SANATLARIN YAŞATILDIĞI BİR EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

(FOTOĞRAFLI)

KÜLTÜR SANAT 13.11.2015 11:55:33 0
SANATLARIN YAŞATILDIĞI BİR EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

 

2011 yılında açılan İnegöl Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kurslarına (İNESMEK) katılan kursiyerlerden Nevin Yıldız, Reyhan Yıldırım, Latife Hitit ve Nurhan Altınten´in eserlerinin yer aldığı Karma Resim Sergisi, dün İnegöl AVM Sergi Salonunda izlenime açıldı.

Sergi açılışına AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Gülhan Şahin, Sabri Günaydın ve Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ile vatandaşlar katıldı.

10 FARKLI KURS MERKEZİNDE HİZMET VERİYORUZ
Açılış öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş;"İnegöl Belediyesi olarak bir taraftan şehrin gelişmesini ve kalkınmasını sağlarken, bir yandan da vatandaşlarımızın daha donanımlı bireyler olması için çalışıyoruz. Türkiye´nin kalbinin attığı, sanayi, kültür ve sanat adına önemli işlere imza atılan İnegöl´de, İnegöl Belediyesi olarak hizmet standartlarımızı daha da yukarılara taşımanın gayretini gösteriyoruz. Bu bağlamda, İnegöllülerin hayat standartlarını yükselterek, nitelikli işgücünü artırmak için yoğun çaba harcıyoruz. Bununla alakalı gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızın en önemlilerinden biriside İNESMEK´tir? dedi.

Aktaş; ?2011 yılında ?Sosyal Belediyecilik? projeleri kapsamında başlattığımız önemli çalışmalardan biri olan İNESMEK kurslarımızın 5. Yılına halkımızın yoğun talebi ve katılımıyla start vermiş bulunuyoruz. 1 Eylül itibariyle başlayan 2015-2016 eğitim öğretim yılı İnesmek kurslarımıza bu yıl 3200 hemşerimiz başvuru yapmıştır. Her eğitim döneminde hizmet alanını daha da genişleten İnesmek kurslarımız, bu yıl 27 farklı branşta, 46 grupla, 21 usta öğretici ile 1015 kursiyere eğitim vermektedir. Bu yıl 10 farklı kurs merkezinde hizmet veriyoruz" dedi.

SANATLARIN YAŞATILDIĞI BİR EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELDİ
Aktaş; ?Her bireyin kendi yeteneklerini ortaya koyma, beceri sağlayabildiği alanları açığa çıkarma ve artı değer üretme hakkı bulunmakta. İNESMEK tam da bu yönüyle hem anlamlı hem de değerli bir noktada bulunuyor. İNESMEK kurulduğu günden bu yana pek çok insan için umut olmuş, pek çok insanın da hayalini gerçekleştirmiştir. İnegöllülerin sanatsal becerilerini geliştiren, daha önce kendilerinde fark edemedikleri yetenekleri ortaya çıkaran İNESMEK, onların aynı zamanda mesleki eğitim ihtiyacını da karşılıyor. Kursiyerlerimizin hayatları İNESMEK´le değişiyor. İNESMEK´in dokunduğu hayatlar zenginleşiyor, güzelleşiyor? dedi.

İNESMEK kurslarında el sanatlarından bilişim teknolojisine, yabancı dil eğitimlerinden kişisel gelişime, meslek eğitimlerinden sanat ve tasarım kurslarına kadar pek çok alanda eğitim verilmektedir diyen Aktaş; ?Bugün gelinen noktada İnesmek hobi olarak gidilen bir kurs olmaktan ziyade insanların meslek sahibi olduğu, aldığı eğitim sonucunda mesleklerinde terfii ettiği, insanların hobi olarak yaptığı çalışmalarını meslek haline getirdiği, çalışmalarıyla farklı şehirlerde sergiler açarak İnegöl´ümüzü tanıttığı, ev hanımlarımızın girişimciliğe ilk adımlarını attığı, oluşturulan atölyelerde geleneksel sanatların yaşatıldığı bir eğitim merkezi haline geldi" dedi.

BİZİM İÇİN BİR GURUR
4 yılda yaklaşık 10 bin kursiyer yetiştiren İnesmek, inanıyorum ki halkımızın ilgisi ve desteğiyle bugün 10 olan kurs merkezi sayısını önümüzdeki yıllarda daha da arttırarak çalışmalarına devam edecektir diyen Aktaş; ?Bugüne kadar yetiştirdiği başarılı kursiyerleriyle övünç kaynağımız olan İnesmek´in yağlı boya resim kursiyerleri Nurhan Altınten, Reyhan Yıldırım, Latife Hitit ve Nevin Yıldız´ın 2 yıllık çalışmalarından oluşan karma resim sergisinin açılışı için bugün buradayız. Açıldığı günden beri düzenlediği çeşitli kurslarla halkımızı daha yetkin bireyler yapmaya çalışan, yeteneği olanların yeteneğini ortaya çıkartan, kimine yeni hobiler kazandıran, birçoğunu meslek sahibi yapan İnesmek; Yağlı Boya ve Guaj Boya olmak üzere iki farklı branşta bu yıl 5 grupta toplam 110 resim severe hizmet vermektedir. Kursiyerlerimizin kurslarımızda temellerini attığı sanat yaşamları eminiz ki büyük başarılar ve yeteneklerini ortaya koydukları pek çok eserle devam edecek? dedi.

Aktaş; ?Kurslarımızdan mezun olan sanat severlerimiz bu şekilde birlikte açtıkları sergilerin yanı sıra daha önce bireysel sergi açan kursiyerlerimiz oldu. Hatta Bursa´da, Kütahya´da sergi açan kursiyerlerimizin olduğunu biliyoruz. Yeteneği işlemek, gün yüzüne çıkartmak, bizim için bir gurur. Sergimiz 12 Kasım´da başlayıp 16 Kasım Pazartesi gününe kadar açık kalacak. Halkımız sabah saat: 10.00 ile akşam: 22.00 saatleri arasında sergimizi ziyaret edebilir. Tüm halkımızı sergimizi gezmeye davet ediyor, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise; ?Böyle bir organizasyona beni davet ettiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Belediye Başkanımız çok güzel işler başarmış. Allah ondan razı olsun. İNESMEK özellikle biz bayanlara ve tüm vatandaşlarımıza sağlanan bir olanak. Özellikle buradaki bayan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Boş zamanlarımızı böyle şeylerle değerlendirmemiz çok anlamlı. Boşa geçecek hiç zamanımız yok. Çünkü biz Türkiye olarak büyüme yoluna giden, kendini gelişmek durumunda olan insanlarız. Allah´ın izniyle de böyle Belediye Başkanlarımız olduğu sürece çok daha güzel yerlere geleceğimize inanıyorum. Bu serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum? diye konuştu.
Konuşmaların ardından İNESMEK kursiyerleri tarafından el işi ile hazırlanan örtü Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun´a hediye edildi. Kurdele kesimiyle Nevin Yıldız, Reyhan Yıldırım, Latife Hitit ve Nurhan Altınten´in eserlerinin yer aldığı Resim Sergi izlenime açıldı.


İnegöl artık 7/24 bu merkezden izlenecek

Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Yükleniyor