Tartakladığı kadını otobüsten indiren şoför: "Kendisinden bin kere özür diliyorum"

Tartakladığı kadını otobüsten indiren şoför: "Kendisinden bin kere özür diliyorum"

GÜNDEM 17.12.2023 13:56:05 0
Tartakladığı kadını otobüsten indiren şoför:
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 3 dakika bekleme süresi sebebiyle çıkan tartışmada bir kadın, şoför tarafından tartaklanarak otobüsten indirilmişti. Yanlış anlaşıldığını ve özür dilediğini söyleyen otobüs şoförü, "Onunla uzlaşma ve arayı bulma taraftarıyım. Kendisine kötü bir davranışta bulunma ve canını yakma gibi bir niyetim asla yoktu. Kendisinden bin kere özür diliyorum" dedi.
Olay, 12 Haziran 2023 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, işe gitmek için Gebze’de özel halk otobüsüne binen Sibel Ağgül, bir durak sonra aracın durduğunu fark etti. Sebebini sorduğunda şoför Emrah Canyiğit, kural gereği 3 dakika beklemesi gerektiğini söyledi. İşe geç kaldığını söyleyen kadın, sürekli 551 numaralı otobüste aynı sorunun yaşandığını belirterek, duruma tepki gösterdi. Şoför ile kadın arasında çıkan tartışmada Emrah Canyiğit, kadını araçtan indirmeye çalıştı. Bir süre devam eden tartışmanın ardından şoför Emrah Canyiğit, kadını tartaklayarak otobüsten aşağıya indirdi. Yoldan geçen vatandaşların müdahalesiyle yatıştırılan olay, polisin bölgeye gelmesiyle son buldu. Sibel Ağgül Emrah Canyiğit hakkında şikayetçi oldu. 12 Haziran’da olan olaya ait görüntüler ise geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Sosyal medyada da yayılan görüntüler tepki topladı.

"Ben gasp ediyormuşum gibi görünmüş, halbuki öyle bir şey yok"
Olay gününü anlatan Emrah Canyiğit, "Saat 08.20 sırlarında durağa yanaştım, yolcularımdan nazikçe 3 dakika beklemelerini rica ettim. Sağ olsunlar bazı yolcularımız kabul etti. Bir yolcumuz avukat olduğunu ve duruşması olduğunu söyledi. Bende onu öndeki araca aktarma yapabileceğimi söyledim. Kabul etti ve indi. O esnada hanımefendinin biri ’Benim de acelem var’ dedi. Bende ’İsterseniz öndeki araca binebilirsiniz’ dedim. O da ’551 ve 552’inci hattın her zamanki hareketleri, şerefsizler’ gibi hakaretlerde bulundu. ’Böyle bir sıkıntınız varsa, gerekli mevkilere şikayetlerde bulunabilirsiniz. Ben şoförüm’ dedim. O esnada hanımefendi inmek üzereyken hala daha hakaret üzerine hakaret yağdırdı. Bende ’Sizinle bu şekilde yolculuk gerçekleştiremem, inmenizi istiyorum. Bu davranışınızdan dolayı sizi götürmek istemiyorum’ dedim. Kendisi de ’Beni indiremezsin, sen götüreceksiniz. Ben 3 dakika beklemem’ dedi. El temasında bulunma niyetim yoktu aslında, o refleksle ve bana yaklaşımından dolayı sadece koluna yaklaşır şekilde ’İner misiniz?’ dedim. Hanımefendi suratıma vurma esnasındayken, bende kolunu tuttum ve bir şekilde indirmeye çalıştım. İndirirken de ’Benim annem bu yaşıma kadar vurmamış, siz ne hakla bana vurmaya çalışıyorsunuz?’ dedim. ’Polis’ diye bağırdı. Bende ’Polis gelebilir’ dedim. Hanımefendi çantasından biber gazı çıkarttı, ben öyle tahmin ettim. ’Elindeki şeyi alayım’ dedim. Elindeki de telefonmuş. Ben gasp ediyormuşum gibi görünmüş. Halbuki öyle bir şey yok. Telefonunu mütevazi bir şekilde aldım. Polislere teslim ettim, polisler de araçtaki yolcuların ifadelerine başvurdu. Yolcularda ’Şoförün herhangi bir şikayeti yoktur, hanımefendi şoförün çok üzerine gelip, kışkırttığı için şoför dayanamayıp indirmek istedi’ dedi. Olay bundan ibaret. Ben adalete güveniyorum. Esnaf olarak yolculara hizmet etmekteyiz. Bazılarımız stresli çalışıyor, bazılarımız sabah 05.00’de kalkıyor. 18 saat direksiyon sallıyoruz. İnsanların saygılarını bozmamasını rica ediyorum" dedi.

"Kendisinden bin kere özür diliyorum"
Özür dilediğini söyleyen Emrah Canyiğit, "Yanlış anladığından dolayı hanımefendiyle uzlaşmak ve özür dilemek istiyorum. Kendisi adliyede çalıştığını söyledi. Ben kendisinden de özür diledim. Onunla uzlaşma ve arayı bulma taraftarıyım. Kendisine kötü bir davranışta bulunma ve canını yakma gibi bir niyetim asla yoktu. Kendisinden bin kere özür diliyorum. Kadına şiddete karşıyım. Asla öyle bir şey yapmam" diye konuştu.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

Yükleniyor