SİLAHLI SALDIRIDA ŞEHİT OLAN RİZE EMNİYET MÜDÜRÜ ALTUĞ VERDİ´YE VEDA

Verdi´nin cenazesi,Mersin´de toprağa verilecek

GÜNDEM 12.12.2018 10:15:28 0
SİLAHLI SALDIRIDA ŞEHİT OLAN  RİZE EMNİYET MÜDÜRÜ ALTUĞ VERDİ´YE VEDA

Rize İl Emniyet Müdürlüğündeki makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için  Valilik önünde düzenlendi. Törenin ardından Emniyet Müdürü Altuğ Verdi´nin cenazesi, uçakla Mersin´e uğurlanarak burada ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Törende konuşan Rize Valisi Kemal Çeper ise şunları söyledi: İşinin ne kadar güzel yapılabileceğini gösterdi. Sayın Bakanım, biz bu caddelerde Altuğ müdürümle yürüdük, banklarda oturduk, vatandaşlarımızla sohbet ettik. Ne kadar sevildiğini gözlerimle gördüm. Altuğ müdürümün yüzündeki gülümsemenin, samimiyetin ne kadar gerçek olduğunu gördünüz. Bu memleket çok kıymetli bir bürokratını kaybetti. O yıllarca her türlü kötülükle mücadele etti ama takdiri ilahidir ki kalleşliğin nereden geleceğini bilemiyorsunuz. En yakınınız, insanlık gösterdiğiniz insan gelip sizi şehit ediyor. Dün sevgili evladımız Almira, bakanımıza sarılarak şunu söyledi, "Babam bize ben her zaman için şehit olurum ama ben şehit olduğum zaman dik durmanızı, bir şehit evladı gibi davranmanızı istiyorum" dedi.

Çok sevdiği ve çok sevildiği bu ilde gözyaşlarımızla gökyüzü de ağlayarak müdürümüzü uğurluyoruz. Allah bu ile yaptığı hizmetlerden dolayı rahmet eylesin. Bu ülke bu devlet için yaptıklarından dolayı kendisine şükranlarımız birkez daha arz ediyorum.

Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, şunları söyledi:

Bugün burada dün öğlen saatlerinde meslektaş görünümlü katilin hainin kurşunlarıyla yüreği millet sevdasıyla dolu pırıl pırıl mütevazi halkla kaynaşmış Rize´nin genç emniyet müdürü Altuğ Verdi için toplanmış bulunuyoruz. Bizim inancımıza göre kötülüklere karşı savaşırken ölenler şehit olurlar. Şehit kardeşim genç ve yiğit kardeşim Altuğ Verdi´nin ailesine ve sevgili kızına şehit olmak istediğini ve onların buna hazırlıklı olmalarını tembih ettiğini ve öğütlediğini öğrendik.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: NASIL YAPTIM BEN BUNU?

Tayin isteği nedeniyle gittiği Rize Emniyet Müdürlüğü´ndeki silahlı saldırıda bacağından vurularak etkisiz hale getirilen trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu´nun (38), tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde, olayla ilgili meslektaşlarına verdiği ilk ifadesinde şaşkın olduğunu belirterek, "Ben ne yaptığımı, neden yaptığımı bilmiyorum. Nasıl yaptım ben bunu?" dediği öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri de saldırı olayını çok yönlü araştırmak için inceleme başlatırken, saldırgana ait cep telefonu, mail ve sosyal medya hesaplarını da incelemeye aldı.

YARALI POLİS MÜDÜRÜ POLAT, YOĞUN BAKIMDA
Karın bölgesine aldığı kurşunla yaralanan Personel Şube Müdürü Ercan Polat´ın tedavi gördüğü hastanede ameliyattan çıkarak Yoğun Bakım Ünitesi´ne alındığı belirtildi. Yaralı polis Polat´ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

BAKAN SOYLU´DAN DUYGUSAL PAYLAŞIM
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İçişleri Bakanlığı, Twitter hesaplarından Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için baş sağlığı mesajları yayınladı.
Bakan Soylu, Twitter´dan yaptığı paylaşımda, "Devlet üzülür mü? Üzülsün.Çok iyi bir yöneticisini ,kendisini sevdiren bir evladını ,milletine hizmet eden bir kahramanını kaybetti. Altuğ Müdürüm,Şehidim. Hakkını helal et. Hepimizin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

KARDEŞİNDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞIM
Öte yandan, uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi´nin kardeşi Volkan Verdi, kişisel sosyal medya hesabından bir yazı paylaştı. Şehit olan ağabeyinin tayinin cennete çıktığını belirten Volkan Verdi, yaptığı paylaşımında, "Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni târîhe desem, sığmazsın. Ailemizin gözbebeği canım abim Altuğ Verdi´nin tayini cennete çıktı. Allah´ım seni şehitlik mertebesinde ağırlasın. Adını, namını, karakterini, sevgini sonsuza kadar yaşatacağım" ifadelerini kullandı. Volkan Verdi´nin yürek burkan paylaşımına binlerce takipçi yorumda bulanarak acılı aileye taziye dileklerinde bulundu.


Yanan sandalye fabrikası havadan görüntülendi

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Bursa’dan TEKNOFEST’E rekor katılım

Asker eğlencesinde havaya ateş açan şüpheli yakalandı

Mudanya’da polis uyuşturucuya göz açtırmıyor

Osmanlı döneminde şehzade sünnetlerinde ikram edilen ’zerde’ tatlısı yarışmada birinci oldu

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Gelecek Etki Fonu’ndan OctaiPipe’ye 3 milyon sterlin yatırım

Babaeski’de yol kontrol noktasında KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

Avrupa’da derbi haftası Tivibu ekranlarında

Silah ve mermi gösterip şantajla para aldığı iddia edilen gazeteciye 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Tuzla’da şehit ve gazi ailelerine vefa yemeği düzenlendi

Kırklareli’nde jandarmanın kaplumbağa duyarlılığı

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Başkan Işık’a ziyaretçi akını

Formula 1’de sıradaki durak Çin

O ilçede su sorunu artık çözüme kavuşuyor

NKT’nin çocuk oyunu 23 Nisan’da ücretsiz

Belediye Başkanı Durgut ilk nikâhını kıydı

Gözlemciye o kulüp ateş püskürdü

Küçük bir dikkatsizlik sonucu çıkan orman yangını korkuttu

Tekirdağ’da dev operasyonda 61 kişi tutuklandı

Öğretim Üyesi Dr. Furkan Polat: "İsrail’in ABD’siz İran’a savaş açması mümkün değil"

Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7’si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

Emniyet hız sınırı aşan sürücülere 81 bin lira ceza kesti

Sandalye fabrikası alevlere teslim oldu

Yapay zeka ekonomisi 10 yılda 20 kat büyüyecek

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: “Üç kuruş için canını tehlikeye atma”

Yükleniyor