Okul açılışında balon izdihamı

Manisa´da, yeni eğitim öğretim yılının açılış programı Necatibey İlköğretim kurumlarında gerçekleştirildi. Programın sonunda Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından dağıtılan sayılı balondan birini alabilmek için yarışan onlarca öğrenci renkli görüntüler

EĞİTİM 28.09.2015 12:36:49 0
Okul açılışında balon izdihamı

 

Manisa´da, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının açılış programı Şehzadeler İlçesindeki Necatibey İlköğretim Kurumlarında yapıldı. Açılış programına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, Necatibey İlköğretim Kurumu Müdürü Beyhan Bayram, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını okul müdürü Beyhan Bayram yaptı. Bayram´ın yaptığı konuşmanın ardından Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, ?Bugün ilimizde 18 bin okul öncesi, 81 bin 215 ilkokul, 76 bin ortaokul ve 69 bin 500 orta öğretimde olmak üzere 248 bin öğrenci ve 16 bin 500 öğretmenle eğitim öğretime başlamaktayız? dedi.
Dernekbaş, eğitim öğretimdeki amaçlarını da şöyle açıkladı:

?Soran, sorgulayan, düşünen, düşündüğünü demokratik yollardan açıkça ifade edebilen, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetiştirmektir. Başarılı olmak için okumak, öğrenmek, düşünmek, okuduklarımızı yorumlamak gibi zihin sporları yapmalıyız. Spor hareketleri nasıl kaslarımızı güçlendiriyorsa beyin jimnastiği de zekamızı geliştirir ve hafızamızı güçlendirir.?

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak eğitim ve öğretim için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti. Vali Bektaş konuşmasında velilere şöyle seslendi:
?Burada velilerimiz var görüyorum. Onlara seslenmek istiyorum. Onların çocuklarına ilgisi, okula ilgisi çok önemli. Çocuklarının ne yaptığını izlemeleri gerekiyor. Öğretmenleriyle sürekli temasta bulunmaları gerekiyor. Haftada bir, 15 günde bir olmadı ayda bir öğretmeniyle çocuğunun gelişim durumunu görüşmeleri gerekiyor. Çocuğun çantasında ne var, cebinde ne var, kaçta evden çıkıyor, kaçta okulda oluyor, okula gidiyor mu gitmiyor mu, arkadaşları kim? Bunların veliler tarafından doğru bir şekilde takip edilmesi, olası problemlerin üzerine gidilmesi, zamanında fark edilmesi ve ilgililerin uyarılması gerekiyor. O çerçevede velilerimizin ilgisine çok ihtiyacımız var. İlk görev onların. Onlardan bu ilgiyi bekliyoruz.?
Vali Bektaş´ın konuşmasının ardından miniklerin okudukları şiirlerdeki heyecanları seslerine ve hareketlerine yansıyınca, veliler ve protokol üyeleri alkışlarla çocuklara destek oldu. Okulun ikinci sınıf öğrencilerinden biri bu yıl okula yeni başlayan bir öğrenciye okulu anlattığı ve temsili kalem hediye ettiği gösteri ise beğenildi. Halk oyunları gösterilerinin ardından okula yaptıkları katkılardan dolayı Şehzadeler Belediyesi Başkanlığı adına Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü adına Başkan Danışmanı Nihat Akyol´a okula sağladıkları katkılardan dolayı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Plaket töreninin ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş sayılı balonu çocuklara dağıtmak isteyince onlarca öğrenci balonlardan kapabilmek için birbirleriyle yarıştı. Öğrencilerin balon kapma yarışı renkli görüntülere sahne olurken, programın ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve protokol üyeleri Dynet İngilizce sınıfında incelemelerde bulundu, İngilizce öğretmenlerinden başarı sözü aldı.


Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Yükleniyor