Terör örgütünde infazlar başladı

Tunceli´de bir sığınakta ölü olarak bulunan 3 teröristin örgütün lider kadrosu tarafından infaz edildiğinin değerlendirildiği bildirildi

ASAYİŞ 17.10.2015 15:39:03 0
Terör örgütünde infazlar başladı

 

Hakkari Yüksekova´daki operasyonlardaki ele geçirilen mağarada teröristlerin lider kadrosunun kaldığı odaların lüks içinde olduğu, teröristlerin kaldığı odaların ise pislik içinde olduğu görüldü. Tunceli´de bir sığınakta ölü olarak bulunan 3 teröristin örgütün lider kadrosu tarafından infaz edildiğinin değerlendirildiği bildirildi.

Güvenlik birimlerinden edinilen bilgilere göre, Hakkari´de Yüksekova´da bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar devam ediyor. Şu ana kadar güvenlik kuvvetlerince girişilen en kapsamlı operasyonda Yüksekova halkının KCK´nın defalarca yaptığı baskı ve ısrarlara rağmen sokaklara çıkmayı reddettiği öğrenildi.

KCK´LILAR OPERASYONLARI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR
KCK üyesi olan silahsız sivil görünümlü 200-300 kişilik bir grupla güvenlik güçlerinin operasyonları engellenmeye çalıştığı, operasyonlara hız kesilmeden ve büyük bir kararlılıkla devam edildiği belirtildi.

11 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ
TSK´dan yapılan açıklamada, Hakkâri Yüksekova´da tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edildiği belirtilerek 11 terörist etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Ayrıca bölgede yapılan aramada, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi araziye gizlenmiş olarak bulunduğu vurgulanarak, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan 4 adet mağarada; 1 adet Doçka uçaksavar makineli tüfeği, 8 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet Bixi makineli tüfeği, 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar, 4 adet RPG-7 roketi, 10 adet el bombası, bir adet telsiz, bir adet radyo, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

ÖRGÜTÜNÜN LİDER KADROSU LÜKS İÇİNDE
Güvenlik birimlerinden edinilen bilgilere göre, operasyonlarda bulunan mağaralardan birinin içi son derece iyi şekilde döşenmiş olarak bulundu. Mağarada 6 odanın tamamı halıfleks ile döşenmiş, uydu kanallı LCD büyük ekran televizyon salon olarak kullanılan alanda, diğer odalarda da yine orta boy LCD televizyonlar ele geçirildi. Mutfak olarak dizayn edildiği belirlenen lider kadronun kullandığı tahmin edilen odada ise her türden aletler bulundu. (Espresso kahve makinası, tost makinası, mikrodalga fırın, komple ocak, mikser vs.)

TERÖRİSTLER KÖTÜ ŞARTLAR İÇİNDE
Diğer üç mağarada da odalar sistemi olmasına rağmen güvenlik güçleri pislik ve kokudan içeri girmekte zorlandı. Güvenlik birimleri Hakkari/Dağlıca´da da aynı tipte mağaralar bulunduğu belirterek bazılarının mükemmel seviyede dizayn edilen bu mağaraların da lider kadroya ait olduğuna, diğer teröristlerin kaldığı mağaraların ise yine aynı şekilde pislik içerisinde olduğunun gözlemlendiğine dikkat çekti.

TERÖRİSTLER MORAL OLARAK BÜYÜK ÇÖKÜNTÜDE
Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, Tunceli bölgesinde de çok yoğun çatışmalar yaşanıyor. Güvenlik kuvvetleri çok zor hava ve arazi şartlarına rağmen görevlerine başarıyla devam ediyor.
Arazinin en yüksek kesimlerine teröristlerce yerleştirilen DOÇKA makinalı tüfekler teker teker ele geçirilirken, yapılan hava operasyonlarıyla silahlara ait mevziler yerle bir edildi. Tunceli´de de umduğu halk desteğini bulamayan teröristler moral olarak büyük çöküntüye uğradıkları tespit edildi.
Yapılan telsiz konuşmalarında birbirlerine ağır küfürler yönelten teröristlerden 20 kişilik bir grubun lideri Tunceli eyalet sorumlusuna çatışmalardan çekildiklerini ve bölgeden ayrılma kararı aldıklarını iletti.
Bu durum diğer gruplar arasında da emir komuta açısından sıkıntı yaratmıştır. Tunceli eyalet sorumlusu tüm grup liderlerine bozgun çıkarmaya çalışanların anında infaz edilmesi emrini verdi.

3 TERÖRİST İNFAZ EDİLDİ
Tunceli´de devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan bir adet sığınakta 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi bulunurken çok sayıda yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. 3 teröristin bozgunculuk yapmaları nedeniyle grup lideri tarafından infaz edilmiş olduğu değerlendirildiği öğrenildi.

200 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
Diyarbakır Lice´de devam eden operasyonda ise 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet dolu Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 3 adet tabanca, 2 adet dolu tabanca şarjörü, bir adet av tüfeği, 200 kilogram esrar ve 600 bin kök hint keneviri, 400 kilogram amonyum nitrat, 15 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 4 bin adet torpil, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. Toplam sekiz şüpheli şahıs gözaltına alındı. Ayrıca operasyon bölgesinde üç adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek yerinde imha edildi. 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor