REFORM PAKETLERİNDEN OLUŞAN EYLEM PLANI

GÖRÜNTÜLÜ HABER

SİYASET 10.12.2015 17:32:47 0
/kanal16.com.tr/2015-12/10/181504338b.mp4
REFORM PAKETLERİNDEN OLUŞAN EYLEM PLANI

 


Bütün bakanlık ve kurumlarımızla işbirliği ile 1 aylık, 3 aylık ve 1 yıllık dönemleri içeren eylem planı hazırladık.Devletin esası adalettir. En yakınınızla sizin can düşmanınız bir konuda itilaf etse sizin huzurunuza getirse o anda yakınınızın yakın olduğunu can düşmanınızın can düşmanı olduğunuzu unutacak adalet ne gerekiyorsa onu yapacaksınız. 
Kamu yönetimini toplumun talepleri ve vatandaşların ihtiyaçlarına göre yenileyecek reformlar yapılacaktır. Biz Fatih Sultan Mehmet Han´ın çocuklarıyız karşımıza adalet için bir dosya gelirse nepotizme bakmayız, tek ölçüye bakarız o da adalet terazisidir. Kutadgu Bilig´den Nizamülmülk´e, Kınalızade´ye bakın tek bir esas vardır, adalettir. Gayrimüslimlere sesleniyorum adalet terazisi her hangi bir nedenle şaşarsa bize geleceksiniz. Biz birilerini ödüllendirmek, birilerini ön yargıyla cezalandırmak için değil, geçmişte 28 Şubat´ta olduğu gibi, biz adalet, merhamet ve şefkat dağıtmak için bu görevlerdeyiz. Temel Hak ve Hürriyetler reform paketi, darbe dönemlerinden kalan mevzuat gözden geçirilerek antidemokratik olan maddeler kaldırılacak. Cemevlerine hukuki statü kazandırılacak.
Roman vatandaşlarımızla ilgili yeni çalışmalar yapılacak. Siyasi etik kanunu çıkarılacak.
İmar planı değişiklikleri sonucunda ortaya çıkacak değer artışlarından kamu pay alacak.  Çalışma hayatına esneklik sağlayacak düzenlemeler yapılacak. AB standartlarında istihdam büroları açılacak. Kıdem tazminatı sistemindeki sorunlar ilgili bütün sosyal taraflarla istişare içinde gerekli değişiklikler yapılacak. Asıl işlerde çalışanların kamuda istihdam edilmesine yönelik düzenlemeler yapılacak. İnsan haklarının korunma mekanizmalarında etkinlik sağlanacak. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ve diğer kurumların etkinliği arttırılacaktır. Yargı mensupları için mesleki etik kurallar belirlenecek. 

Temyiz mahkemelerin alt mahkemelerinin üzerindeki yetki denetimi sınırlandırılacak. İş mahkemelerinin yapısı ve işleyişi gözden geçirilecek. İstinaf mahkemelerinin hayata geçirelmesi 6 ay içinde sağlanacak. İdeal yargılama süreleri belirlenecek. Yargılama süreleri ile ilgili olarak mahkeme ve dava türlerine göre bu süreler için tedbirler alınacak.Merkezi birimlerin daha dinamik olması için kurumlararası yetki mükerrerliklerinin kaldırılacak.Teknolojinin kamu yönetiminde kullanılması bağlamında yaygınlaştırılacak. Vatandaşımız sanal işlemleri daha kolay yapacak.Siber güvenliğe ilişkin yasal düzenleme yapılacak. Üniversitede kalite ve özerkliği odağına alan yeni bir yüksek öğretim kurumu hazırlanacak. Bilimsel özerkliği gelişmiş bir üniversite sistemi oluşturulacak. Yüksek Öğretim Kalite Kurulu kurulacak. Sadece niceliğe değil niteliğe önem verilecek. 
Eğitim fakülteleri yeniden yapılandırılacak. Organize sanayi bölgelerinde açılacak okullar teşvik edilecek. Yeni gelir vergisi kanunu çıkarılacak. Vergi Üsul Kanunu düzenlenecek. 
Gümrük´te tek pencere sistemi gelecek. İşlemler tek noktadan yapılacak, gümrükler çağdaşlaştırılacak. Binalarda enerji verimliliği desteklenecek. Yenilenebilir enerji kaynakları için düzenleme yapılacak. Yatırımlarda bürokrasinin azaltılması ve uluslararası sermayenin ülkemize gelmesine yönelik tedbirler alınacak. Şirketlerin kuruluş işlemleri kolaylaştırılacak. Endüstri bölgelerinde arsa maliyetleri azaltılacak.İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarında basitleştirilmeye gidilecek. Patent Kanunu çıkarılacak. Türkiye Uzay Ajansı kurulacak. ARGE´de yeni bir fon oluşturulacak.TURKUAZ kart sistemi için hazırlıklar hızlandırılacak.

 

 

 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor