Taner Yıldız: 5. parti tartışmaları AK Parti´nin içinden çıkmayacaktır

Fotoğraflı Haber

POLİTİKA 26.10.2015 10:59:23 0
Taner Yıldız: 5. parti tartışmaları AK Parti´nin içinden çıkmayacaktır

 

Tekstil Kent Kooperatifi üyeleri ile yapılan kahvaltıya Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve davetliler katıldı. Programda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, ?Artık bu haftasonunda 1 Kasım seçimleri var. Yalnızca bir genel seçim olmanın ötesinde Türkiye´nin istikrarı ve geleceği ile alakalı bir seçime gideceğiz. Yalnızca bir partinin tercih edilmesinden ziyade aslında Türkiye´deki birliğin, beraberliğin ve bütünlüğün bir simgesi olacak. O yüzden 1 Kasım seçimlerine olan katılımın öncelikle yüksek olması gerektiğini bir kez daha vurgulamak isterim? diye konuştu.

Yıldız ayrıca, ?13 yıllık AK Parti iktidarı ile beraber elde ettiğimiz bütün yapıyı tekrar geri almak ve ülkemizi tüketmek istiyorlar. Buna 1 Kasım seçimleri inşallah müsaade etmeyecektir. Bizlerde buna müsaade etmeyeceğiz. Çünkü şuana gösterdiğimiz bütün demokrasi adına ve Türkiye´nin gelişmesi adına ortaya koyduğumuz bütün yapıyı bozdurmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz. 7 Haziran seçimleri oldu. Her birimiz 7 Haziran seçimleri sonrasında bazı sınavlarda verdik. O sınavları siyasetçilerin bir kısmının kazanamadığını düşünüyoruz. 1 Kasım seçimlerinde vatandaşımızın oyuna sahip çıktığımız yapıyı hep beraber koruyacağız? şeklinde konuştu.

?Geldiğimiz noktada çok önemli bir dönüm noktası yaşıyoruz´ diyen Yıldız, ?Kayseri´de AK Parti olarak 2011 yılı seçimlerinde inşallah bulduğumuz en az o kadarını bulmayı hedefledik. Türkiye´de tek başına iktidar olma ile alakalı hedef son derece net o yöne doğru gidiyoruz ama sonucuna ulaşmış değiliz. Tek başına iktidarla alakalı şuana kadar elimizde yaptırdığımız anketlerle net bir veri yok. O yüzden bu haftanın Türkiye´de ki kararsızlarla alakalı önemli bir hafta olduğunu belirtmek istiyorum. O yüzden ben bütün bu yönleri ile beraber herkese anlatmamız ve ikna etmemiz gerekiyor? ifadelerini kullandı.
Sözlerini sürdüren Yıldız, ?Ne yazık ki paralel yapının oluşturduğu bir sitede ?AK Parti olmasın´ adına hangi illerde hangi partilere oy vereceğini yazmış. Kürt kardeşlerimizin çok olduğu yerlerde HDP´ye oy verilmesini söylüyor. Bazı illerde MHP bazı illerde ise CHP´ye oy verilmesini söylüyor. 13 yıldan bu yana hizmet eden sayın Cumhurbaşkanımıza, ekibine, şimdiki Başbakanımız ve ekibine bu kadar düşmanlık nereden kaynaklanıyor? Bunu anlamak mümkün değil. 28 Şubat´ta bu ülkenin yavrularına başörtüyü yasaklayanlara göstermedikleri tepkiyi bize gösteriyorlar? dedi.

1 Kasım seçimlerinin önemine değinen Yıldız, ?Türkiye´yi bir yangın yerine çevirmeye çalışıyorlar. O yüzden yalnızca bir siyasi partiyi tercih edeceğimiz bir seçim değil. Türkiye´de ne olsun ne de ölsün isteyenler yeri geldiğinde kapalı kapılar ardında ne tür toplantılar yaptığını çok iyi biliyoruz. Kimin kime silah yardımı yaptığını çok iyi biliyoruz. O yüzden omuz omuza ve birlik, beraberlik içerisinde olacağız? ifadelerini kullandı.
Meclisten 5. Parti çıkacağı iddialarını da değinen Yıldız, ?5. parti tartışmaları AK Partinin içinden çıkmayacaktır. Bu AK Parti´de gerçekleşmeyecektir. AK Parti birliğini ve bütünlüğünü ülke adına hep beraber sağlayacaktır? diye konuştu. 


İnegöl artık 7/24 bu merkezden izlenecek

Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Yükleniyor