SURİYELİLERE 10 TIR YARDIM

SURİYELİLERE ULAŞTIRILMAK ÜZERE 10 YARDIM TIRI BURSA´DAN YOLA ÇIKTI. YARDIM TIRLARINDA KIŞLIK GİYECEK, BATTANİYE, İLAÇ, YİYECEK GİBİ YARDIM MALZEMELER BULUNUYOR.

GÜNDEM 27.01.2018 11:01:52 0
SURİYELİLERE 10 TIR YARDIM

 

Bursa iş dünyası, Suriye´deki iç savaştan kaçarak Türkiye´ye sığınan mültecilere yönelik örnek bir yardım kampanyasına imza attı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde 10 TIR dolusu yardım malzemesi, Suriyeli mültecilerin yer aldığı Reyhanlı´ya dualarla uğurlandı. 
Bursa Valiliği ve BTSO öncülüğünde İHH Bursa Şubesi, Suriyeli mülteciler için seferber oldu. BTSO üyelerinin destekleriyle hazırlanan kuru gıda, un, battaniye, giyim malzemesi, çocuk maması, çocuk bezinin bulunduğu 10 TIR dolusu yardım malzemeleri dualarla Reyhanlı´daki yardım kamplarına uğurlandı.
BTSO Başkanı Burkay, yardım bekleyen ülkeden, yardımı beklenen ülke konumuna gelen Türkiye´nin 2017 Küresel İnsani Yardım Raporu´nda en çok uluslararası insani yardım yapan ülkelerin başında yer aldığını hatırlattı. 6 milyondan fazla Suriyeli´nin vatanını terk etmek zorunda kaldığını kaydeden Burkay, Türkiye´nin insanlık dramlarına sessiz kalmayarak yaklaşık 3,5 milyon Suriyeliye kucak açtığını söyledi. Zorlu kış şartlarında Suriyelilerin yüreğini ısıtacak bir yardım kampanyasını Bursa Valiliği liderliğinde yürüttüklerini belirten Burkay, ?İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği de (İHH) kampanyamıza destek oluyor. Bursa iş dünyası temsilcilerimiz ekonomideki başarıları kadar sosyal yardımlar konusunda da örnek bir tutum sergiliyor. Daha önce Halep, Arakan ve Bayırbucak Türkmenleri için Odamız öncülüğünde başlattığımız yardım kampanyalarına da Bursa iş dünyamız büyük ilgi göstermişlerdi. Bugün de özellikle ağır kış şartlarında savaş mağdurlarına destek olabilmek adına başlatılan bu kampanya için hayırsever iş insanlarımız ve hemşehrilerimiz adeta yine iyilikte yarıştılar. Yardım tırları yüzlerce hayırseverimizin katkılarıyla hazırlandı. Rabbim kendilerinden razı olsun? ifadelerini kullandı.


Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa´nın insani yardımlar konusunda her zaman örnek olduğunu belirterek, ?Bursa´dan yaklaşık 600 TIR yardım ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bu organizasyondan dolayı hayırsever işadamlarımıza, BTSO´ya ve değerli başkanımıza teşekkür ediyorum? dedi.
Türkiye´nin yaklaşık 3 buçuk milyon Suriyeli mazlumu bağrına bastığını söyleyen Müezzinoğlu, ?Bölgemizde çok uzaklardan gelerek ayrıştıran çatıştıran anlayışlara karşı mazlumun yanında duran bir büyük milletin mensubu olmayı sorumluluk olarak görüyoruz. İnşallah bu duruşumuz da dünyaya örnek olacaktır. Bu anlayışın dışındaki hiçbir millet bu yükü kaldıramaz? dedi.
BTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı törenin ardından kuru gıda, un, battaniye, giyim malzemesi, çocuk maması, çocuk bezi gibi malzemelerden oluşan 10 TIR Reyhanlı´daki kamplara dualarla uğurlandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Bursa'da emeklilere bayram müjdesi

Yükleniyor