STADYUM İLE BURSA ESNAFI KAZANACAK

(FOTOĞRAFLI)

GÜNDEM 17.12.2015 13:04:04 0
STADYUM İLE BURSA ESNAFI KAZANACAK

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kapalı Çarşı Alt Çarşısı esnafıyla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Kapalı Çarşı Alt Çarşısı Derneği Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu, belediye daire müdürleri ve çarşı esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın çarşı kültürünün başka olduğunu, çarşı ve tarihi yerlere hizmet etmek başlıca bir onur olduğunu söyledi. Altepe, ?Biz çarşının içinde yetiştik. Tarihi çarşılarımızda bugüne kadar yapılamayanları yapmaya çalıştık. 45 yıldan bu yana çarşının içindeyiz. Çarşılarımıza hizmet etmek bizlere nasip oldu. Bursa´nın bugüne kadar yaptığı en büyük eser olan stadyumumuz, Bursa´ya çok büyük değer katacak. İnşallah Pazartesi günü açılışını Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapacağız. Stadyumumuz Türkiye´nin en kaliteli stadı oldu. Dünyada da heyecan veren 10 stat içinde yer aldı ve dünya mimarlık ödülü aldı. Bursa´mıza, Bursaspor´umuza ve çarşımıza inşallah hayırlar getirir? dedi.
Büyükşehir Stadyumu ile birlikte spor turizminin de başlayacağının altını çizen Başkan Altepe, ?Büyükşehir Stadyumumuz neden 44 bin kişilik oldu. Sadece çarşıları düzenlemek yetmez. Bursa´ya turist çekmek de gerekiyor. Bursa´nın turist çekecek, insan sirkülasyonunu arttıracak her projeyi ve çalışmayı da yapıyoruz. Stadyumumuz, İstanbul, Ankara ve İzmir´in tam ortasında Türkiye´ye değer katacak bir stat. Milli maçların alınabileceği en kaliteli stadyumu yapmış olduk. UEFA´dan tarafsız sahada oynanacak bir maçın Bursa´da oynanması için talepte bulunduk. Bu maç alınırsa, 45 bin turistin Bursa´ya gelme şansı var. En büyük turizm spor turizmi. Stadyumun yanında Kapalı Atletizm Stadı başlıyor. Bu da dünya çapında bir organizasyonu alabilecek bir tesis. Velodromlar, her türlü dünya çapında organizasyonları alabilecek tesisleri inşa ediyoruz. Bunları Bursa´ya turist çekebilmek için yapıyoruz. Üst düzey turistler gelsin ve Bursa´ya para da bıraksın? ifadelerini kullandı.
Bursa´nın dünya kenti olması için projeleri hayata geçirdiklerine işaret eden Altepe, ?Bursa´da termal tesisler yapılıyor. Bakın tüm otellerimiz termal oldu. Tabakhaneler Bölgesi´nde de çalışmalara başlıyoruz. Bursa´nın termal şehir olması için gerekli tüm adımları atıyoruz. Bugün tramvay ve metro hatları ile birlikte ipekböceğini üreterek dünyaya ihraç ediyoruz. Şimdi uçakları da Bursa´da yapacağız. Turizme yapılan yatırımlar Bursa´ya ayrı bir hareket getirdi. Daha yapılacak çok iş var. Yani Bursa´nın ticaret hacmi her geçen gün artıyor. Bursa her geçen gün büyüyor. Ancak Bursa her ne kadar büyüse de Bursa´nın merkezi Ulu Cami ve Çarşı. Onun için bu bölgenin düzenli ve kaliteli olması gerekiyor. Burada alışveriş konforunu ne kadar arttırırsak o kadar bundan istifade ederiz. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve yapıyoruz. Bizim sloganımız, Çarşı canlı olursa şehir canlı olur, çarşı çökerse şehir çöker. Onun için çarşımız canlı, pırıl pırıl olmalı? diye konuştu.
Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, esnafın içinde çalışan kişinin hiçbir zaman dışlanmadığını ifade ederek, ?Kosova´da her yer Türk bayraklarıyla donatılmış, çarşısı ve sokakları çok güzel. Birçok il ise Bursamızı örnek alıyor. Biz esnaflar olarak başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerimizden memnunuz. Nereye gitseniz hizmet var. Yüzlerce proje uygulanıyor. Bursa´mız ve çarşılarımız, yapılan yatırımlarla ve projelerle daha da güzelleşiyor. Bu güzelliklerin devam etmesi hepimizin kazancına olur. Bursa, yöneticileri açısından çok şanslı. Sanayi sitemiz ile ilgili de Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´nin katkısı büyük. Kendisine esnaf ve sanatkarlar olarak minnettarız? diye konuştu.
Kapalı Çarşı Alt Çarşısı Derneği Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu, Kapalı Çarşı Alt Çarşısı´nda yapılması gereken eksiklerin tamamlanmasıyla birlikte çarşının modern bir hale kavuşacağını belirtirken, yapılan çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür etti.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor