylül 2023'te her iki yönde de 2'şer şerit olarak açılan yol, Geçit bölgesindeki çalışmaların tamamlanmasıyla her iki yönde de 3'er şerit olarak normal seyrine döndü.

Bünyesindeki 6 farklı hastanede toplam bin 355 yatak kapasitesi ile özellikle pandemi sürecinde Bursa’nın sağlık hizmetleri yükünü önemli ölçüde çeken Bursa Şehir Hastanesi’nde kesintisizin ulaşımın sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Emek – Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Bakanlar Kurulu kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilen 6.1 kilometrelik 4 istasyonlu hattın Mudanya yolu üzerinde kalan bölümlerindeki çalışmalar nedeniyle şerit aktarması yapılmış, geçit bölgesinde trafik akışı Mudanya gidiş istikametinde Geçit bölgesine oluşturulan bağlantı yolu üzerinden, Mudanya geliş trafiği ise şerit aktarmasıyla sağlanmıştı. Karayolu üzerindeki raylı sistem çalışmalarının bitip, asfaltlama çalışmalarının tamamlanmasıyla Mudanya yolu, 11 Eylül Pazartesi gününden itibaren her iki yönde de 2'şer şerit olarak trafiğe açılmıştı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de yoğun mesaisiyle çalışmaların tamamlandığı Mudanya yolu artık her iki yönde de 3'er şerit olarak trafiğe açıldı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Muhammet Müfit Aydın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, 3'er şerit olarak normal seyrine dönen yolda inceleme yapıp, devam eden raylı sistem çalışmasıyla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Çalışmalar hızla ilerliyor

Başkan Aktaş, "Tabi çok şükür bu yolda yalnız değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, bakanlarımızdan, milletvekillerimizden hasılı devletimizin tüm imkanlarından bu manada istifade etmeye çalışıyoruz. İşte bunlardan bir tanesi de Emek - Şehir Hastanesi hattı. İki kez ihalemiz iptal oldu, başlayan çalışmalar maalesef durduruldu. Malum yaşadığımız deprem sürecinde makine-ekipmanla alakalı ciddi skıntılar yaşadık. Ama şükürler olsun artık ciddi mesafe aldık. Bu çalışma kapsamında özellikle Geçit hattındaki çalışmalarda burada yolun daralması, Mudanya yolunu kullanan vatandaşlarımızın ciddi şekilde zaman kaybetmesine sebep oluyordu. 11 Eylül 2023 tarihinde 2x2 olarak yolu açmıştık, fakat yeterli değildi. Bugün de her iki yönde de yolu 3'er şeride çıkararak da bekleme süresini azaltmış olduk. İnşallah şubat sonuna kadar da birinci istasyonu Geçit öncesinde Özdilek'e kadar açmış olacağız. Çalışmaların çok hızlı bir şekilde ilerleyeceğini ve bu günden sonra yapılan her hamle ile de vatandaşlarımızın bu hattı daha da rahat kullanacağını ifade etmek istiyorum. Bursa'mıza hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.


TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 0 (Maç devam ediyor)

Tekirdağ’da silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Aşere, Takrip ve Tayyibe İcazetnamesini alan kursiyer hocalar, kurra hafız oldu

CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı

Bisikleti ile Moğolistan’a giden İtalyan fizyoterapist Havran’da kayboldu

İsmail Yüksek’in ayak bileği bağında kopma tespit edildi

İstanbul Havalimanı 15-21 Nisan tarihlerinde Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

Türkiye oynayarak büyüyecek

Şampiyon Inter, Torino’yu Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle mağlup etti

Korhan Berzeg’e ait yeni bulgular dere yatağında aranıyor

Yükleniyor