Rusya-Ukrayna krizinde kırmızı alarm: Öldürmeyi planladığı isimlerin listesi var

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna'ya saldırının başlatılması için resmi emri verdi" iddialarının ardından gündeme gelen yeni bir iddia da dünya gündemine bomba gibi düştü.

GÜNDEM 21.02.2022 12:43:00 0
Rusya-Ukrayna krizinde kırmızı alarm: Öldürmeyi planladığı isimlerin listesi var

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden krizde gerilim her geçen gün tırmanıyor. Rusya Ukrayna savaşının çıkmasının an meselesi olduğu söylentileri artarken, Ukrayna'nın sınır bölgelerinden gelen çatışma ve tahliye haberleri, bu söylentilerin her an gerçek olabileceği ihtimalini artırıyor.İki ülke arasında yaşanan krizde Batılı ülkeler sık sık Ukrayna'nın işgal edileceği yönündeki iddiaları yüksek sesle dile getiriyor.Daha önce de Batı medyasının, ABD istihbaratına dayandırdığı haberlerinde Rusya'nın işgal tarihleri verilmiş, bu iddialar Rusya tarafından kesin bir dille reddedilmişti.Söylentilere, Rusya'dan da yanıt gelmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in söylentiler karşısındaki tavrını aktaran Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Tarihlere kulak asmıyor." açıklamasında bulunmuştu.Peskov, ortaya atılan tarihlerin provokasyon çalışması olduğunu vurgulamış, "Rusya tarihi boyunca hiç kimseye saldırmamıştır. Rusya, 'savaş' kelimesini kullanmak isteyecek son ülkedir. Gerginlik had safhaya çıktığında, Donbas'taki temas hattında olduğu gibi, her türlü kıvılcım, her türlü beklenmedik olay veya planlı küçük bir provokasyon geri dönülemez sonuçlara yol açabilir." İfadelerini kullanmıştı.

"PUTİN'İN ELİNDE ÖLÜM LİSTESİ VAR"

Rusya ile Ukrayna arasındaki tansiyon tırmanırken, ABD istihbaratı medyaya ilginç iddialar daha sızdırdı.ABD'li Washington Post gazetesinin haberine göre ABD, Birleşmiş Milletler'e ellerinde Rusya'nın "Ukrayna'nın işgali sonrası öldürülecek veya kampa gönderilecek Ukraynalılar listesi" hazırladığına dair güvenilir bilgiler olduğunu belirtti.Washington Post tarafından ulaşıldığı söylenen mektupta ABD, BM'ye Moskova'nın işgal sonrası planında "işkence, ortadan kaybolmalar ve insanların yaygın acı çekmesi" maddelerinin olduğu söylendi.

Mektubun altında imzası olan ABD'nin BM Cenevre Daimi Temsilcisi Bathsheba Crocker, bazı isimlerin hedef alınarak öldürülebileceğini belirtti.

Crocker, Rusya'nın elinde bulunan "ölüm listesi"ndeki isimlerin, Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı hamleye karşı çıkacağı düşünülen isimlerden oluştuğunu düşündüklerini ifade etti.

Crocker, Moskova'nın hedef almayı planladığı isimler arasında, Rusya'dan ve Belarus'tan Ukrayna'ya kaçmış muhalifler, gazeteciler, yozlaşma karşı aktivistler, dini ve etnik azınlıklar olacağını vurguladı.Crocker ayrıca, "Daha spesifik olarak Rusya güçlerinin öldürülecek veya kampa gönderilecek Ukraynalıların isimlerinin konulduğu bir liste hazırlanıyor. Elimizde buna işaret eden güvenilir bilgiler var" iddiasında da bulundu.Washington Post gazetesi, ABD'li yetkililere dayandırdığı bir diğer haberinde, Putin'in Ukrayna saldırının başlatılmasına ilişkin emrinin ordu komutanlarına gittiğine dair Amerikan istihbaratının elinde bilgi olduğunu iddia etti.

Haberlerde bu bilginin Washington'a geçen hafta geldiği ve ABD Başkanı Joe Biden ile Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın istihbarat bilgisine dayanarak, Putin'in Ukrayna'yı işgal edeceğine karar verdiği şeklinde açıklama yaptığı ileri sürüldü.

ABD Başkanı Joe Biden, Cuma günü yaptığı açıklamada, Putin'in Ukrayna'yı işgal etmeye karar verdiğine ikna olduğunu ve Rus ordusunun Kiev'i işgal edebileceğini ifade etmişti.

Blinken ise Pazar günü CNN televizyonuna bağlanarak, Rusya'nın bölgedeki faaliyetlerini gerçek bir işgal sürecinin başlangıcı olarak yorumlamıştı.Bu bilginin tamamen yanıltma amacıyla da Rusya tarafından dolaşıma sokulmuş olabileceği de tartışılıyor.


Bursaspor - Vanspor FK maçı seyircisiz oynanacak

20 saniye içinde 2 kez ölümden döndü

İnegöl'de Yeniceköy'e 4 yeni sokak kazandırılıyor

İki lider arasında kritik görüşme: Özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

Gençlerden şehitlere vefa

Yalova’da DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı

Başkan Şadi Özdemir’den gençlere ’Yanınızdayız’ mesajı

Bursa AFSİAD’dan özel kullara ’eğitim kampüsü’ önerisi

Geleceğin veteriner hekimlerine uygulamalı eğitim

670 yıllık dede aşı geleneği bu yıl 671. kez yaşatılacak

Üsküdar’da beton pompası apartmanın üzerine devrildi: 2 balkon çöktü

Yalova’da AVM’deki avize alev alev yanarak düştü

Münevver Karabulut’un babası, Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğraflarını yorumladı

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğun düşerek hayatını kaybettiği çukur kapatıldı

Başakşehir’de husumetlisini bıçaklayarak ölümüne neden olan şahıs yakalandı

Sultanbeyli’de boşanma aşamasındaki karısını boğarak öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

Yıldırım Belediyesi, Bağlaraltı Pazar Yeri projesini tamamlıyor

İHH Özgürlük Filosu ile Gazze'ye yardım ulaştıracak

Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet: Müşteri gibi taksiye binip kafasına sıkmışlar

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

Küçükçekmece’de kafe yarım saat içinde küle döndü

Emirgan Korusu'nun sevimli sincaplarını her gün kuru yemişle besliyor

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

Bursa'da PKK/KCK terör örgütüne operasyon: 14 üye yakalandı!

Beşiktaş’ın konuğu Çaykur Rizespor

Bursa'da kiracı çöplük oluşturdu, ev sahibi çileden çıktı

Bursa'da sahne sırası işçilerde

Bursalı dağcılar Uludağ'ın Saklıgöl'ünde buzlu gölette yüzdü

Yükleniyor