Oktay Vural: Vaatlerinizin kaynağını nereden bulacaksın?

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, AK Parti ve CHP seçim beyannamelerini eleştirerek, ?´Vaatlerinizin Kaynağını nereden bulacaksın?´ diyenler MHP´nin vaatlerine döndü, 4 ay önce bizim vaatlerimizi eleştirenler tıpış tıpış bize gelmey

POLİTİKA 6.10.2015 15:49:47 0
Oktay Vural: Vaatlerinizin kaynağını nereden bulacaksın?

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında AK Parti ve CHP´nin seçim beyannamelerini eleştirdi. İzmir milletvekili adayları, il yöneticileri ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Oktay Vural, sözlerine Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun Samsun mitingini eleştirerek başladı. Başbakan Davutoğlu´nun mitinglerine yanlış ve yalanla başladığını öne süren Vural, "Başbakan aldatma ve kandırma politikalarına devam edeceklerini gösterdi. Çayımıza ?hayır´ demedi, ama her şeye ?hayır´ dedi. ?Bahçeli´nin ikram ettiği çaya evet demedim, ama ilkelerine hayır dedim´ diyor. ?Çay içer misin?´ dedik, ?Evet´ dedin. ?Milli birliğimizde yolsuzluk hesabı olmaz, çözüm sürecini sonlandıralım´ dedik, ?kem-küm´ ettin. ?Parlamenter demokrasi´ dedik, ?ben Saray´a bağlıyım´ dedin. ?17-25 Aralık faillerini adalete teslim edelim´ dedik, ?Darbe teşebbüsüdür´ dediler. Eğer bunlar kabul edilmesiydi Türkiye hükümetsiz kalmayacaktı. Davutoğlu´nun hükümet kurma derdi yoktu. MHP´nin çayına evet diyenler milli ilkelere ?hayır´ diyebilmiştir. CHP 32 gün boyunca AKP ile ne konuştu? Yoksa Mehmet Ali Birand´ın 32. gün programını mı yaptınız? Evet, biz haram paracıların milletin hakkına el uzatmasına, PKK´nın güçlendirilmesine, çözüm sürecine, başkalık sistemine hayır dedik, hayır demeye devam edeceğiz. Ama senin niyetin var gibi Kılıçdaroğlu" ifadelerini kullandı.

?EŞ BAŞKAN MIDIR NEDİR?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş´ı da es geçmeyen Oktay Vural, "Eşbaşkan mıdır, eş genel başkanı mıdır nedir?? ifadelerini kullandı.

Vural, ??Kürtler, Kürdistan gibi bir vatan verdiler´ diyor. Bunu söyleyerek vatanımızı bölme istediğini ortaya koyuyor. Bu coğrafyada hiçbir zaman Kürdistan olmadı, olmayacaktır. Herkes haddini bilmelidir. Bu milletin tek bir vatanı vardır. Bu vatan bölünmeyecektir. Bu millet bölünmeyecektir? dedi.

?VAATLERİMİZİ ELEŞTİRENLER TIPIŞ TIPIŞ BİZE GELMEYE BAŞLADI?

AK Parti´nin seçim beyannamesini de eleştiren Oktay Vural, ekonomi politikalarında MHP´nin 7 Haziran´daki beyannamesine tıpış tıpış gelindiğini savundu. Vural, ?Vaatlerinizin ?Kaynağını nereden bulacaksın?´ diyenler MHP´nin vaatlerine döndü. Nihat Zeybekci´nin "Biz bu saçmalıkları yapmayacağız" deyip iş verenlere şikayet etmişti. Millet vermeye niyetiniz yok, vermeyeceksiniz. Sadece milleti aldatıyorsunuz. Gerçekten 4 ay önce bizim vaatlerimizi eleştirenler tıpış tıpış bize gelmeye başladı. Tek başına iktidarı kaybedince hadi biraz verelim dediler. Asgari ücreti bin 300 TL yapacağız diyor. 7 Haziran´da emekliye bayramda çift maaş dediğimizde eleştirenler, ülke batar diyenler, şimdi bin 300 TL maaş diyor. Milletle dalga geçmeyin. Bu milletin derdini çözmek için vaatte bulunun, mert olun, dik olun. Kaynağı soruyordunuz. Destek priminin tamamını kaldıralım diyor. 5 ay önce yapsaydın. Dün hayır dediğine bugün evet diyorsun. Tek bir amaçları vardır oyu nasıl çalarız. Davutoğlu 2017´de bütçe fazlası vereceğiz inşallah dedi. Kaynak orada dedi ölme eşeğim ölme. Azimli Başbakan ne kadar kaynak bulabilecek?? ifadelerini kullandı.

?PKK ÖZERKLİK İLAN EDİYOR SENİN NEREN YERLİ?"

AK Parti Milletvekili Muhsin Kızılkaya´nın bir programda çözüm sürecinin bitmediğini dile getirdiğini hatırlatan Vural, şöyle konuştu: 

"Çözüm süreci bitmedi. Çözüm sürecinde reklam arası verdiler. Çözüm sürecinin mimarıymış. Paralel devlet oluşturmak isteyen kaçak inşaatçısınız siz! PKK çözüm sürecinde güçlenmiş, AKP çözüm sürecini yüceltiyor. PKK her gün can alıyor, özerklik ilan ediyor, senin neren yerli? PKK gücüne güç katıyor bu 2023´ün hedefi olur diyor. Bunlar terörle mücadelenin göstermelik bir kampanya olduğunu seçim beyannamesinde itiraf etmişlerdir. Hani Kürt sorunu yoktu? CHP gibi ikisi de aynı şeyde bahsetmeye devam ediyor. AKP çözüm süreci yasalarını ballandıra ballandıra anlatmaktadır. AKP´nin seçim beyannamesinde PKK´nın adı geçmiyor adını koyamıyorlar. Bugün yapılan terörle mücadelesine sahip çıkmıyor. Teröre karşı miting düzenliyorlar ama bir duruş söz konusu değildir. 1 Kasım´da çözüm sürecini dolaptan çıkartacağız mesajı var.?

?TÜRK KELİMELERİ YOK?

AK Parti ve CHP beyannamelerinde Türkkelimelerine yer verilmediğini savunan Vural, "Anayasa´dan hangi cüretle çıkartacaksın? Çanakkale´de, Dumlupınar´da, Sevr´de çıkartamadılar, çözüm sürecinde mi çıkartacaksın?? dedi. Yolsuzluklarla ilgili açıklanan Şeffaf paketin içinden önemli konuların çıkarıldığını öne süren Vural, ?Yolsuzluklarla ilgili bir şey yok. Şeffaf paketi açıkladılar ama Erdoğan başımız belaya girer dedi. Kamu görevlilerini ihbar etmeyi de çıkartmışlar. Şeffaflıktan da tornistan ettiler. 14 Ocak´ta herkes mal beyanı verecek dediniz, yüksek mahkeme başkan ve üyeleri vardı neden çıkarttın Millet görür değil mi? Hani yolsuzluğu ihbar edenlere ödül, neden korktun. U dönüşü yapmıştır? ifadelerini kullandı.

?NÖBETÇİ HDP GİBİ ÇALIŞAN CHP?

CHP´nin HDP çizgisinde PKK´nın taleplerini gündeme alan bir beyanname hazırladığını savunan Vural sözlerini şöyle tamamladı: 

?Türk milleti kelimesi yok AKP gibi onlarda da yok. 11 defa Kürt adı geçiyor, daha fazla. CHP´nin haline bakın ya kime hizmet ediyorsunuz? Kürt sorunu için eşit vatandaşlık diyor, vatandaşlarımızı sindiren PKK ve KCK´ya hiçbir suçlama yok. PKK´nın adı da yok. Nöbetçi HDP gibi çalışan bir CHP karşımızda. Etnik kimliklere dayalı bir yurttaşlığın önünü açmak istiyorsun. CHP´nin de milletimizin adıyla bir sorunu ortaya koymaktadır. Eşit vatandaşlık ilkesini Anayasa´da yazdığı şekilde kabul etmemektedir. PKK ve KCK´da aynı görüşü savunarak tam demokrasiden bahsetmektedir. PKK ve KCK´nın istediği gibi tam demokrasi derken özerklik vaat ediyor. Atatürk yok devrimleri ve altı okla geçiştirilmiştir. Kürdistan´ı Atatürk´ün yırtıp attığı paçavrayı kabul eder gözükmektedir. Ona oy verenlerden öte bir duruş sergilemiştir. Kılıçdaroğlu milli devlet, kültür yok neren milli? Cumhuriyetin temelleriyle ilgili bir duruş yok. Milli piyango, milli güvenlik var ama Türk milleti, milli birlik yok. 17-25 Aralık´la ilgili hiçbir şey yok. Niye? Hani bunun hakkında soruşturma önergeleri vermiştiniz, rafa mı kaldırdınız? Gerçekten hiç bu konularla ilgili bir şey yok. Bir de mazota zam yapmışlar.? 


Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Yükleniyor