Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Gürsu’da Açıldı

Gürsu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinin Açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Katılımı ile gerçekleştirildi.

BURSA HABER 25.04.2023 14:25:00 0
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Gürsu’da Açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinin Açılışına,Anadolu kırmızısı TOGG aracıyla geldi

Açılış törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı AK Parti 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı Mustafa Varank, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Milletvekili Atilla Ödünç,Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan yardımcısı Mehmet Altınöz ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık açılışta  yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı

“Bugün burada seçim beyannamemizde söz verdiğimiz 25 projemizin 20.sini açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yüzde 80’ini tamamlamış olduğumuz kültür merkezimizin içinde 350 kişilik konferans salonu,250 kişilik okuma salonu,alt katta eğitim salonları,bayanlar için spor salonlarıyla güzel bir kültür merkezi oluşturduk.Hayırlı uğurlu olsun.Kalan projemizin diğer kısmını da tamamlayarak hizmete açacağız.Hayvan barınağının temelini attık bir buçuk ay sonra onu da sizlerle hizmete alacağız.Kalan projelerimizin de bir çoğunu temelini attık.Kısa zamanda onları tamamlayarak hizmetine sunacağız.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz'ün konuşması ise şöyle:” Profesör Doktor Necmettin Erbakan hocamızın adına açılan bu kültür merkezinin açılışına hoş geldiniz. Böylesine heyecanlı bir toplantıda Yeniden Refah Partisi adına Genel Başkanımız Sayın Doktor Fatih Erbakan Bey'in Gürsululara, Bursalılara selamını getirdik. Erbakan hocamızın adına açılan bu kültür merkezinin açılmasında emeği olan başta Yeniden Refah Partisi Gürsu İlçe Başkanımız Fehmi Topçu Başkanımız olmak üzere elbette belediye başkanımız Mustafa Işık Başkanımız ve değerli meclis üyelerine huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanımız Davut Gürkan başkanlarımıza da burada bu çalışmadan dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Değerli kardeşlerim, Erbakan Hocamız bize İslam'ın namaz kılmaktan, oruç tutmaktan ibaret olmadığını, aynı zamanda cihat ibadeti yapmamız gerektiğini ifade etmiştir. Erbakan hocamız bize bu hayata niçin geldik? Niçin yaşıyoruz? Niçin Müslümanız? Niçin bu dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz? Bunun için kabri dua ediyoruz. Aynı zamanda fiili dua etmemiz gerekir. Aynı zamanda cihat ibadetini yani yani siyaset ibadetini yerine getirmemiz gerektiğini ifade etmiştir. Bizler siyaseti bir ibadet olarak yapıyoruz. Bugün burada açılan bu kültür merkezinde birçok evladımız yetişecek. Burada meslek sahibi olacaklar. Aynı zamanda sosyal kültürel faaliyetlerle ilgilenecekler. Vatana, millete, memlekete en hayırlı evlatlar olacaklar inşallah.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasından satır başı şöyle;

Inşallah geleceğin kıymetli Selçuk Bayraktar'ın ve geleceğin ilim adamlarının, fikir insanlarının yetişeceği bu güzel mekan Gürsumuz'a, Bursa'mıza, ülkemize hayırlı olsun diyorum. Bizim derdimiz var. Bunun adı kültür merkezi, bunun adı spor salonu bunun adı kanalizasyon bunun adı altyapı. Bunun adı başka bir yatırım. Hiç fark etmez. Inanın Bursa'nın dört bir tarafında en ücra köylere varana kadar. Aynı şekilde Gürsu'nun on beş köyünde de çalışmalarımız var Allah'a şükür olsun. Ama bu çalışma özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin adına her ilçede hemen hemen bu tip kültür merkezlerimiz büyükşehir ilçe belediyesi konuşlandırılıyor. Büyük bir ihtiyaçtı ve sayın başkanımız  Gürsululara kazandırmış oldu.

Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın konuşması: ”Bugün halkın teveccühü bir liderin adını bir eserle yaşatılmasına hem de bir eseri bir isim kıymet bulmasına şahitlik ediyoruz. Merhum Necmettin Erbakan hiç şüphe yoktur ki yakın tarihimize damgasını vuran müstesna bir liderdir. Hayatı boyunca tüm görevlerde millete hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutmuş Türkiye'nin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına değerli katkılarda bulunmuştur. Onun fikirleri mektep hükümetinde elden ele dilden dile taşınmış, öğrenilmiş ve öğretilmiştir. Bugün Gürsu Belediyemizin hizmete açtığı kültür merkezine merhum Erbakan'ın isminin verilmesi bir vefanın göstergesidir. Yabancı dilden resme, enstrümandan işaret diline, spordan tiyatroya kadar birçok kursun gençlerimizle buluşacağı kültür merkezimiz 160 kişili kapasiteli bir de kütüphaneyi bünyesinde bulundurmaktadır. Her fırsatta olduğu gibi kültür merkezimizde de gençlerimizi hayatlarına dokunacak işlerle devam ediyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ta konuşmasında şunları söyledi:” Çok kıymetli Gürsulu Bursalı hemşerilerimiz, hanımefendiler, beyefendiler öncelikle bize bugün böyle bir coşkuyu yaşattığınız, bizi böyle güzel bir şekilde ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyor, her birinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bugün ilçemize, şehrimize değer katacak hemşehrilerimizin ve kıymetli evlatlarının en güzel şekilde istifade edeceği önemli bir yatırımın açılışı için buluştuk. Aslında buraya gelene kadar sadece son birkaç günde neler yaptığımızı anlatsam bile bizim hizmet anlayışımızın, bizim siyaset anlayışımızın nasıl bir yol izlediğini göstermesi bakımından belki de yeterli olur. 

23 Nisan'da Yıldırım Belediyemizin kurduğu Molla Yegan Üniversitesinin açılışını gerçekleştirdik. işte bugün adliye kavşağının muhteşem bir altyapının yine açılışını gerçekleştirdik. Buradayız, buradan Yenişehir'e gideceğiz. Sadece birkaç güne sığdırdığımız şu açılışlar, şu hizmetler bile bizim Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde nasıl bir siyaset izlediğimizi tek başına göstergesi. 

Kardeşlerim biz 21 yıldır taş üstüne taş koymanın, Bu ülkeye hizmetleri kazandırmanın Bursalı gençleri en güzel yatırımlarla buluşturmanın derdinde olduk. Onun için gayret gösteriyoruz. Işte bugün açılışını yaptığımız kültür merkezi de okuma salonlarıyla, kütüphaneleriyle, etkinlik alanlarıyla hem ilçemize hem vatandaşlarımıza hem de buradaki genç kardeşlerimize hizmet edecek.


Etiler’de Nusret’e silahlı saldırı: Kurşun bankaya isabet etti, polisler kovalayıp ateş açtı

Lastiği patlayan otomobil bariyerlere çarptı

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta yapılacak

Ünlü sanatçılar Altıeylül ve Balıkesir’in tanıtımı yapıldı

Esenyurt’ta veteriner hekimler unutulmadı

Ayvalık turizm sezonuna hazırlanıyor

Beşiktaş’ta feci kaza: 8 araç birbirine girdi, 8 yaralı

Beşiktaş Büyükdere Caddesi’nde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kazaya müdahalesi sürüyor.

İBB çukurunda hayatını kaybeden minik Edanur’un acılı annesi konuştu

Bozüyük Belediye Tiyatrosu 2023-2024 tiyatro sezonunda 11 bini aşkın seyirciye ulaştı

Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor

Türk kadın boksörlere Arnavutluk’tan teklif geldi

Ailenin yaşadığı baraka yanarak kül oldu

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Hicham Amghar, kadınlar Sheila Chelangat kazandı

Minikler ata binmenin keyfini yaşıyor

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu İstanbul etabı nötralize edildi

Tekirdağ’da şiddetli yağış sokakları dereye çevirdi

Kadıköy’de sürücü ortalığı birbirine kattı

Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler

Elbistan’da tarlada vurularak ölen Bülent öğretmenin ailesi, fail ya da faillerin yakalanamamasından şikayetçi

Kafa kafaya çarpışan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

Kalkınma Yolu Projesi masaya yatırıldı

’Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi’ ile ’Veri Bilimi ve Analitiği’, BTÜ müfredatına girdi

Sahillerde yaz hazırlığı

Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı

Kadıköy’de bir apartmanın otoparkında bulunan araç alev topuna döndü

Bursa’da eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı

Bandırma’da şiddetli rüzgar ve dolu yağışı etkili oldu

Polise silah çeken şüpheli vurularak yakalandı

Hayat kurtaran hastane çalışanları, sesleriyle mest etti

Yükleniyor