?PAYİTAHT ÇARŞI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ´ BAŞLIYOR

BURSA PAYİTAHT ÇARŞI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ 2 HAZİRAN-31 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA BAŞLIYOR

GÜNDEM 5.05.2017 14:28:44 0
/kanal16haber.com/2017-5/5/180732493b.mp4
?PAYİTAHT ÇARŞI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ´ BAŞLIYOR

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası´nın (BTSO) dünyanın en büyük ve en eski çarşısı olan Bursa çarşılarını yeniden cazibe merkezi yapmak için gerçekleştirdiği ?Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri´ 2 Haziran´da başlıyor. 31 Ağustos tarihine kadar 100 TL´lik alışveriş yapan tüketiciler, 10 otomobil, 10 dizüstü bilgisayar ve 10 cep telefonu kazanma şansını yakalayacak. 
Osmanlı Devleti´nin ilk büyük çarşısı olan ve 7 asırlık Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi´nde ?Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri´ başlıyor. Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO öncülüğünde, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği işbirliğiyle düzenlenen organizasyon, kent ekonomisinin kalbinin attığı bölgeye büyük hareketlilik kazandıracak.
100 TL´YE ?SIFIR´ OTOMOBİL KAZANMA ŞANSI
Tüketiciler, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi´ndeki mağazalardan toplam 100 TL´lik her alışveriş için 1 çekiliş kuponu almaya hak kazanacak. Kampanyanın ardından yapılacak çekilişle talihlilere 10 adet Fiat Egea, 10 laptop ve 10 cep telefonu hediye edilecek. ?Tarihin Mirası Alışverişin Alası´ sloganıyla gerçekleştirilecek olan Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri´nin basın lansmanı Fidan Han´da yapıldı.
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO olarak kent ekonomisi için nitelikli dönüşüm ve daha yüksek bir büyüme hedeflediklerini söyledi. BTSO´nun filizlenip büyüdüğü Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi´ne desteklerini sürdürdüklerini dile getiren Remzi Topuk, ?Ticaret hayatının kalbi bu bölgede atıyor. Mülkiyeti odamızda bulunan İç Fidan Han ve Kubbeli Hal´i tarihi dokusuna uygun olarak estetik bir mimari ile yenileme çalışmalarımız devam ediyor? dedi.


?30 MİLYON TL´LİK CİRO HEDEFLİYORUZ?
Remzi Topuk, Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri´nin Çarşı ve Hanlar Bölgesi´nin cazibesini artırdığını ve bölgedeki ticaret hacmine güç kattığını söyledi. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen programa bin 150 firmanın akredite olduğunu, 200 bin çekiliş kuponunun dağıtıldığını hatırlatan Remzi Topuk, organizasyon sayesinde bölge esnafının 20 milyon TL´lik bir ciro elde ettiğini vurguladı. Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri programının ikincisini çarşı esnafının yoğun talepleri doğrultusunda yaklaşık 3 aylık zaman dilimine yaydıklarını ifade eden Remzi Topuk, ?Akredite iş yerlerimizden toplamda 100 TL´lik alışverişle kayıt yaptıran herkese geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 10 otomobil, 10 dizüstü bilgisayar ve 10 cep telefonu kazanma fırsatı sunacağız. Proje ile bölge esnafımıza 30 milyon TL´lik bir ciro sağlamayı hedefliyoruz. Alışveriş Günleri´mizle bölgedeki ticaretimizi hızlandıracağına ve modern alışveriş kültürüne katkı sağlayacağımıza yürekten inanıyorum? dedi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da Oda olarak hayata geçirilen projelerle Bursa´daki ticaret ve sanayi hayatına canlılık kazandırdıklarını ifade etti.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa ekonomisinin temellerinin Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi´nin atıldığı bir yer olduğunu dile getirerek, ?Osmangazi Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz restorasyon çalışmalarıyla bölgemizi ayağa kaldırıyoruz. Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, örnek projeyle Türkiye´mize rol model oluyor. Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri´nin bölgemize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum? ifadelerini kullandı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, bu yıl 2.´si gerçekleştirilecek organizasyonun kent ve bölge ekonomisine hayırlı olmasını diledi.
Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu da Bursa´nın Türkiye´nin en önemli ticaret merkezleri arasında olduğunu belirterek, ?Bursa Valiliği olarak kentimizin ticaret ve sanayi hayatını canlandıracak her adımı destekliyoruz. Bu organizasyon da bölgemizin cazibesini daha da artıracak? dedi.
Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, İpek ve Baharat gibi tarihi ticaret yollarının en önemli durağı olan bölgenin şehrin en önemli simgelerinden birisi olduğunu ifade ederek, ?BTSO´nun destekleriyle bölgemiz, eski cazibesine yeniden kavuşuyor. Çarşı esnafımızın yanında olan BTSO´ya teşekkür ederim? açıklamalarında bulundu.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor