SEZAİ ÇELİK İDDİALARA SERT ÇIKTI

“BU TÜR İTHAMLARLA ŞAHİN’İ YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

GÜNDEM 23.02.2015 19:53:43 0
 SEZAİ ÇELİK İDDİALARA SERT ÇIKTI

Geçtiğimiz Cuma günü AK Parti İlçe Teşkilatı önünde toplanan bir grup Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’e tepki göstermişti. Eylemin Gerekçesi ise İnegöl Ziraat Odası seçimlerinde Başkan adayı olan Sinan Kağan’ı desteklediği için bir memurun başka bir yere tayin edilmesini sağladığı iddiası.

Bu olayın ardından geçtiğimiz gün makamında Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir basın toplantısı düzenleyen Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, iddialara cevap verdi.

Kongre gününden bu yana Milletvekili Hüseyin Şahin ile ne yüz yüze ne de telefonla bir görüşmesinin olmadığını belirten Çelik, söz konusu memur arkadaşın yasalara aykırı işleri vardı. Biz de bunları gerekli mercilere şikayet ettik ve kendisi Gürsu’ya tayin oldu. Ancak bu durumu Hüseyin Şahin ile bağdaştırmak son derece yanlıştır. İnegöl çiftçisinin her daim yanında olan Vekilimizin bu tür asılsız iddialarla itham edilmesi kabul edilemez” diye konuştu.

1 Şubat 2015 Pazar günü İnegöl Ziraat Odasının Olağan Kongresini yasaya ve usule uygun olarak gerçekleştirdiklerini belirten Sezai Çelik, “Bugün İnegöl medyasında ‘Çiftçilerden Hüseyin Şahin’e Tepki’ başlığı ile internette yer alan talihsiz basın açıklamasına hitaben biz de basın açıklaması yapmak mecburiyetinde kaldık. Hepinizin bildiği gibi 1 Şubat 2015 Pazar günü İnegöl Ziraat Odası Olağan Kongresi’ni yasaya ve usule uygun olarak gerçekleştirdik ve kazanan taraf biz olduk. Önümüzdeki 4 yıl İnegöl çiftçisine güzel ve yararlı projeler yapacağımıza ve hep bir adım daha ileri gitmek için çalışacağımıza söz verdik. Gayet adil bir şekilde yapılan bu seçimden sonra destekleyen desteklemeyen herkesle kucaklaştık. Hiçbir şekilde ayrım yapmayacağımızı da belirttik ve benimsedik. Lakin Her şeyin orada bittiğini sanıyorduk fakat bu basın açıklamasını görünce böyle olmadığını anladık. İlgili basın açıklamasında ismi geçen, Ziraat Bankası Tarım Kredileri Departmanı’nda çalışan devlet memuru,1 yıldır kredi vermek için özellikle ziraat odası delegelerini seçmiş ve onlara kredi kullanımında kolaylıklar göstermiştir. Akabinde de delegeleri bizzat arayarak kime oy vereceklerini sorarak oylarını İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde çalışan rakibime vermeleri telkininde bulunmuştur. Son aradığı şahıstan sonra yanına gittim ve kendisiyle neden bu şekilde davrandığı konusunda tartıştık. Sonuçta yaptığı şey yasaya aykırıydı. Bizde bununla ilgili şikayetlerimizi ilgili makamlara ilettik.

 ‘657 Sayılı kanuna tabi olarak çalışan bir devlet memuruna 1 yıl boyunca seçim çalışması yapmak yakışıyor mu?’ diye soran Çelik, “Neticede bu süreçte devlet memuru olan rakibim Sinan Kağan ile ilgili hiçbir yere hiçbir şikâyetimiz bulunmamaktadır. Sonuçta bu bir yarıştı, kendisi de Başkan Adayı idi. Bugünkü basın açıklamasında Bursa Milletvekilimiz sayın Hüseyin Şahin’in Ziraat Odası seçiminde taraf olduğuna dair söylemler vardır. Oysaki vekilimiz Ziraat Odası Toprak Analiz Laboratuarının açılışına Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar ile gelmiştir. O akşamki odamızın muhtar ve delegelerine vermiş olduğu yemeğimizde İnegöl Kaymakamı Sayın Ali Akça’nın da bulunduğu bu yemekte bizlere eşlik etmiştir. Kendisi ile bu konuda konuşmamış ve hiçbir şekilde taraf olmamıştır. Bizde kendilerine İnegöl’e ve Bölge tarımına ve bizlere vermiş olduğu destek ve hizmetlerden dolayı kendilerine plaket takdim ettik. İnegöl Ziraat Odası Başkanlığı dönemimde çiftçi sorunları ile ilgili yardım taleplerinde bulunduk. Hiçbir zaman ilgisiz ve kayıtsız kalmamıştır. İnegöl çiftçisinin en iyi hale gelebilmesi için elinden geleni yapmış ve her zaman bizden biri olmuştur” diye konuştu.

İnegöl çiftçisine yaptığı çalışmalar için somut örnekler veren Sezai Çelik, “Don ve dolu gibi doğal afetlerde bir telefonla yanımıza hiç tereddüt etmeden gelmiştir. Bu konuda çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası’na olan borçlarının yapılandırılması için bir çalışma başlatmış ve Türkiye Geneline kapsayan bu çalışmanın merkezi İnegöl olmuştur. Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nde tarımla ilgili 3 bölümün açılmasını talep ettik. Olabilecek bütün olumsuzluklara rağmen Vekilimizin çabası ve gayreti ile bu bölümler açılmıştır. 2014 yılı Mart ayında yer altı sularına sayaç takma mecburiyetini Ziraat Odamızın bu konudaki talebi üzerine erteletmiştir. Türkiye’ye model olan traktör fenni muayenelerinin çiftçilerimizin ayağına kadar götürülmesi ve yine de yaptıramayan çiftçilerimizin mağduriyetinin engellemesi için Torba Yasasının ertelenmesini sağlayarak İnegöl çiftçisinin yanında olmuştur. Babasultan barajının sulama sistemi için yapılan yer altı çalışmalarının hızlanmasını sağlamıştır. Kısa sürede yüzde 20’si tamamlanmıştır ve 2015 yılının sonuna kadar bitirilmesi hedeflenmiştir. Aynı şekilde Boğazköy barajı içinde çalışmalar hızla devam etmektedir. Kısacası yukarıda bahsettiğimiz çalışmaların hepsi İnegöl Ziraat Odası ve Sayın Vekilimiz Hüseyin Şahin ile yapılan ortak çalışmalarımızdır. Hiçbir talebimizi geri çevirmeyen ve her zaman İnegöl Çiftçisinin ihtiyaçlarıyla ve sorunlarıyla ilgilenen Vekilimize teşekkür ediyoruz.


Cem Garipoğlu’nun cezaevindeki son görüntüsü ortaya çıktı

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Alinur Aktaş'tan sert açıklamalar

Bursa’da 50 milyon lira değerinde gümrük kaçağı oto yedek parça ele geçirildi

İnegöl OSB'de geri dönüşüm tesisi yandı

Osmangazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısını gerçekleştirdi

Bursa Hayvanat Bahçesi 138 türden yaklaşık bin hayvana ev sahipliği yapıyor

Mustafa Bozbey, Marmara Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı

Şarkıcı Kalben Sağdıç uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı

Orhangazi'de traktör kazası! Sürücü hastaneye kaldırıldı

İnegöl Belediyesi Mayıs Meclisi'nde önemli kararlar alındı

Eski eşini vuran polise 5 yıl daha ceza

İnegöl'de minibüs kazası: Sürücü AFAD yardımıyla kurtarıldı

Osmanlı temalı diziler Bursa'da kılıç üretimini patlattı

Dünyada sıcaklık rekorları kırılıyor

49 ilde "Mahzen-40" operasyonu: Tefecilere ve dolandırıcılara darbe

İçişleri Bakanlığı: Mahzen-39 operasyonuyla 8 ilde suç örgütüne darbe vuruldu

Korku anları: İstanbul Havalimanı'nda Fedex kargo uçağı gövde üzerine indi!

Bursa’da ‘Hıdırellez’ konseri

Bursa'da tek teker motosikletli trafiği tehlikeye attı

Bursa'da TIR trafikte korku yarattı: Gösterge 180’i gösterdi!

Bursa'da trafik kontrolünden kaçan sürücü yakalandı: Alkollü çıktı

Mudanya'da park halindeki hafif ticari araç yanarak küle dönüştü

Bursalı Şehit Piyade Teğmen Şenol Şentürk unutulmadı

İnegöl'de iplik fabrikasında gece saatlerinde yangın

İki gün arayla kayboldular, çifte kayıpta sıcak gelişme

CHP ve MHP liderlerinin görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

Osmangazi’de Hıdırellez coşkusu

Başkan Bozbey'den borçlar ve yönetim atamalarıyla ilgili açıklamalar

İnegöl Belediyespor oryantiring U14 Takımı, Türkiye Şampiyonu oldu

Bursa’da cip ile motosiklet çarpıştı: 3 yaralı

Yükleniyor