Sındırgı’da Kuva-yi milliye kahramanları unutulmadı

Sındırgı’da Kuva-yi milliye kahramanları unutulmadı

GÜNDEM 3.09.2023 13:23:54 0
Sındırgı’da Kuva-yi milliye kahramanları unutulmadı
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sındırgı, Gördes ve Demirci ilçelerinin katılımı ile Eylül ayının ilk haftasında geleneksel hale gelen Kuva-yi milliye kahramanları anma töreni gerçekleştirildi.
Yunan Kuvvetlerine karşı mücadele etmiş ve bu uğurda şehit düşen milli mücadele kahramanları Sındırgı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılında da mezarı başında anıldı. Başta Balıkesir, Bigadiç, Sındırgı, Demirci ve Gördes bölgelerinde Yunan kuvvetlerine karşı mücadele etmiş Akıncı Müfrezeleri Komutanı Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve bu uğurda şehit düşen kadın kahramanlardan Mücahit Makbule Efe mezarı başında anıldı.
3 Eylül Sındırgı’nın kurtuluş günü etkinliklerinde gerçekleştirilen anma programına, Sındırgı Kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Gördes Belediye Başkan yardımcısı Necati Arı, daire amirleri ve Sındırgı, Gördes ve Demirci’den vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Üç ilçe halkı nezdinde kutlanan anma programı ilçe mezarlığında İbrahim Ethem Akıncı mezarı başında dualar edildikten sonra Eğridere Mahallesinde bulunan Mücahit Makbule Efe kabri ziyareti ile devam etti. Edilen duadan sonra günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı. Protokol konuşmaları sonrasında öğrenci ve vatandaşlar şiir okudu. Eğridere Mahalle sakinleri tarafından yapılan lokma hayrı ile program son buldu.
Yağmura rağmen vatandaşlar anma programında bir araya geldi
Gördes Belediye Başkan Yardımcısı Necati Arı, “Gördes kızı Makbule Efe’nin kabrini ziyarete geldik. 2 Eylül 2023 itibariyle. Malum 17 Mart 2022 yılında Makbule Efe’nin ölümünün 100. Yılında burada yine kabri başında anmıştık. Yine Kurtuluş Etkinliklerimiz dahilinde Sındırgı Belediyesiyle birlikte kabrini ziyarete geldik. Biz Ekrem başkanımıza yolun yapılmasında emeği geçtiği için ve Yücel başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yine 17 Martta Sındırgı’da Kocayayla da bu bölgede buluşmak dileğiyle “dedi.
Hatice Teyze Gördesli “Sındırgı’nın, Gördes’in belediye başkanlarının, kaymakamlarına buranın halkına hepsine minnetler borçluyum. Teşekkür ederim sizlere de. Allah her sene nasip etsin her sene gelmeyi nasip etsin “ dedi.
Şehitlik Yolu asfaltla buluştu
2010 yılında belirlenen Şehit Makbule Efe’nin kabrinin yolu açılmış ve çevre düzenlemesi Sındırgı Beleidyesi tarafından gerçekleştirilmiş ve her yıl düzenli olarak bakımı da yapılmaktaydı. Anma töreni öncesinde mahalle halkı için de müjdeli haber Balıkesir Büyükşehir belediyesinden geldi. Yol asfalt ile buluştu. Artık Şehit Makbule Efe’nin kabrine ulaşım daha da kolaylaştı.
Eğridere Muhtarı “Şu anda Gördes kızı Makbule Hanım’ın tören alanındayız. Her yıl yılda 2 kere yapılmakta olan Makbule hanımın töreninde bir defa daha buluştuk. Bu sene bir ilki yaşadık. Köyümüzün Makbule hanımın yoluna asfalt yaptık. Asfaltla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Ekrem başkanımdan Allah çok razı olsun“ dedi.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Milli Mücadele kahramanlarımız İbrahim Ethem Akıncı, Makbule Efe bu memleket için hakikaten çok iş yaptılar. Makbule Efe canını dahi bu uğurda verdi. Yıllar boyunca mezarı dahi bilinmezken 2010 yılında mezarı Eğridere’nin Rahman Çorlu arasındaki derenin, vadinin içinde bulundu. Bizler bugün Gördes, Sındırgı, Demirci olarak Eylül ayının ilk haftasında biz Makbule Efe’yi anıyoruz. Ama ilk 2010’lu yıllarda keşfedilen bu yer yolu izi dahi yokken o zaman 1 buçuk 2 saatte yaya olarak ulaşabildiğimiz bir noktadaydı. Seviyorsanız bir şeyi onun için fedakârlık yaparsınız. Güzel şeyler yaparsınız. Biz hakikaten Mücahit Makbule Efe’yi seviyoruz. Şehitlerimizi seviyoruz. Bu vatan için yaptıkları işin karşılığında bugün Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla birlikte Yücel Yılmaz başkanımın destekleriyle şu anda tam bu noktaya kadar yani Mücahit Makbule Efenin tam mezarının olduğu yere kadar yol asfalt yapıldı. Dün gidemediğimiz noktaya bugün asfaltla gidebilme imkânına sahibiz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.
Rüyamda bile gördüm, buraya gelmek nasip oldu
Gördes ilçesinde Sındırgı Makbule Efe anma törenine katılan Fatma Manatlı rüyasında bile gördüğünü gelmenin nasip olduğunu belirterek, “Gelmek çok sevindirdi beni. Çok güzel bir duygu. Allah kabrini cennet etsin. Vatanımız sağolsun“ dedi.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

Yükleniyor