RABİA, HAYATA BÖYLE TUTUNDU

(FOTOĞRAFLI)

GÜNDEM 4.11.2015 09:38:00 0
RABİA, HAYATA BÖYLE TUTUNDU

 

Organ bağışıyla sağlığına kavuşan gönüllüler, nakil için organ bekleyen diğer hastalar için vatandaşlardan organ bağışı yapmalarını istedi. Organizasyona, kısa süre önce böbrek nakli yapılan 7 yaşındaki Rabia Yılmaz da katıldı. Rabia´nın babası Feyyat Yılmaz, "Rabia´ya organ bayramda bulundu. İki bayramı yaşadık" dedi. 
Uludağ Üniversitesi (U.Ü.) Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ile Uludağ Üniversitesi Akut Topluluğu, Organ Bağışı Haftası kapsamında stant açtı. Daha önce kendilerine organ nakli yapılarak sağlıklarına kavuşan gönüllüler de U.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi´nde açılan standın başında organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlar için form doldurdu. Tıp Fakültesi Hastanesine gelen hastalar ve hasta yakınları ise stantta form doldurarak yeni hayatlar kurtarmak için organ bağışı kartlarını aldılar.
7 yaşındaki minik kızları Rabia´yı doğduğundan beri sürekli hastanelere götürdüklerini ifade eden baba Feyyat Yılmaz, ?Hastalığı en son böbrek yetmezliğine kadar gitti ve diyalize başladık. Bir kadavradan böbrek bulunduğunda ise rahatladık çok şükür. O zamanlar hiçbir şey yemiyordu ama şu an ağzı boş kalmıyor. İnsanın başına gelmeyince bilmiyormuş. Bence herkes organlarını bağışlamalı çünkü herkesin başına gelebilir. Rabia´ya organ, bayramda bulundu. O gün iki bayram yaşadık biz. Çocuğumuz sağlığına kavuştu? dedi.
Anne Saliha Yılmaz da çocuğunun sağlığına kavuştuğuna çok sevindiğini belirtirken, ?Bunun için söyleyecek söz bulamıyorum yani. Bundan sonra ben de organımı bağışladım herkese de bağışlamasını tavsiye ediyorum? diye konuştu.
6 yıl önce karaciğer nakli olan Merve Tımar, ?O zamanlar hastaneye bağımlı bir şekilde yaşıyordum. Okuduğum üniversiteyi dondurmak zorunda kaldım. Çok zor günlerim geçti. Şimdi her şey çok daha güzel, hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum. Ben de nakil bekleyen hastalardan bir tanesiydim. Herkesi organ bağışına davet ediyorum. Herkes hayatta ikinci bir şansı hak ediyor." diye konuştu. 
Küçük yaşlarda bir böbreği alınan 16 yaşındaki Eray Aş, kendisine organ nakli yapıldığında çok sevindiğini belirtirken, ?Diyaliz hayatından artık kurtulmuştum. Arkadaşlarımla oynayamıyordum, okula gidemiyordum. Ama nakilden sonra artık koşabiliyorum, okula gidebiliyorum, arkadaşlarımla oynayabiliyorum. Organ bekleyen herkesin hayatının kurtulmasını istiyorum. O yüzden herkes organlarını bağışlasın? şeklinde konuştu.
Kronik böbrek yetmezliği olduğu için 1 sene önce böbrek nakli yapılan Kadriye Yılmaz, kendisine organ bulunduğu zaman rüyada gibi hissettiğini belirtirken herkesten organlarını bağışlamasını istedi.
Bir kişinin organlarını bağışlamasıyla 5-6 hayatı kurtarabildiğini ifade eden Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Nefrolojisi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Dönmez, ?Organ naklinin önemini vurgulayarak bunun farkındalığını insanlara kazandırmamız lazım. Özellikle nakil bekleyen çocuklarda organ nakli demek; su içmek, yemek yemek, hayata daha rahat tutunabilmek demektir. O yüzden Organ Bağışı Haftası sebebiyle herkesi bu konuda duyarlı hale getirebilelim? dedi.


Orhaneli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı

23 Nisan'da Osmangazi'de çocuklar makamı devraldı

Kastamonu'da taksi şoförü silahla vurularak öldürüldü

Bursaspor Divan Kurulu, önemli ziyaretler gerçekleştirdi

Bursa'da kahraman berber müşterisinin hayatını kurtardı

Mudanya’da 23 Nisan bayramı coşkusu

Yıldırım'da hayat çocuklara güzel

Bursa'da otomobil ve otobüs çarpıştı, maddi hasar oluştu

Yerli otomobil Togg Mudanya jandarmaya tahsis edildi

Bursa’da kaçak avlanan balıkçılara operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz

Bursa'da 23 Nisan coşkusu: Vali makamı Buğlem Çevik'e emanet

Bursa'da 23 Nisan Coşkusu: Zeyna Defne Kesmez makamı devraldı

23 Nisan’da yürek burkan görüntü

Uludağ Elektrik’ten çocuklara anlamlı 23 Nisan kutlaması

Beşiktaş’ta restoranda yangın paniği

Balıkesir’de motosiklet çalan hırsızlar kısa sürede yakalandı

Halil Umut Meler, EURO 2024’te görev alacak

İnegöl'de 23 Nisan coşkusu

Anıtkabir'de 23 Nisan coşkusu

Irak ve Suriye'de 19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Bursa Gemlik'te istinat duvarı çökmesi sonrası soruşturma başladı!

Maliye vergi kaçakçılığının peşinde: Kiralık IBAN sahipleri dikkat!

Meteoroloji uyarıyor: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Trafikte kurşun yağdırdı...27 yıl hapis cezası olan şahıs böyle yakalandı

Bursa ve Balıkesir'de Mahzen-31 operasyonu

Bursa'da çocuklar belediye başkanı oldu, kentin geleceğini tartıştı

Yardımsever hırsız kamerada

Zincirleme kaza kamerada

Uludağ’da vatandaş tilkiyi elleriyle besledi

Yükleniyor