OKYANUS´TA TARIM COŞKUSU

DOĞAL YAŞAM ÇİFTLİĞİ HAYATA GEÇİYOR

ÇEVRE 16.11.2017 15:47:00 0
OKYANUS´TA TARIM COŞKUSU

Okyanus Koleji 6. sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersi kapsamında ?Çevremizde Ürettiklerimiz? konusunda yaptıkları çalışmaları, okul bahçesinde hazırlanan stantlarda sergilediler.

 

Dün saat 11.00´da gerçekleştirilen programa Kaymakam Ali Akça, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

 

Konu ile ilgili konuşan Okyanus Koleji Sosyal Bilgiler öğretmeni Melike Karacaoğlu, ?Bu sene 6. sınıflarımızla bir proje başlattık. Dünyanın bir kısmında bütün insanlar obez hastalığıyla uğraşılıyor, bir kısmında ise insanlar açlıktan hayatlarını kaybediyorlar. Biz de bu bereketli topraklarımızın kıymetini öğrencilerimize anlatalım istedik. Tasarruf etme ve israf etmeme özelliklerini kazanmalarını istedik? dedi.

 

HAYATI ÖĞRETİYORUZ

Okyanus Koleji İlkokulu Müdürü Erdoğan Kızmaz, ?Öğrencilerimizi sadece akademik bilgiyle donatmanın yanında onların yaşadıkları hayatın ve çevrenin farkına varmalarını sağlıyoruz. Artık okul dendiğinde sadece 4 duvarın arasında eğitim öğretim görülen bir anlayışın dışına çıkarak her yerin sınıf olabileceğini, tarlanın, bağın, bahçenin, ahırın, barajın, fabrikaların da hayatımızın gerçeği olan sınıflar olabileceğini düşünüp öğrencilerimize yaşadıkları hayatta tarladan sofraya gelen ürünleri Sosyal Bilgiler dersindeki ?Çevremizde Ürettiklerimiz´ ünitesinden dolayı neler yetiştirildiğini, bunların hangi zorlukla, hangi emekler sonucunda hangi sürelerde oluştuğunu ve bizim bunları kullanırken nasıl davranmamız gerektiğini bizzat onlarla birlikte çalışıp gördük. Tarlada üretilen ürünlerin tüm çeşitlerini gördük, onlardan neler yapıldığını, elmanın yenirken aynı zamanda sirke ve pekmez yapılabildiğini gördük. Mısırdan un, yağ, hayvanlara yem yapıldığını inceledik. Onlara israf etmemeyi, tasarruf etmeyi, emeklerle yenilen poğaçanın, simidin bir kere ısırılıp çöpe atılmaması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Dünyada 2 milyar obez varken 2 milyar insanın da açlıkla karşı karşıya kaldığını anlatmaya çalıştık. Bu güzel projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bize bu projede destek olan İlçe Tarım Müdürlüğümüze, Ziraat Odası Başkanlığımıza, Kulaca Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanlığımıza, muhtarlarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

 

DOĞAL YAŞAM ÇİFTLİĞİ HAYATA GEÇİYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, ?Çocuklarımıza yiyeceklerin sofraya nasıl geldiği öğretiliyor. Bugün burada gerçekleştirilen projeyle ilgili çalışmaları görüyoruz. Tarımda çok iyi yerdeyiz. Birçok ilçenin sahip olmadığı bir potansiyele sahibiz. İnegöl Belediyesi olarak çiftçilerin yanındayız ve onları güçlendirmek için çalışıyoruz. Doğal yaşam çiftliğini hayata geçiriyoruz. Çocuklarımız şehir hayatı içerisinde birçok şeyden mahrum kalıyorlar, bu eksik bilgileri çocuklarımıza doğal yaşam çiftliğinde öğreteceğiz? diye konuştu.

 

TOPRAĞA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça, ?Gerçekten çok önemli bir çalışma gerçekleştiriliyor. Hayatın gerçeği ile teorinin birleştiği bir program? İnegöl´de biz tarım fuarları gerçekleştiriyoruz, geldiğimde bir fuar havası vardı. Toprağa sahip çıkmalıyız. İsrafı önlemeliyiz. Toprağın bize verdiklerine de sahip çıkmalıyız? dedi.

 

Konuşmaların ardından programın açılışı gerçekleştirilerek sergiler gezilip incelendi


KTSOİ öğrencilerinden beğeni toplayan tiyatro gösterisi

Yıldırım'da 4 bin 142 çocuk sporla buluştu

Aydın'dan Bursa'ya sahte zeytinyağı getirenler gözaltına alındı

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu kanocular Muğla’da 12 madalya 1 kupa kazandı

Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 37 sokakta asfaltlama yapıldı

Sıfır atık'a tam destek: Yıldırım'da kahvehane masaları çevreye dost oluyor

Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı

Karacabey'de traktör kazası: 2 yaralı

TCMB faiz kararını açıkladı! Faiz sabit bırakıldı, enflasyon hedefi %5 olarak belirlendi

Şehitler Abidesi’nde SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti

Bursa’da FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına darbe 4 kişi gözaltına alındı

İnegöl'de dayı yeğenine ateş etti! Saldırgan dayı tutuklandı

Traktör ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

İnegöl'de şüpheli, polislerden kaçarken balkondan düştü

Dünyada bir ilk! İnegöl'de yarı tavuk yarı horoz doğdu

Başkan Erol: "Kestel kirliliğin pençesinden kurtulacak"

Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor

Şehitler Abidesinde 57. Alay Vefa Yürüyüşü kapanış programı düzenlendi

İmrahor İlyas Bey Camii’ne uzay kafes: 100 yıl sonra üstü kapatılacak

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Çorlu tren kazasında karar çıktı

Marmarabirlik’ten ortaklarına 630 milyon liralık ödeme

Otomobilin içinde ailesine bıraktığı notlar ve cesedi bulundu

Adana Demirspor ile Galatasaray 40. randevuda

Avcılar’da esrarengiz cinayet

Balkan göçmenleri, İnegöl'de 23 Nisan'ı coşkuyla karşıladı

Bursa’da alkollü sürücü terlikle araç kullanırken kaza yaptı

Bursa'da 'Huzur' operasyonu! Görükle'de kontrol yapıldı

Uyku apnesi sendromu olanlara ehliyet yasağı

Mart ayında trafikte patlama! Taşıt kayıtlarında yüzde 18,2 artış yaşandı

Yükleniyor