Osmangazi Belediyesi'nde devir teslim töreni gerçekleşti

15 yıl boyunca Osmangazi Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Mustafa Dündar mührü yeni başkan Erkan Aydın'a devretti.

BURSA HABER 5.04.2024 16:57:00 0
Osmangazi Belediyesi

31 Mart yerel seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilen Erkan Aydın, başkanlık makamında gerçekleşen devir teslim töreniyle görevini Mustafa Dündar'dan devraldı.
Gerçekleşen devir teslim törenine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Osmangazi CHP İlçe Başkanı Cengiz Çelikten katıldı 


 

“15 YIL SONRA GÖREVİ DEVREDİYORUZ”

15 sene Osmangazi Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Dündar selamlamaların ardından konuşmasına başladı. Dündar, "2 aylık bir seçim süreci geçirdik, yoğun bir süreçti; güzeldi. Biz Erkan Başkan'ımla 3. Defa karşılaşıyoruz. 3 kere çok güzel süreç yaşadık. Kamuoyu bizi teşekkür ve takdirle karşıladı. Seçimdi, sandığa gidiyorsunuz vatandaş karar veriyor. Kamuoyu hep garanti gözüyle bize baktı. Sandık ne diyorsa başımızın üstüne. Belediye başkanlığı zor bir görev. Halkla iç içesin, bütünleşiyorsun, ailenin parçası oluyorsun. O şekilde halk seni kabullenir. Derdini dinlersin olursun olamazsın gayretindir. Onun ötesinde Osmangazi'de böyle bir göreve seçilmek çok daha önemlidir, onurlu bir görevdir. Bursa bir tarih şehridir. Osmangazi sorumlu bir iştir. 15 yıl sonra görevi devrediyoruz. Bu bahsetmiş olduğumuz özelliklerden dolayı büyük işler yaptık. Panorama çok eleştirildi fakat şu an dünyadan çok turist alıyor, çok ziyaretçi geldi. Sosyal belediyecilikte iyiydik" açıklamalarıyla görev süresinin önemli projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“BEN HER ZAMAN ARKANDAYIM”

Dündar, "Bursa bir turizm şehri. Hanlar Bölgesi'nden Tarihi İpek Yolu, Hisar hepsine bütün baktığımızda tarihi yönü çıkmış oluyor. En son yaptığımız Osmangazi Meydanı, başlı başına bir iş. Şehir dinamik, sen de buna uymak zorundasın. Burası gerçek kentsel dönüşüm projesi. Birinci etabı bitti, ikinci etabı inşallah sizden gelecek. Biz 2009'dan bu yana 75.000 bağımsız konut ürettik, depreme yönelik uzun süreli hazırlıklar yaptık. Belediyenin işleri yoğun, görevleri ağır. Bütçeyi akıllı bir şekilde kullandığımızda bu işler ortaya çıkıyor. Osmangazi Belediyesi güçlü ve büyük bir aile. İyi yönetildiğinde iyi iş olmadı diye bir şey yok. Ben her zaman yanındayım, her zaman arkandayım" sözleriyle yeni başkan Erkan Aydın'a desteklerini bildirdi.



"İLİŞKİMİZ HER ZAMAN ABİ KARDEŞ İLİŞKİSİ"
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "Mustafa Dündar'la ilişkimiz her zaman abi kardeş ilişkisi gibi oldu. Her zaman telefonlarımızı açtı, hep istişare içinde olduk. 15 yıl Osmangazi'ye değerli hizmetleri oldu. Gerektiğinde onu arayacağız, fikrini ve bilgilerini alacağız" açıklamalarıyla Mustafa Dündar hakkında görüşlerini dile getirdi. Aydın sözlerine, "Allah bize de güzel eserler bırakmayı nasip etsin. Hizmet etme aşkınız varsa kalıcı eserler bırakabilirsiniz. Ben şu saatten sonra çalışmıyorum, hafta sonu tatil yapayım diyemezsiniz. Çok seçimlerde bulunduk. Hep şunu söyledim; siyasi yaşantımda kaybederken kazandım. Bir kere kaybedince bir sonrakinde kazandım. Buna inanarak mücadele ettik. Bütün ekibimizle birlikte güzel hizmetler yapacağız. Osmangazi, Bursa'nın kalbi, hak ettiği değeri alması gerekiyor. Biz de eserler koyup canla başla çalışacağız. Osmangazi'de yaşayanların mutlu olması için çaba göstereceğiz" şeklinde konuştu. 


Konuşmaların ardından Mustafa Dündar başkanlık mührünü yeni başkan Erkan Aydın'a devretti. İki başkan birbirlerine çiçekler takdim edip başarılar diledi. Dündar “Biz müsade isteyelim artık” dedikten sonra da yeni başkan Erkan Aydın Dündar'ı belediye binasından aracına kadar eşlik ederek uğurladı. Dündar alkışlar eşliğinde uğurlanırken, Aydın'da alkışlar eşliğinde karşılandı.

Muhabir: Furkan Karaderi


Korhan Berzeg davasında son gelişme! Arama çalışmaları tamamlandı

1 Mayıs'ta Bursa'da trafik kısıtlamaları! Osmangazi ve Nilüfer'de bu yollar kapalı olacak!

Hakurk'ta hava harekatı: 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi!

Türk-İş Sendikası: Açlık ve yoksulluk sınırı nisan ayında yükseldi

Kredi kartı kısıtlamaları geliyor! TCMB'den flaş adımlar

1 Mayıs için demir bariyerlerle kapatılan Taksim Meydanı havadan görüntülendi

Bursa'da trafik canavarlarına geçit yok! 8 bin 61 sürücüye ceza kesildi

Bozdoğan-33 operasyonu: 1 Mayıs'ı provoke etmeye hazırlanan 58 kişi yakalandı!

Bursa Ziraat Odalarından üretim alanlarıyla ilgili açıklama

20 günlük kuzu, sahibinin peşinden ayrılmıyor: Bursa'dan sıcak dostluk hikayesi

Araç satışında "sazan sarmalı" yöntemi ile dolandırıcılık uyarısı

Edirne’de 3 düzensiz göçmen yakalandı

Bilecik, kira getirisi en yüksek şehirler arasına girdi

MEB'den özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza

Nilüfer’de emlak vergisi ödemelerinde kolaylık

Bahçeli'den İmamoğlu'na Hamas tepkisi

Simit fiyatlarına bakanlık onayı zorunlu hale geldi!

5 bin yıllık tedavi: Bu arılar şifa dağıtıyor

Birçok badire atlatan Osmanlı’nın 508 yıllık camisi, tarihe tanıklık ediyor

Bursa'da feci kaza: Tofaş Şahin sürücüsü hayatını kaybetti!

Alper Taban, İşçi Bayramı öncesi personelle kahvaltıda buluştu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için görüşmelere başlıyor

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde yeni bir dev: 30 yaşında timsah

Bursalı kızlar Türkiye Şampiyonu

Manisa’dan Bursa’ya hırsızlık amacıyla gelen şahıs kıskıvrak yakalandı

Beşiktaş’ta 8 aracın karıştığı feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı

Beykoz’da iş yeri kurşunlandı: 1 yaralı

Bursa'da silah ve tehdit zoruyla para tahsil eden çete çökertildi: 27 kişi tutuklandı

Ödüller çocuklarla buluştu

Erasmus öğrencileri Hayvanat Bahçesi'ni gezdi

Yükleniyor