O ilimizde üretiliyor! 20 ülke peşine düştü!

Sakarya'da üretilen yüksek teknolojili makineler, dünya çapında büyük ses getirmeye başladı.

GÜNDEM 14.05.2022 09:15:00 0
O ilimizde üretiliyor! 20 ülke peşine düştü!

Söğütlü ilçesindeki 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin metrekare kapalı, 60 bin metrekare açık alana sahip tesislerde 10 yıldır faaliyet gösteren firma, üretim hatlarının otomasyonu, robotik uygulamalar, dijital dönüşüm, yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri alanlarında çözümler geliştiriyor.Fabrikaların otomasyonu çalışmalarında üretim hatları, ürün taşıyıcı konveyörler ve makine emniyet sistemleri geliştiren firma, hat sonu uygulamalarında robotik paletleme, kolileme, koli kaplama, yarı ve tam otomatik streçleme makineleri üretiyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin "en hızlı büyüyen 100 firma" listesine giren şirket, KOSGEB, TÜBİTAK ve üniversitelerle iş birliği yaparak üretimde verimliliğe odaklandı.

Optimak AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak, AA muhabirine, 2020 ve 2021 yıllarında Deloitte tarafından Türkiye'de en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketini belirlemek amacıyla hazırlanan "Fast 50" programına dahil olduklarını söyledi.Türkiye'de yüzde 100 müşteri memnuniyeti sağlamak zorunda oldukları için ihracat çalışmalarına 2018'den sonra başladıklarını belirten Kulak, "Şu anda dünyanın 5 kıtasında 30'dan fazla ülkede distribütör ağı olan ve 20 ülkeye ihracat yapan firmayız. 2021'de ihracatımız yüzde 35'lere geldi. An itibarıyla yapmış olduğumuz satışlarımızın yüzde 40'ı ihracat." dedi.

Kulak, ürünlerini, Avrupa, Afrika, Arap Yarımadası, Orta Doğu ve Uzak Doğu'ya gönderdiklerini dile getirerek şöyle devam etti: "Şu an yol almak istediğimiz bölge Rusya. Savaştan sonra inşallah Rusya'da da ilk satışımızı gerçekleştireceğiz. 2023 hedefimiz ise Amerika kıtasına doğru gitmek. Adımlarımızı çok kontrollü atıyoruz çünkü gittiğimiz ülkelerde kök salmak istiyoruz. 2023'ten sonra yüzde 60'tan fazla yüksek teknoloji ürünlerin ihracatı olarak hedefimizi netleştirdik. Hat sonu, fabrika kurulumu, anahtar teslim kurulumlar, dijital dönüşüm uygulamaları, firmaların otonom hale getirilmesi, yazılım ve yazılım destek uygulamalarında da inşallah 2023 yılında ihracata adım atacağız."Kulak, Türkiye'ye eğitilmiş kadrolar kazandırdıklarını, bünyelerindeki akademi birimiyle hem kendilerine hem de piyasaya nitelikli personel yetiştirdiklerini anlattı.

Kulak, yüzde 70-75 yerlilik oranıyla üretim yaptıklarına dikkati çekti. Devletten, hat sonu uygulamalarında "sektörde lider" konumuna gelmelerini sağlayan KOSGEB ve TÜBİTAK desteklerini aldıklarını dile getiren Kulak, "Dünyada üretilen en hızlı streçleme, paletleme, kolileme makinelerini artık Türkiye'de üretebilir haldeyiz. Ar-Ge merkezimizle dünyadaki rakiplerimize yetişmeyi başardık ve rekabet eder hale geldik." dedi.Hat sonu uygulamalarında ileri teknolojiyle gelişim sağladıktan sonra kurmaya başladıkları anahtar teslim hatlarda sektöre özel sistemleri kurabilen, projelendirebilen ürünleri tedarik ettiklerini belirten Kulak, "Hedefimiz, Türk sanayisinin şu anda TÜİK ortalamalarına göre yüzde 70 olan verimliliğini yüzde 80'lere çıkarmak. Türk sanayisine destek olmak için OSB'de yer alan firmalar içinde dijital dönüşüme en fazla yatırım yapan 41. firma olduk." diye konuştu.


Nilüfer Belediyesi’nde işçi kıyımı iddiası

Bursa'da aniden başlayan sağanak yağış ve dolu hayatı felç etti

Starbucks'ın değeri İsrail saldırıları protestolarında eriyor

Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki

Osmangazi Çağrı Merkezi 7/24 hizmette

İnegöl'de yeni yaşam alanı Nöbetçi Kitaphane yoğun ilgi görüyor

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, polis aracına çarptı

Karacabey’de şampiyona yakışır karşılama

Bursa’da silahlı kavganın sebebi ortaya çıktı...6 şüpheli 4 silahla yakalandı

Karacabey’de kaçak sigara operasyonu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Haluk Levent ile 19 Mayıs coşkusu Osmangazi'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’le görüşmesine ilişkin konuştu

Vicdansızlığın görüntüsünü güvenlik kamerası işte böyle kaydetti

Silivri’de kan donduran cinayet: Babasını boğazından bıçaklayarak öldürdü

RTÜK'ten kişisel verileri ihlal eden televizyonlara ceza

Irak'ın kuzeyinde PKK'lılara büyük darbe: 32 terörist etkisiz hale getirildi

Beyoğlu’nda inşaat alanında askeri mühimmat bulundu

Yıldırım’da temizlik seferberliği

Orhaneli ormanlarında çöpler toplandı

Naipli leylek, 20 yıldır bu köyde yuva yapıyor

Yıldırım Belediyesi Ortaokul Sporları Şenliği devam ediyor

Orman Benim etkinliği ile Bursa'da yangına karşı önlem alındı

Son dakika: Bursaspor - Vanspor maçı seyircisiz oynanacak!

Başkan Ferhat Erol, mahalle mahalle geziyor

Ümraniye'de otobüs şoförüne silahlı saldırı

Pendik’te genç kadını bıçak zoruyla taksiye bindirip kaçırdı, o anlar kamerada

Fatih Sultan Mehmet vefatının 543’üncü yılında kabri başında anıldı

BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede

Vali Demirtaş, Bursa'daki güvenlik güçlerinin moralini yükseltti

Yükleniyor