RİSKLİ ASANSÖRLERE CEZA YAĞDI

(FOTOĞRAFLI)

EKONOMİ 24.12.2015 13:06:21 0
RİSKLİ ASANSÖRLERE CEZA YAĞDI

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, Türkiye genelinde 1 Ocak 2015 ile 20 Aralık 2015 tarihleri 3 bin 707 asansörün denetlendiğini belirterek, denetimleri sonucunda riskli asansörlere 5 milyon 600 bin TL idari para cezası kesildiğini söyledi. 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte ?Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrollere İlişkin Denetimler? toplantısı yapıldı. Oda binasındaki toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, artan göçün ve ekonomik büyümenin etkisiyle kentler ve binaların hızla büyüdüğünü söyledi. Bugün 50 milyon insanın asansörden faydalandığını ifade eden Umutkan, Türkiye genelinde 500 bin asansörün kullanıldığını vurguladı. Türkiye´de 200 bin asansörün 10 yıldan uzun bir süredir kullanıldığını kaydeden Umutkan, ?Periyodik hale getirmekte zorlandığımız denetimler de buna eklenince facia ile sonuçlanan kazalara davetiye çıkarıyor. Bu noktadan hareketle bakanlığımız nezdinde yapılan çalışmaların uygulanması hayati önem taşıyor? diye konuştu.
2015 YILINDA 5 MİLYON 600 BİN LİRA CEZA KESİLDİ
Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, asansöre özel ilgili ?Piyasa Gözetim ve Denetimler Yönetmeliği´nin imza aşamasında olduğunu ve 2016 yılının Ocak ayında yürürlüğe girmesini beklediklerini söyledi. Türkiye genelinde 1 Ocak 2015 ile 20 Aralık 2015 tarihleri arasında 3 bin 707 asansörün denetlendiğini açıklayan Dere, söz konusu denetimler sonucunda 5 milyon 600 bin lira idari para cezası kesildiğini kaydetti. Muhsin Dere, ?Asansörlerde periyodik muayeneler sonucunda kırmızı etiket oranı fazla. Kırmızı etiket oranı asansörün riskli olduğunu gösterir. 2015 yılında asansörlere bakıldığında uygunsuzluk oranı yüzde 50 seviyesine yaklaştı. Yani her 2 asansörden biri kırmızı etiketli ve risk taşıyor? dedi.
E-DEVLET ÜZERİNDEN KONTROL EDİLECEK
Kimlik numarası uygulaması ile asansör denetimlerinin bir veri tabanında toplandığını kaydeden Dere, ?Bütün muayene kuruluşları ve bakanlığımız ortak bir veri tabanı oluşturdu. Firmalar, periyodik muayene raporlarını buraya yüklüyor. Bizler de asansör kimlik numarasıyla bu sonuçları görebiliyoruz. Yakın zamanda yeni bir çalışmaya imza atacağız. Bütün vatandaşlarımız e-devlet üzerinden denetimleri kontrol edebilecek. Vatandaşlarımız, kendi adreslerindeki asansörün periyodik muayenesini görebilecek. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarımızı tamamladık? ifadelerini kullandı.
?FAHİŞ FİYATLARIN ÖNÜNE GEÇTİK?
Muhsin Dere, periyodik muayenelerin taban ve tavan ücretlerine de düzenleme getirdiklerini ifade ederek: ?Vatandaşlarımızın fahiş fiyatlara maruz kalmasını istemiyoruz. Belediyelerin de uyguladığı farklı uygulamaların önüne geçmek istedik. Bazen öyle düşük fiyatlarla protokoller yapılıyordu ki periyodik muayenelerin gereği gibi yapılması mümkün değildi.?
Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Türkiye genelindeki kayıtlı asansör rakamlarının azaltılması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz de toplantının sektör temsilcilerinin yaşadıkları sorunlara çözüm bulması açısından önemli olduğunu belirterek, programın düzenlenmesinde emeği geçen BTSO´ya teşekkür etti.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor