Selçuk Bayraktar Amerika'ya kafa tutuyor!

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, ABD’li bir firmayla aynı anda çalışmayı duyurarak “Bayraktar TB3 dediğimiz kısa pistli gemilerden kalkıp inme kabiliyetine sahip bir platform üzerinde çalışıyoruz.

GÜNDEM 25.10.2022 14:29:00 0
Selçuk Bayraktar Amerika

 Yakınlarda Amerikalı bir firma açıklama yaptı, ‘biz de yapıyoruz, ilk olacağız’ diye. Bakalım kim daha önce bitirecek?” dedi.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, “İnsanlığın faydasını gözeterek hangi çalışmayı yapıyorsan yap ancak bu şekilde yaptığın çalışma bir değer ve anlam kazanır. Baykar’da yürüttüğümüz çalışmalarla bir şehit anasının yüreğine su serpebiliyorsak o geliştirdiğimiz makine bir anlam kazanıyor.” dedi.

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı’nın (BYV) vizyon etkinliği olan Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu’nun (IBPF 2022) 10’uncusu, “Dijital Çağda Yetenek Savaşları” teması altında insan kaynakları ve teknoloji alanında öncü liderlerin katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Salonu’nda gerçekleştirildi.

Baykar Teknoloji Lideri Bayraktar, etkinliğin “Teknoloji Geliştirmede En Büyük Değer: İnsan” başlıklı oturumunda gerçekleştirdiği sunumda, Baykar bünyesindeki İHA’ların geliştirilme sürecine ilişkin bilgiler verdi.

İnsanın hep kendini önceleyen bir varlık olduğunu ifade eden Bayraktar, “Kendinden öte ailenin, ailenden öte cemiyetinin, cemiyetinden öte toplumunun, toplumundan öte milletinin, milletinden de öte insanlığın faydasını gözeterek hangi çalışmayı yapıyorsan yap ancak bu şekilde yaptığın çalışma bir değer ve anlam kazanır. Baykar’da yürüttüğümüz çalışmalarla bir şehit anasının yüreğine su serpebiliyorsak o geliştirdiğimiz makine bir anlam kazanıyor.” diye konuştu.

“Medeniyetimizin bilim ve teknikle olan bağını tekrar tesis etmeliyiz”

Selçuk Bayraktar, Baykar’ın, sadece İHA’lara odaklı ilerleyen ve derinlemesine bu alanda çalışan bir kurum olduğunu aktararak, “Bayraktar Mini İHA’da bir tane bilgisayar vardı. TB2 40 farklı, AKINCI ise 100 farklı bilgisayardan oluşuyor. Şu anda da kendi sınıfında dünyada ilk olacak Bayraktar TB3 dediğimiz kısa pistli gemilerden kalkıp inme kabiliyetine sahip bir platform üzerinde çalışıyoruz. Yakınlarda Amerikalı bir firma açıklama yaptı, ‘biz de yapıyoruz, ilk olacağız’ diye. Bakalım, kim daha önce bitirecek? Bunun yanında Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olacak Bayraktar Kızılelma üzerinde çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu devirde yüksek teknoloji geliştiremeyen ulusların, toplumların neredeyse okuma yazma kabiliyetine sahip olmayan toplumlar gibi olduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti: “Bu toplumların bağımsız olmaları da çok zor. Bunu çevremizde de görüyoruz. Medeniyetimizin bilim ve teknikle olan bağını tekrar tesis etmeliyiz. Toplumsal bir dip dalga oluşturmak maksadıyla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nı kurduk ve merkezinde teknoloji yarışmalarının olduğu bir organizasyon olan TEKNOFEST’i kurguladık. TEKNOFEST, bu yıl ilk defa yurt dışında Azerbaycan’da düzenlenecek.”

Bayraktar, sunumunun ardından ilk defa Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu’nda gösterilen, milli SİHA’ların öncü ismi Özdemir Bayraktar ve İHA’ların geliştirilme sürecinde hayatını kaybedenlerin görüntülerinin yer aldığı videoyu katılımcılarla paylaştı.

Bayraktar, video gösteriminin ardından “Hepimiz insanız, doğar, yaşar ve muhakkak ölürüz ancak ruhları ve eserleriyle diğerlerine ilham kaynağı olanlar yaşamaya devam ederler. Ebediyete yürüyen tüm arkadaşlarımız ve şehitlerimizin ruhları şad olsun.” ifadelerini kullandı.


Bursaspor - Vanspor FK maçı seyircisiz oynanacak

20 saniye içinde 2 kez ölümden döndü

İnegöl'de Yeniceköy'e 4 yeni sokak kazandırılıyor

İki lider arasında kritik görüşme: Özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

Gençlerden şehitlere vefa

Yalova’da DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı

Başkan Şadi Özdemir’den gençlere ’Yanınızdayız’ mesajı

Bursa AFSİAD’dan özel kullara ’eğitim kampüsü’ önerisi

Geleceğin veteriner hekimlerine uygulamalı eğitim

670 yıllık dede aşı geleneği bu yıl 671. kez yaşatılacak

Üsküdar’da beton pompası apartmanın üzerine devrildi: 2 balkon çöktü

Yalova’da AVM’deki avize alev alev yanarak düştü

Münevver Karabulut’un babası, Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğraflarını yorumladı

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğun düşerek hayatını kaybettiği çukur kapatıldı

Başakşehir’de husumetlisini bıçaklayarak ölümüne neden olan şahıs yakalandı

Sultanbeyli’de boşanma aşamasındaki karısını boğarak öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

Yıldırım Belediyesi, Bağlaraltı Pazar Yeri projesini tamamlıyor

İHH Özgürlük Filosu ile Gazze'ye yardım ulaştıracak

Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet: Müşteri gibi taksiye binip kafasına sıkmışlar

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

Küçükçekmece’de kafe yarım saat içinde küle döndü

Emirgan Korusu'nun sevimli sincaplarını her gün kuru yemişle besliyor

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

Bursa'da PKK/KCK terör örgütüne operasyon: 14 üye yakalandı!

Beşiktaş’ın konuğu Çaykur Rizespor

Bursa'da kiracı çöplük oluşturdu, ev sahibi çileden çıktı

Bursa'da sahne sırası işçilerde

Bursalı dağcılar Uludağ'ın Saklıgöl'ünde buzlu gölette yüzdü

Yükleniyor