SAFVET KOLEJİ`NDEN BÜYÜK BAŞARI

OLİMPİYATLARDAN ALTI MADALYAYLA DÖNDÜLER

7.05.2008 00:11:26 0
SAFVET KOLEJİ`NDEN BÜYÜK BAŞARI

Özel Safvet İlköğretim Okulu öğrencileri Kütahya, Eskişehir ve İstanbul’da yapılan üç farklı Bilim Olimpiyatı ve yarışmadan Türkiye dereceleri ile döndüler. 7. Sosyal Bilimler Olimpiyatı (SOBİO 7)’den 3 gümüş, Yunus Emre’nin İzinde Sevgi ve Hoşgörü Olimpiyatı (YUNEPO)’dan 1 gümüş, Konuralp Matematik Yarışması (KOMETYA)’dan ise 2 bronz madalya ile dönen öğrenciler İnegöl’ün sevinç kaynağı oldular.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bank Asya, Fatih Üniversitesi ve Fatih Koleji`nin katkılarıyla bu yıl 7`ncisi düzenlenen Sosyal Bilimler Olimpiyatı finalinin, Fatih Koleji Beykent Kampusu’nda gerçekleştirildiğini bildiren Özel Safvet İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Alatçı, “Türkiye`nin sosyal bilimler alanındaki tek organizasyonu olan Sosyal Bilimler Olimpiyatına (SOBİO) Türkiye`nin 43 ilinden 708 çalışma katıldı. Ön elemenin ardından finale kalan 319 ilköğretim öğrencisi arasında yer almayı başaran Özel Safvet İlköğretim Okulu öğrencileri hafta sonunda İstanbul’da yapılan yarışmada madalya için ter döktü.  Yarışma sonunda Öğrencilerimiz Tuba Efe Forum dalında Mahmut Kerim Karakaş İstatistik dalında ve Kübra Göztepe’de Takdim dalında Türkiye ikincisi olarak 3 gümüş madalya aldılar. Eskişehir’de düzenlenen ve 60 ülkeden 24 bin 345 ziyaretçinin geldiği Uluslararası Yunus Emre Sevgi ve Barışa Çağrı Proje Olimpiyatında ise Okulumuzun öğrencilerinden Melike İrem Yağcı,  ‘İlköğretim Şiir Okuma kategorisi’nde Yunus Emre’nin ‘Gel gör beni aşk neyledi’ şiiri ile  Dünya ikincisi olarak gümüş madalya aldı. Ayrıca Konuralp Eğitim Kurumları tarafından Kütahya’da düzenlenen, 10 farklı İlden 82 okul ve 800’e yakın öğrencinin katıldığı Matematik Yarışmasında Özel Safvet İlköğretim Okulu Öğrencileri Ömer Faruk Kalender ve Oğuzhan Özbek üçüncü olarak iki bronz madalya aldılar” dedi. Hüseyin Alatcı, “Farklı alanlarda böylesi başarılar elde etmek kolay bir şey değil. Hatırlanacağı gibi İzmir’de yapılan Matematik–Fen Olimpiyatında da 6. Sınıf öğrencimiz M. Furkan Beşli Türkiye Üçüncüsü olarak bronz madalya almıştı. Madalya alan öğrencilerimiz 6, 7 ve 8. sınıfta okuyorlar. Biz öğrencilerimizi her alanda ve her sınıfta önemsiyor ona göre yetiştiriyoruz. Emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ederken, proje rehber öğretmenlerimiz İbrahim Çuban, Rabia Yıldırım, Ercan Bayrakçı, Özgül Bayrakçı, Fatmagül Bekleviş, Bülent Çakır, Fuat Korkmaz’a da teşekkür ederim.  Ayrıca başarılarımızdan dolayı bizi kabul edip öğrencilerimizi ödüllendiren ve manevi desteklerini esirgemeyen İnegöl Kaymakamımız Durmuş Gencer’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Baştürk’e teşekkürlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.  Müdür Alatçı, Okulun 7. Sınıf öğrencisi Enes Furkan Beytekin’in Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü himayesinde, Ankara’da yapılan ve 27 ülkeden 674 okul ve 11 bin 200 öğrencinin katıldığı EBİKO Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Olimpiyatında (EBİKO) finale kaldığını, bu yarışmadan da derece beklediklerini söyledi.

Özel Safvet İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatör’ü İbrahim Çuban’da konuşmasında, “Okulumuzda proje ve olimpiyatlar için öğrenci seçimleri 5. Sınıftan itibaren başlıyor. Öğrencilerimiz ilgi alanlarına ve yeteneklerine göre rehber öğretmenleri ile birlikte hazırlanıyorlar. Öğrencilerimiz ve biz yoğun bir hafta geçirdik. Rehber öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Aynı tarihe denk gelen 3 farklı ilde yapılan ve biri uluslararası diğer ikisi ulusal 3 yarışmada üstelik farklı dallarda, madalya alınması okulumuzun çok yönlü eğitim verdiğinin de en güzel göstergesi olduğuna inanıyorum” dedi.


Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

Bursa'da ilçe belediye başkanları Vali Demirtaş'ı ziyaret etti

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

Osmangazi’de metruk bina yıkımları hız kazandı

Milli takımın yarısı İnegöl’den

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor farkı

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

Bursa'da müstakil evde çıkan yangın söndürüldü

Bursaspor Divan Kurulu toplantısı ertelendi

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Bursa’da U-17 maçında kavga! Antrenörün dili boğazına kaçtı

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

İnegöl arıcılığında yeni dönem başladı

Bursa'da market çalışanını öldüren şahıs tutuklandı

Bursa'da ayı köye indi! Yiyecek bulamayınca çöplere daldı

Enerji Bakanı Bayraktar'dan yaz saati uygulamasına net mesaj

Kıskaç-13 ile 13 eski askeri öğrenci yakalandı

İçişleri Bakanlığı'ndan Sibergöz-34 operasyonu

Bursa'da çocuklar Nil Karaibrahimgil ile eğlendi

Başkan Oktay Yılmaz: "Bursa için elbirliğiyle çalışacağız"

Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da

İnegöl'de 23 Nisan ruhu yaşandı

İnegöl'de yan bakma nedeniyle sopalı ve bıçaklı kavga

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4’üncü sırada

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'e ait eşyalar bulundu

Konut fiyatları Şubat’ta yıllık yüzde 58,3 arttı

Cezaevindeki hükümlüler üretti, fuardaki ürünler yoğun ilgi gördü

Motorin fiyatına gece yarısı indirim: 1,17 kuruş azalma bekleniyor

Yaylada kadın cesedi bulunmasına ilişkin bir kişi tutuklandı

Bursa'da alkollü sürücü kazaya neden oldu! 3 araç hasar gördü, vatandaş kıl payı kurtuldu

Yükleniyor