SİNGAPUR HAVA YOLLARI 3. HAVALİMANI´NI BEKLİYOR

(FOTOĞRAFLI)

GÜNDEM 20.12.2015 11:10:22 0
SİNGAPUR HAVA YOLLARI 3. HAVALİMANI´NI BEKLİYOR
İstanbul´a geldikten sonra Türk tarihinin Osmanlı dönemine ilgi duyan Singapur Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Tw Tang, ´3´üncü havalimanının açılmasıyla Türkiye´ye uçuşlarımızı artıracağız´ dedi. Budist olan Tw Tang´ın odasına astığı Besmele levhası ve Kur´an-ı Kerime olan ilgisi dikkat çekti.

 

Singapur Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Tw Tang, 1,5 yıldır Türkiye´de görev yapıyor. İster yolcu, ister görevli insanların gittikleri yabancı ülkede yemek kültürüne alışmalarının kolay olmadığına dikkat çeken Tang, ?Görevim icabı birçok ülkede çalıştım ve hâlâ farklı ülkelere seyahat ediyorum. İnanın Türk mutfağı kadar dünya insanlarına hitap eden bir yemek kültürü görmedim. Eşimle ilk günlerimizde bile ?ne yiyeceğiz?´ endişesine kapılmadık. Komşularımızın desteğiyle, ikramlarıyla zaman içerisinde Türk yemeklerine alıştık. Örneğin ben ızgara köfte ve künefeyi çok seviyorum. Umarım burada kaldığım sürece bu muhteşem ülkenin daha farklı lezzetlerini tatma ve kültürel zenginliklerini tanıma şansım olur? diye konuştu.

?MARKETE BİRLİKTE GİDİYORUZ?

Hazır yemek siparişinin dışında, İstanbul´da market alışverişini çok sevdiklerini anlatan Singapur Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Tw Tang, şunları söyledi:
?Eşim Türkiye´de olmaktan çok mutlu. İyi vakit geçiriyoruz. Hafta içi ofiste olduğum için hafta sonları bizim içim çok önemli ve çok özel. Her defasında farklı restorana giderek farklı lezzetler tatmaya çalışıyoruz. Bunun dışında birlikte markete gidiyoruz ama daha çok eşimin istediği ürünleri alıyoruz. Markette son sözü eşim söylüyor. Her ortamda Türk erkeklerinin bayanlara göre daha cezbedici olduklarını görüyoruz. Ben iyi ki bekar değilim, çünkü onlarla asla yarışamazdım. İstanbul´da Türk erkekleriyle evlenip yaşayan çok sayıda Singapurlu bayan var. Bu ailelerle birlikte etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Türklerle evli oldukları için hem buranın hem de Singapur´un kültürünü birlikte yaşıyorlar. Ben işteyken eşim genellikle onlarla vakit geçiriyor. Eşim ve ben İstanbul´daki hayatımızdan çok memnunuz.?

KUR´AN-I KERİM VE OSMANLI TARİHİ OKUYOR

Türkiye´yi ve Türkleri daha yakından tanımak için Osmanlı tarihi ve Kur´an-ı Kerim okuyan Tang, Singapur Hava Yolları Türkiye Ofisindeki çalışma odasına çerçeveli Besmele-i Şerif astığını belirtti. Tang, bu ilginin nereden geldiğini şu ifadelerle anlattı:

?Ben 1992 yılında Çin´de göreve başladım. O zamandan biliyordum ki en büyük ticaret Çin ile Avrupa arasında ve İpek Yolundan geçiyor. İpek Yolunun büyük sınırları Osmanlı coğrafyasında olduğu için Osmanlı tarihini büyük bir merakla okumaya başladım. Türkiye´ye geldikten sonra bu merakım arttı. Türkiye´ye gelmeden önce Türklerin çok zeki, akıllı ve girişken olduklarını biliyordum. Bunu göreve geldikten sonra şahsen ve yakından görme şansım oldu. Besmele-i Şerif ve Kur´an ilgime gelince, ben aslında Budist´im ama okul hayatımda 12 yıl Hıristiyanlık öğrendim. Singapur´un çok yakınında Malezya ve Endonezya gibi her zaman iletişim içinde olduğumuz çok büyük Müslüman ülkeler var. İslamiyet ve Kur´an-ı Kerimi öğrenme merakım oradan geliyor.?

Müslümanlara olan saygısından odasına Besmele-i Şerif levhası asan Tang, sözlerini şöyle sürdürdü:
?Türkiye´ye geldiğimde, ?yüzde 99´u Müslüman olan insanların ülkesinde misafir olduğuma göre, bu insanlara saygı duymalıyım´ diye düşündüm. Bu yüzden ofisime ?Bismillahirrahmanirrahim? yazan bu levhayı astım. Böylece benden sonra buraya göreve gelen yöneticilere de Türk ve Müslümanlara benim gibi saygı duymalarını hatırlatmak istiyorum. Bu levhayı bana İstanbul´da tanıştığım bir bayan arkadaşım hediye etti. Ona da sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum.?

?MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ?

Üçüncü havalimanının Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Tang, ?3´üncü havalimanı açıldığı zaman Singapur Hava Yolları olarak seferlerimizi artıracağız? dedi.

Dünyada 5 yıldızlı hava yolu olmayı, müşteri memnuniyetini hep birinci sırada tutarak başardıklarına dikkat çeken Tang, sözlerini şöyle tamamladı:

?Bunun için bir kısa adı Cem olan bir sistem kurduk. Customer Experience Management sistemi bize yolcularımızın isteklerini kısa sürede yerine getirme imkanı sağlıyor. Yolcularımız rezervasyon ofisi, havalimanı ofisi veya uçaktaki hostesimizle bir araya geldiğinde, onlarla temasa geçtiğimiz her noktada isteklerini alıyor ve anında sisteme giriyoruz. Bu talep bütün departmanlarca sistemden görülüyor. Örneğin siz yolcu olarak bugün ?uçakta ikram edilen çilekli keki sevmiyorum, çikolatalı seviyorum´ dediniz. Hostes bunu hemen not alıyor ve sisteme giriyor. Diyelim 5 gün sonra Singapur Hava Yolları ile başka bir noktaya uçuyorsunuz. Orada ikram öncesi hostes uyarılıyor. Ve sistemde ?Mehmet bey çikolatalı kek seviyor, sakın çilekli ikram etmeyin´ diye yazıyor. Hostes o zaman size çikolatalı kek servisi yapıyor.? 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor