Seren Ay Çetin: “5 büyük federasyonun şampiyonluğunu yaşamak istiyorum”

Seren Ay Çetin: “5 büyük federasyonun şampiyonluğunu yaşamak istiyorum”

GÜNDEM 23.01.2024 10:31:33 0
Seren Ay Çetin: “5 büyük federasyonun şampiyonluğunu yaşamak istiyorum”
Dünya Boks Konseyi (WBC) gümüş kemer sahibi Seren Ay Çetin, 24 Şubat Cumartesi günü WBC ve WBO dünya şampiyonluğu unvan maçında mücadele edecek. Kariyerinin en önemli karşılaşması öncesi heyecanlı olduğunu aktaran Seren Ay, 5 büyük federasyonun şampiyonluğunu yaşamak istediğini söyledi.
WBC gümüş kemer sahibi Seren Ay Çetin, 24 Şubat Cumartesi günü Danimarka’da Dina Thorslund ile WBC ve WBO dünya şampiyonluğu unvan maçında karşı karşıya gelecek. Dünyanın 1 numarası olmak isteyen Seren Ay, bu önemli müsabakayla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Tecrübeli bir boksör ile dövüşeceği için heyecanlı olduğunu belirten Seren Ay, “Dünya şampiyonluk unvan maçını oynayacağım. Uzun zamandır hazırlandığım bir maçtı. Rakibim şu an dünyada 1 numarada, dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Çok tecrübeli bir isim. Onun gibi bir boksörle maça çıkacak olmam gurur ve heyecan veriyor. Onu yenebileceğimi düşünüyorum, çok heyecanlıyım. Rakiplerim ve kamp partnerlerim hep tecrübeliydi. O yüzden teknik olarak eksik olduğumu düşünmüyorum. Kendisi kuvvetli bir boksör, sürekli ileri oynuyor. Ben de kuvvetliyim, ben de sürekli atak yapıyorum. Çok güzel bir maç olacak” ifadelerini kullandı.

“İnşallah dünya şampiyonluk kemerini alacağım ve bu ilk olacak”
Güçlü rakibinin namağlup olduğunu ve bir ilki başarmak için mücadele edeceğini belirten Seren Ay Çetin, şunları söyledi:
“Benim de kariyerimin en büyük maçı. Bu maçı kazanırsam, profesyonel boksta iki büyük federasyonun dünya şampiyonluk kemeri ülkeye gelecek. WBC Silver şampiyonuyum. Türkiye’de bu kemeri kazanan ilk kadın boksörüm, erkeklerde de bir isim var. Ülkemizde profesyonel boks yeni yeni yaygınlaşıyor. İnşallah dünya şampiyonluk kemerini alacağım ve bu ilk olacak. İkimiz de namağlubuz. Onun kariyerinde 20 maçı var, 8 nakavtı var. Benim 11 maçımda 7 nakavtım var. Nakavt edebilir miyim bilmiyorum ama neden olmasın? Umarım nakavtla biter çok heyecan verici.”

“Eminim olimpiyatlarda madalya gelecek”
Boks branşında kadınlarda başarılı işler yapıldığını dile getiren genç sporcu, “Milli takımdaki arkadaşlarım amatörde de çok güzel işler yapıyor. Olimpiyatlar var, onlara çok başarılar diliyorum. Eminim madalya gelecektir çok umutluyum; özellikle kadın takımından” cümlelerine yer verdi.

“Federasyonun kurulmasıyla başarılar artıyor”
Türkiye’de yapılan çalışmalar sonrası profesyonel boks federasyonunun kurulduğunu ve bu durum kendisine fayda getirdiğini aktaran Seren Ay, “Türkiye profesyonel boks federasyonu WBC tarafından çok desteklendi. Bu yüzden Oksana Semenishina’ya ve promotör Ahmet Öner’e çok teşekkür ediyorum. Kaç yıl sonra profesyonel boks federasyonu kuruldu. Bu durum da benim çok işime geliyor. Bu sayede başarılar ve boksörler artıyor. Böyle olunca halk, profesyonel boksu daha çok tanıyor” şeklinde konuştu.

“5 büyük federasyonun şampiyonluğunu yaşamak istiyorum”
Yeni yıldaki hedefleri hakkında da görüşlerini belirten Seren Ay, “2024’teki hedefim dünya şampiyonu olmak. 24 Şubat’ta maçım var, iki büyük federasyonun şampiyonluğuna oynayacağım. Yılın sonuna doğru eğer bunu kazanırsam, bir WBA oynamak istiyorum. Ben 5 büyük federasyonun şampiyonluğunu yaşamak istiyorum. Bu yılı 3 kemerle kapatmak istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Serdar Avcı: “Bu unvanı ülkemize getirmek için oraya gideceğiz”
Seren Ay Çetin’in, WBC International, WBC Asya gümüş ve UBO dünya şampiyonluğu sahibi antrenörü Serdar Avcı da İHA’ya yaptığı açıklamada, “İlk defa Türk kızı WBC şampiyonluk maçına çıkıyor. Aynı zamanda WBO şampiyonluğuna çıkıyor. İki tane büyük federasyonun unvanına birden oynayacak. Bu bir tarih. Daha önce ne kadınlarda, ne erkeklerde ikisini bir anda oynayan olmadı. Bununla gurur duyuyoruz. Antrenmanlarını Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel boks kulübü olan Kadıköy Boks Kulübü’nde yapıyor. Oldukça da güzel bir antrenman dönemi geçirdi. Birçok yabancı başarılı, şampiyonluklar yaşamış olan, rakibine yönelik olan stiliyle, sporcuları ülkemize davet ettik. Antrenmanlarını ona göre hazırladık. Seren Ay, Danimarkalı sporcu ile oynamak için deplasmana gidiyor. Dina, 3 kez dünya şampiyonluğu yaşamış bir isim ve efsane boksörler Muhammed Ali, Mike Tyson gibi isimlerin kazanmış olduğu ‘Süper Şampiyon’ unvanını da elinde bulunduruyor. Bu unvanı ülkemize getirmek için oraya gideceğiz. İnşallah kazanıp geleceğiz” dedi.

“WBC Türkiye Şampiyonluğu kuruluyor”
Türkiye’de profesyonel boks federasyonunun kurulması için yapılan görüşmelerle olumlu sonuçlar aldıklarını sözlerine ekleyen Avcı, emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları dile getirdi:
“Türkiye’de profesyonel boks federasyonu yoktu. Artık resmi olarak kuruldu. Oksana Semenishina’ya çok teşekkür ediyoruz. Ülkemize gelerek hakemlerimize seminerler verdirdi. Profesyonel boksun ne olduğunu öğretti. Daha sonra Semenishina, Türk hakemlerimizi yurt dışında staja gönderdi. Ben profesyonel boks federasyonunun kurulması için elimden geleni yaptım. Resmi adı Türkiye Profesyonel Boks Komisyonu olarak geçiyor. Artık Türk lisansları ile dünyanın her yerinde dövüşebiliyoruz. Seren Ay, kendi ülkemizin bayrağı ile çıkacak. Bu çok gurur verici bir şey. WBC İngiltere, WBC Amerika şampiyonluğu var da neden WBC Türkiye şampiyonluğu olmasın? WBC Genel Sekreteri Oksana Semenishina’ya rica ettim. Daha sonra WBC Başkanı Mauricio Sulaiman’ın yanına gittik. O da bu isteğimizi geri çevirmedi. WBC Türkiye şampiyonluğu kuruluyor, ofis açılıyor. Bunda çok büyük emeği olan Oksana Semenishina’ya ve Mauricio Sulaiman’a çok teşekkür ediyorum.”

Bursaspor deplasmanda mağlup

Esenler’de "Yedi Bela Hüsnü" isimli bir kedi, kimseye geçit vermiyor

Dr. Ender Saraç’ın oğluna ‘cinsel istismar’ suçundan yargılanmasına devam edildi

Yurtdışına kaçmaya çalışan 20 kaçak göçmen sınır hattında yakalandı

1 Mayıs'ta Bursa'da raylı ulaşım ücretsiz

Korhan Berzeg davasında son gelişme! Arama çalışmaları tamamlandı

1 Mayıs'ta Bursa'da trafik kısıtlamaları! Osmangazi ve Nilüfer'de bu yollar kapalı olacak!

Hakurk'ta hava harekatı: 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi!

Türk-İş Sendikası: Açlık ve yoksulluk sınırı nisan ayında yükseldi

Kredi kartı kısıtlamaları geliyor! TCMB'den flaş adımlar

1 Mayıs için demir bariyerlerle kapatılan Taksim Meydanı havadan görüntülendi

Bursa'da trafik canavarlarına geçit yok! 8 bin 61 sürücüye ceza kesildi

Bozdoğan-33 operasyonu: 1 Mayıs'ı provoke etmeye hazırlanan 58 kişi yakalandı!

Bursa Ziraat Odalarından üretim alanlarıyla ilgili açıklama

20 günlük kuzu, sahibinin peşinden ayrılmıyor: Bursa'dan sıcak dostluk hikayesi

Araç satışında "sazan sarmalı" yöntemi ile dolandırıcılık uyarısı

Edirne’de 3 düzensiz göçmen yakalandı

Bilecik, kira getirisi en yüksek şehirler arasına girdi

MEB'den özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza

Nilüfer’de emlak vergisi ödemelerinde kolaylık

Bahçeli'den İmamoğlu'na Hamas tepkisi

Simit fiyatlarına bakanlık onayı zorunlu hale geldi!

5 bin yıllık tedavi: Bu arılar şifa dağıtıyor

Birçok badire atlatan Osmanlı’nın 508 yıllık camisi, tarihe tanıklık ediyor

Bursa'da feci kaza: Tofaş Şahin sürücüsü hayatını kaybetti!

Alper Taban, İşçi Bayramı öncesi personelle kahvaltıda buluştu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için görüşmelere başlıyor

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde yeni bir dev: 30 yaşında timsah

Bursalı kızlar Türkiye Şampiyonu

Manisa’dan Bursa’ya hırsızlık amacıyla gelen şahıs kıskıvrak yakalandı

Yükleniyor