Öğrenciler zeytin hasadı yapıp, zeytinin yağa dönüşme serüvenine tanıklık ettiler

Öğrenciler zeytin hasadı yapıp, zeytinin yağa dönüşme serüvenine tanıklık ettiler

GÜNDEM 31.10.2023 15:48:36 0
Öğrenciler zeytin hasadı yapıp, zeytinin yağa dönüşme serüvenine tanıklık ettiler
Balıkesir’in Edremit ilçesinde hasat sezonunun başlamasıyla birlikte zeytinin dalından sofraya yolculuğu başladı. Bu çerçevede İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2. Tarımsal Üretim ve Tarladan Sofraya Gıda Güvenilirliği Bilincinin Oluşturulması” projesi ile öğrenciler zeytin hasadı yapıp, zeytinin yağa dönüşme serüvenine tanıklık ettiler.
Edremit İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu sene ikincisi düzenlenen zeytinin dalından sofraya yolculuğunun uygulamalı olarak anlatıldığı “2. Tarımsal Üretim ve Tarladan Sofraya Gıda Güvenilirliği Bilincinin Oluşturulması” projesi ile öğrenciler zeytin hasadı yapıp, zeytinin yağa dönüşmesinin serüvenine tanıklık ettiler.
Güre Mahallesi’nde zeytin sektöründe faaliyet gösteren Ali Pekin Zeytin İşleme Tesisi ev sahipliğinde Güre Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencilerine zeytin hasadı hakkındaki teknik bilgiler verilerek, zeytinin sıkılarak zeytinyağına dönüşüm süreci hakkında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından uygulamalı olarak eğitimler verildi.
Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, "İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen gıda bilincinin özellikle çocuklarımızla artırılması için tarladan sofraya projesi kapsamında Güre’de zeytin hasadına katılıyoruz. Zeytin ve zeytinyağı bizim için Edremit için hem ülkemiz için çok büyük bir ekonomik değer. Çocukların bu ekonomik değeri genç yaşlarında çocuk yaşlarında öğrenerek sahip çıkmaları da bizim için önemli. Zeytinin bol olması demek hasadın bol olması demek. Ben bütün üreticilerimize de bu sene için bol bir hasat diliyorum, verimli bir hasat diliyorum" dedi.
Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, "Özellikle zeytinci bölgesinde çok göç olan bir bölgedir Edremit. Ondan dolayı zeytine yabancılaşan bir toplum yapısına sahip oluyoruz. Bunun için buradaki genç nesle bizden sonraki gelecek nesle zeytini ve zeytinyağını tanıtmalıyız ve sevdirmeliyiz. Öğrencilerimize zeytini hasattan sofraya şeklinde tanıtmak amacıyla buradaki bu etkinlikleri yapıyoruz bunlar çok güzel etkinlikler" diye konuştu.
Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ise, "Edremit’teki ilk ve ortaöğretim çocuklarımıza, gençlerimize zeytin hasadı nasıl yapılır, zeytinyağı sofralarımıza nasıl gelir, bunun macerasını anlatmak ve bir şekilde bu deneyi yaşatmak adına çocuklarımıza, gençlerimize yapılmış bir hasat örneği. Son derece önemli çünkü sofralarımıza gelen zeytinyağı çok kıymetli ve değerli bir ürün. Bu ürün sofralarımıza nasıl geliyor? Bütün bir şekilde burada yaşayan Edremit’te yaşayan tüm gençlerin, öğrencilerin bilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Genç nesillere bölgenin en önemli gelir kaynağı olan zeytin ürününün yetiştiriciliği ve zeytinyağına dönüş sürecinde ne gibi işlemlerden geçtiği bilincinin yerleştirilmesi amacıyla hayata geçirilen projede; Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sabriye Akçay, Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ve öğrenciler eşlik etti.
Proje dahilinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hafta boyunca ilkokul öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitimler vermeye devam edecek.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

Yükleniyor