NEŞET ÇAĞLAYAN GÖREVDEKİ 4 YILINI DEĞERLENDİRDİ

KAYA: 4 YILDA 300 MİLYON LİRADAN FAZLA KAMU YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GÜNDEM 21.04.2018 15:14:40 0
/kanal16haber.com/2018-4/21/164716690b.mp4
NEŞET ÇAĞLAYAN GÖREVDEKİ 4 YILINI DEĞERLENDİRDİ

 

 

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Sakallı Tesisleri´nde görevdeki 4. yılını tamamlamasının ardından bir toplantı gerçekleştirdi.

Yerel ve Ulusal medya temsilcilerinin yanı sıra, Orhangazi´deki tüm sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, Ak Parti ilçe teşkilat mensupları ve vatandaşların katıldığı toplantı Orhangazi Belediyesi´nin 4 yılın ardından tanıtım filminin yayınlanması ile başladı.

KAYA: 4 YILDA 300 MİLYON LİRADAN FAZLA KAMU YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tanıtım filminin ardından konuşan Ak Parti Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya, ilçeye son 4 yıl içinde 300 milyon liranın üzerinde kamu yatırımı yapıldığını söyledi.

 

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında 4 yılda yapılan çalışmalardan bahsetti.

 

Daha sonra mikrofona gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan sinevizyon eşliğinde yaptığı konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Neşet Çağlayan, ?Bir olmadığınız sürece ne kadar gayret ederseniz edin, hiç bir netice alamayacağınız aşikardır. Bu noktada bütün ilçe yöneticilerimiz ile meclisimizin değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte aynı ruh, aynı birliktelik ile bu çalışmaları yukarıya taşıyacağımızı inanıyorum. Bunlarında yanında Büyükşehir ve hükümetimizin de desteğini unutmamak gerekiyor. Başta il başkanlığımız olmak üzere, milletvekillerimize, süreç içerisinde bütün bakanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm çalışmalar onların samimi gayretleri nihayetinde gerçekleştirildi? dedi. Çağlayan, şunlarıkaydetti:

 

?Göreve gelmeden önce Orhangazi´nin 6 mahallesi ve 55 bin nüfusu vardı. Ancak 30 Mart 2014´den sonra Bütünşehir yasası ile 31 mahalle ve 80 bin nüfusa hizmet eden bir belediye konumuna geldik.  Aylık 2 milyon 300 bin lira sabit gideri olan bir belediye devraldık. Hiç bir şey yapmasanız da bu gider var. Bir ekonomik açık ile 24 milyon lira borçlu aldığınız bir belediye vardı elimizde. Tüm bu olumsuzluklara rağmen bizlerde azimler neticesinde 236 milyon lira yatırım yapan bir belediye olduk. Bu basit bir rakam ve iş değil. Bizleri bu konu da çok eleştirdiler. Bizler belediyenin gayrimenkullerini sattık. Bir çok dedikodu yapıldı, fakat kimse bize gelerek gerçeği birinci ağızdan öğrenme gereği duymadı. Orhangazi Belediyesi olarak bütçeyi koruma adına Orhangazi Belediyesinin 800´ü aşkın  gayrimenkulü vardı. 135 gayrimenkul satışı gerçekleştirdik. Bu rakam aklınızı karıştırmasın. Bunun içerisinde 60´a yakın 50 metrekarelik alanlar gibi yerler de vardı. Bunlardan 76 milyon lira gelir elde edildi. Bu süreçte de yaklaşık 56 adet gayrimenkul belediyeye kazandırdık.  İlçede siyaset yapan vatandaşlarımızın anlattıklarımızı dinleme konusunu anlamamalarından sıkıntı yaşıyoruz. İnşallah bizleri bir gün anlayacaklar. Anlayamadıkları için de hiç bir zaman bu makamda olamadılar, olamayacaklar. Ak Parti belediyeciliği Orhangazi´de 4 yılda ne yapmış bunu herkes görüyor.?

 

YAPILAN ÇALIŞMALARI TEK TEK ANLATTI

 

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, programın devamında sinevizyon eşliğinde 4 yılda yapılan tüm çalışmaları ve yenilikleri salonu dolduranlarla paylaştı. Başkan Çağlayan, görev sürelerinde katılımcı ve sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini belirterek, bu anlamda bir çok çalışma yaptıklarnı söyledi. Göreve geldiklerinde şehrin her yerinin tarumar bir vaziyette olduğunu hatırlatan Başkan Neşet Çağlayan, ?Alt yapı çalışmaları yüzde 50´ler seviyesindeydi. Biz hem kalan bölümü ve daha fazlasını tamamladık, hem de üst yapının tamamını asfalt kapladık? dedi. Çağlayan, şehirde 2 yıl içinde 500 civarında cadde ve sokağın asfalt, parke ve kaldırım çalışmalarını da bitirdiklerini belirterek, ?Bununla birlikte dış mahallelerimizde de alt ve üst yapıları büyük oranda tamamladık? dedi. Şehre vizyon projeler kazandırdıklarını ve yeni dönemde de bir çok projeyi hayata geçireceklerini belirten Çağlayan, ?Önümüzdeki süreçte Kale Sosyal Tesisi, Göl Sahil düzenlemesi, Açıkhava Tiyatrosu bölgesindeki park düzenlemeleri, Hürriyet Mahallesi´ne yapılacak Orgöç ve Hürspor sosyal tesisleri gibi bir çok projeyi de hayata geçirmiş olacağız? dedi.


İnegöl artık 7/24 bu merkezden izlenecek

Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Yükleniyor