TOKİ 3.Etapta ilk konutlar teslim edilmeye başladı

İnegöl’de 36 aylık süreç içerisinde tamamlanan TOKİ 3. Etap 805 konutun ilk anahtarları İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen programda hak sahiplerine teslim edildi.

BURSA HABER 29.01.2024 15:37:00 0
TOKİ 3.Etapta ilk konutlar teslim edilmeye başladı

2021 yılında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Karalar bölgesinde yapımına başlanan 805 konutlu 3. Etap projesi tamamlandı. Tamamlanan konutlar bloklar halinde hak sahiplerine teslim edilme süreci başlarken, Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen program ile ilk konutların anahtarları Belediye Başkanı Alper Taban tarafından hak sahiplerine teslim edildi. Teslim törenine Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, meclis üyeleri, TOKİ yetkilileri ve hak sahipleri katıldı.    

Düzenlenen teslim töreninde açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Taban, 36 ayda tamamlanan sürecin sonunda her konut hak sahibi gibi kendilerinin de heyecanlı olduğunu belirtti. Başkan Alper Taban açıklamasında, “Bugün çok heyecanlıyız. 2021 Yılında başlayan TOKİ konut projemizin bugüne ulaşmasından dolayı sizler kadar mutlu ve heyecanlıyım. TOKİ başkanlığımız sizlere bilgilendirme mesajları attı. Yaklaşık bir aylık takvim içerisinde her gün blok blok teslimler yapılacak. Bu sizler için de çok büyük bir heyecan. Birçok vatandaşımız bizlere ulaştı. ‘Başkanım gecikti mi bunlar?’, ‘Niçin teslim edilmiyor?’ gibi sorular geldi ama daha sonra biz TOKİ başkanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde, 36 aylık süre çerçevesinde sözleşmelerin imzalandığını ve zamanında teslim edileceğini ifade ettiler. Aradan geçen 3 yıl zaman içerisinde de bugün teslim ediyor olacağız” ifadelerine yer verdi.

İnegöl sanayisinin güçlü olması nedeni ile İnegöl’ün göç aldığını ve bu nedenle sürekli konut ihtiyacının olduğunu belirten Başkan Taban, yapılan yatırımlarla konut ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi. Başkan Alper Taban sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Şehrimizde konut ihtiyacı var ,çünkü sanayi şehri olduğumuz için şehrimize yeni insanlarımız, yeni vatandaşlarımız çalışmak üzere geliyorlar. Mevcut nüfusumuz çoğalıyor. Bundan dolayı da sürekli konut ihtiyacı oluyor. Yeni yatırımlarla konut ihtiyacımızı gidermeye devam edeceğiz.’’ dedi. Ayrıca TOKİ 3. Etap projesinin 805 konut, 2 iş merkezi ve bir camiden oluştuğunu belirten Başkan Alper Taban, 4. Etap için kuraların çekildiğini ve bu projenin de 480 konuttan oluştuğunu belirtti.



Bursa’da en çok konut yapılan ilçenin İnegöl olduğunu söyleyen Başkan Alper Taban, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlayan ve Çevre Şehircilik Bakanlığımızın da gayretleri ile yine Maliye Bakanlığımızın destekleri ile de bildiğiniz gibi her yıl 100 bin yeni konut projesi başlatılmıştı. Yine önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız yeni bir konut projesi başlatacak. Daha önce biliyorsunuz TOKİ 1. ve TOKİ 2. etapları yapılmıştı. TOKİ 3. Etap ile birlikte özellikle Bursa bölgesinde en çok konut yapılan ilçe İnegöl oldu. TOKİ 3. Etap 805 konut, içerisinde iki ticarethane ve camisi yer alıyor. Bu noktada okul eksiğimiz var. Okul ile alakalı da Milletvekilimizin, ilçe başkanımız ile beraberce katıldığımız, sayın bakanımızı ziyaretimizde, sağ olsunlar onlarda, kurası çekilen TOKİ 4.Etap projesi içerisinde okul yapılmasını planlıyoruz. İnşallah bu alanda güzel anılar biriktirmek nasip olsun sizlere.’’ dedi.

MUHABİR:KEREM KAPLAN


Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 0 (Maç devam ediyor)

Tekirdağ’da silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Aşere, Takrip ve Tayyibe İcazetnamesini alan kursiyer hocalar, kurra hafız oldu

CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı

Bisikleti ile Moğolistan’a giden İtalyan fizyoterapist Havran’da kayboldu

İsmail Yüksek’in ayak bileği bağında kopma tespit edildi

İstanbul Havalimanı 15-21 Nisan tarihlerinde Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

Türkiye oynayarak büyüyecek

Şampiyon Inter, Torino’yu Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle mağlup etti

Korhan Berzeg’e ait yeni bulgular dere yatağında aranıyor

Ticari taksi ile motosikletin çarpıştı: 4 yaralı

Önce zile bastı, sonra tetiğe

Yükleniyor