MÜSTAKİL DÜŞÜNCELER KONFERANSI YAPILDI

KONFERANSIN BU AYKİ KONUĞU HÜSEYİN DURMAZ

GÜNDEM 29.12.2016 18:13:56 0
/kanal16haber.com/2016-12/29/192005641b.mp4
MÜSTAKİL DÜŞÜNCELER KONFERANSI YAPILDI

 

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi´nin geleneksel olarak düzenlediği ?Müstakil Düşünceler Konferansı´nın bu ay ki konuğu Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) ve Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz oldu.

MÜSİAD Bursa Konferans Salonu´nda yapılan programda konuşan MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses 2016nın zor bir yıl olduğunu belirtti.Gürses, sıkıntılı bir yılın geride kaldığını ifade ederek, "2016 zor bir yıl oldu. Fakat milli iradenin zaferi ve milletimizin kendi iradesine sahip çıkma noktasında çok önemli bir yıl olarak tarihe geçecektir. Bu yıla bir zafer yılı gibi de bakılabilir. 15 Temmuz böyle hatırlanacaktır? dedi. 2016 yılının ilk ve ikinci çeyreği pozitif büyüme ile tamamlandığını dile getiren Gürses, ?Üçüncü çeyrekte maalesef bir daralma söz konusu. Ümit ederiz ki yılın son çeyreğini pozitif büyümeye geçer? ifadelerini kullandı. 2017 yılında başta Suriye olmak üzere akan kanın durması temennisinde bulunan Gürses, bu noktada işaretlerin olduğunun da altını çizdi. Gürses, ?Son günlerde sınırlarımızda bilhassa Suriye´nin El-Bab Bölgesi´nde silahlı kuvvetlerimizin gayretleri ve fedakarlıkları inkar edilemez. Biz her sıkıntılı durumda duyduğumuz acıyı gönlümüze gömmekle beraber üretime ve istihdama devam etmek zorundayız. Biz üretime devam ederek şehitlerimizin huzur içinde olması, acıların hafiflemesi mümkün olur? diye konuştu.


MÜSTAKİL DÜŞÜNCELER KONFERANSI YAPILDI

DURMAZ: SANAYİDE ÇARKLAR DÖNÜYOR

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) ve Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz,  2017´nin çok daha iyi geçeceğine inandığını ifade etti.

Durmaz , ?OSB 2016´da elektrik tüketiminde yüzde 8, doğalgazda yüzde 4 büyüme kaydetti. Yani Sanayi de çarklar dönüyor. Ne kadar başımızdan haince olaylar geçmişse de bir yandan da ihracata diğer yandan üretime odaklı olarak çalışmak zorundayız. Ben hepimizin ihracatının artarak büyüyeceğine inanıyorum. 2023 hedeflerimiz var. Bütün üreticilerimiz bu hedefler doğrultusunda çalışmalıdır. Uzak hedeflere koşmalıyız. Mesela 500 milyar dolarlık hedefimizin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yüzde 20´si yani 100 milyar doları makine ve aksamlarında hedeflenmiştir. Gelişmiş ülkeler bunu başarmış olduğuna göre Türkiye´mizin, güzide ülkemizin bunu başarmaması için hiçbir sebep yoktur? şeklinde konuştu.

İnsanların sıkıntılı günlerden geçerken psikolojisinin bozulabileceğini belirten Durmaz, asla umudun kaybedilmemesi gerektiğini söyledi. Hz. Mevlana´dan da örnek veren Durmaz, ?Mevlana´nın söylediği gibi ?Bazen sıkıntı bazen de ümit olursa iki kanatlı olursun. Tek kanatla uçulmaz zaten? dedi.
"Marsa gitmemiz lazım"
´Hep üzüntülerimiz, hem sıkıntılarımız var ama böyle güzel bir ülkenin insanı tankların önüne yatıyorsa, cesur ve yürekli insanımız varsa ben 2017´nin çok daha iyi geçeceğine inanıyorum´ diyen Durmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
"İnsanımıza, sanayicimize, çalışanımıza güveniyorum. Biliyorsunuz Bursa büyürse Türkiye büyür? diyerek sözlerini sürdüren Durmaz, teknoloji ve uzay bilimine yatırım yapan sanayicileri bir araya toplayacakları ?Teknolojik Sanayi Bölgesi´(TEKNOSAB) çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. Tüm bu gelişmelerin olumlu yönde olduğunu söyleyen Durmaz, ?Yurt dışından gelen yatırımcılar, bizim umudumuzu, diri olduğumuzu, Türkiye´ye ilginin bitmediğini ve bitmeyeceğini gösteriyor. Moral moral moral? ifadelerini kullandı. Bursa´nın çevresine yapılan yeni yollar ve köprülerle ilgili bir soru sorulması üzerine, ?Durmazlar Makine olarak uzaya gönderilen mekiklerin etrafında yuvarlak hidrojen depolarını yapabiliyorsak, bu üçgende biz artık uçağı yapıp bir an önce büyütebiliriz. Biliyorsunuz Bursa´da bir arkadaşımız uçak üretmeye başladı. En azından Avrupa´da da olsa bir firması var. Yarın öbür gün o uçak fabrikası buraya gelecek. Ne olacak 2 kişilik uçak 4, 4 kişilik 8 olacak. O arada da diğer sektörler durmayacak. Mars´ta demir arıyorlar gelişmiş olan ülkeler. Bizim de gitmemiz lazım.


Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı

Büyükşehir'den Bursa'ya su müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dezenformasyon uyarısı

Bursa’da baraka alev alev yandı

Bursa’da otomobilin çarptığı bisikletli kız yaralandı

Prof. Dr. Naci Görür: "İstanbul için depreme hazırlık zamanı"

Zeytin Sütü büyük ilgi görüyor

6. İnegöl Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Kur'an kursları hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD heyetini kabul etti

Marmara'da muhteşem yunus gösterisi! Moths'tan belgesel tadında görüntüler

Fırtına kapıda! Edirne, Tekirdağ ve İzmir'e dikkat

Şişli’deki Cevahir AVM’de intihar şoku

Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması açıklaması

Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürdü

Bayram trafiğinde can kaybı 75'e çıktı!

TSK, Gara'da 5 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi

Otomotiv sektöründe yeni işbirlikleri

Tekirdağ’da feci kaza: 1 ölü, 1 firar

Devlet Bahçeli: "Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir"

Bursa'da Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us'un alkış tartışması sürüyor

İnegöl'de ahşap kulübede yangın

İstanbul operasyonuyla Kazakistanlı uluslararası suçlu yakalandı

Bursa’da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı

Geri viteste unuttuğu aracıyla kaza yaptı, o anlar kamerada

Reşit olunca ilk işi uyuşturucu satmak oldu

İstanbul’da işi bırakan DJ’ye silahlı saldırı kamerada

İstanbul’da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu

Mobilya’nın kalbi 22-27 Nisan’da İnegöl’de atacak

Cezaevi firarisi yakalandı

Yükleniyor